Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: dojenje osmomjesečne bebe

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno dojenje osmomjesečne bebe

imam bebu od skoro osam mjeseci (8 kg, rođen s 3 kg) koja oduvijek doji na zahtjev. s dohranom smo počeli od šestog mjeseca, jede kako koji dan, nekad više, nekad manje, tijekom jutra pojede npr jednu bananu ali ne odjednom nego u dva tri puta pomalo; popodne pojede jedan obrok od žitarica i voća (isto tako, nekoliko žličica pa onda neće više, pa pokušamo malo kasnije pa pojede opet par žličica i tako, nekad se ostane na tome, nekad pojede sve, ne znam o čemu to ovisi).
    što se spavanja tiče, po danu spava dva puta po pola sata, po noći spava 12 sati s tim da se budi oko 4 - 6 puta radi cicanja (nekad pojede cicu, nekad samo malo cicne i spava dalje).
    e sad, otkako je prošao sedam mjeseci kao da je postao "ovisan" o cicama tj. bude na podu, igra se malo i onda dopuže do mene, želi na ruke i glavu ravno na cice i traži cicu. ja mu dam da cica, vratim ga na pod, zaigra se, ali opet nakon nekog kratkog vremena dopuže do mene, glava na cicu i opet traži cicu.
    nije mi jasno je li gladan (premalo dohrane), je li umoran (uspavljuje se na cici), želi li samo zadovoljiti nagon za cicanjem (nema dudu), je li sve od navedenog ili kakva je to sad opsjednutost cicom jer gotovo uvijek kada ga držim na rukama gura glavu u cice (ne interesira ga ništa drugo i ne mogu mu nikako skrenut pažnju tj. mogu na kratko i onda opet cica). je li to faza, šta je to?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Sve u tvom opisu mi djeluje sasvim normalno. Ne vjerujem da je gladan, odnosno da toliko često siki zbog gladi, vjerojatno se radi o povećanoj potrebi za maženjem...sve se više osamostaljuje pa ima potrebu potvrditi sigurnost i pripadnost. Moja curka je kroz svoj dojenački staž imala više takvih faza...svaka je prošla sama od sebe.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Obzirom da je beba dojena na zahtjev, naviknuta je da traži i dobije kadagod to poželi i super što je tako. Iako je dječak već veliki, on je još uvijek beba i traži da zadovolji svoju potrebu za maminom blizinom, zagrljajem, sisanjem, itd.
    Ukoliko beba normalno napreduje, normalno piški i kaki, njeno opće stanje je ok, onda sigurno nije riječ o gladi.
    Vidim da već 2 mjeseca bebi dajete i dohranu, pa pretpostavljam da već imate i neke svoje znakove u kojima prepoznajete da je bebi vrijeme da je na taj način nahranite i da beba ima svoje znakove kojima vam pokazuje kada je dosta. Tako da sama učestalost dojenja ne mora biti u vezi sa glađu.
    Da li bebi rastu zubići? Moj malac se upravo tako ponašao kada je imao najveće krize sa zubićima, obično bi par dana nakon tog učestalog (ali kratkotrajnog) dojenja izbio zubić.
    Ovih dana su grozne vrućine. Kako malac unosi tečnost osim dojenja? Ima li šanse da je možda žedan, a da mu je mrsko dojiti konkretno, jer se zaigra?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

To ti može bit faza. I moj je tako ludio za sisom oko 8. mj. Tad sam mu uvela i drugi obrok ali nije bilo promjene. Pa ga je pustilo, tražio je svakih 4-5 sati i sad opet, s 13 mj, čim ga uzmem na ruke traži. Ili čim legnem...Ma čim sam u položaju u kojem mi može povuć majicu ili zagnjurit glavu u dekolte.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

I mi smo u toj fazi već jedno 2-3 mjeseca (sad je prešla 9). Povlači mi majicu, gleda cike, divi im se, i tako po x puta, a svaki put im se nasmije kao da ih nije vidjela danima.
    Kad doji, obavezno obje moraju biti vani pa se stalno šalta s jedne na drugu (imam hrpu mlijeka), a dok jednu ciki, drugu pipa rukama, gladi, izvrće, nateže..
    Prije spavanja igramo se na krevetu i onda u igri x puta dolazi cike, stavi je sekundu, dvije u usta pa se odmakne, igra, pa onda opet dođe do jedne, pa do druge... Baš me zanima do kad traje ta faza?

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    I mi smo u toj fazi već jedno 2-3 mjeseca (sad je prešla 9). Povlači mi majicu, gleda cike, divi im se, i tako po x puta, a svaki put im se nasmije kao da ih nije vidjela danima.
    Kad doji, obavezno obje moraju biti vani pa se stalno šalta s jedne na drugu (imam hrpu mlijeka), a dok jednu ciki, drugu pipa rukama, gladi, izvrće, nateže..
    Prije spavanja igramo se na krevetu i onda u igri x puta dolazi cike, stavi je sekundu, dvije u usta pa se odmakne, igra, pa onda opet dođe do jedne, pa do druge... Baš me zanima do kad traje ta faza?
    vjerojatno dok god bude dojila.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

moja je iste dobi i istog ponašanja

kad me ne vidi, ne traži sisu. može se igrati s mm-om ili nekim drugim koliko god hoće, može bit be mene 1h-2h ma i više, bez problema
    ali kad sam ja u blizini malo malo pa dođe do mene i traži sisu, uopće se ne igra kad sam ja u blizini, samo hoće sisati.

i to će proći, bez brige

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

U toj dobi javlja se i strah od odvajanja, voli se uvjeriti da si tu i da je sve ok, a dojenje je nešto što im je poznato oduvijek i uljeva im sigurnost.

Ne vjerujem da je gladan.
    Možda više žeđa zbog vrućina.

Pije li vodu ili nešto drugo?
    Piški li uredno, je li urin svjetle boje i bez mirisa?

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Beba pije malo vode nakon obroka dohrane, a piški puno i kako treba.
    Mislila sam da će se uvođenjem dohrane prorijediti broj podoja, međutim, moja beba doji kao novorođenče (ajde ne baš tako, ali blizu). Ja joj ne uskraćujem i nije mi problem samo me čudi.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ne dogodi se to kod svih beba

neke znaju dost adugo većinu krutih obroka "dovršavati" dojenjem.

eleniel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Mi smo istog uzrasta i ova tema mi je dobro došla da vam zakukam i pitam ima li neko ideju šta je s mojim sisavcem :\
    Naime, nije neki ovisnik, preko dana sisa u nekim "normalnim" vremenskim razmacima (stariji sin je bio teški ovisnik, pa mi je sad ovo pravo čudo, što nije svakih pola sata na meni), ali noću me isisa načisto Naročito poslednjih nedelja.
    Oko 20h mu je vreme noćnog spavanja. Od momenta kad zaspi, budi se svakih sat i po ili češće. Naročito kad i ja legnem kasnije (spavamo zajedno). Prvo sam to često buđenje pripisivala izbijanju zubića. Onda sam mislila - ok, faza, proći će. Ali sad već počinjem da pucam po svim šavovima. Pokušala sam da mu dam vodu - neće ili povuče malo pa opet traži sisu. Pokušala da ga šetam, besomučno... ali koliko god da ga nosam, kad ga spustim, momentalno počinje da stenje i traži me.
    Dohranu odbija. Bilo je svega nekoliko puta da se sit najeo, ali inače ni da zine.
    Sve vreme razmišljam o svim mogućim situacijama, stanjima, raspoloženjima, ne bih li prokljuvila šta mu je... Pa se tešim da mu je potrebna moja blizina. Ali, zašto to nije izraženo i danju, nego samo noću...?

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Baš sam prije opisala na nekom drugom topicu (mislim o dnevnom spavanju) skoro identičnu priču...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ovo će sad bit potpuno kontradiktorno meni, jer moja djeca još uvijek spavaju samnom, ali palo mi je na pamet; a da ga probaš stavit u krevetić? Na jednu noć, samo za probu. Jer ja sam primjetila da se moj malac budi čim ja dođem u krevet, da sam do 4 u dnevnom on vjerovatno do tad nebi tražio. I kad se okreće, čim dođe bliže meni, čim me osjeti, traži jesti. A kad nismo blizu odspava i do jutra. Ja ustvari i planiram po zimi preselit ga u drugu sobu. Barem probat.

eleniel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Koksy, ova teorija potpuno pije vodu ovako - teoretski i mislila sam i sama da primenim to, ali... Evo, večeras je zaspao (na sisi) u 19.30, a nakon sat vremena je arlaukao, i nastavio da spava čim je dobio sisu. U 22h (znači, za sat i po) ponovo! A ja sam u drugoj sobi, mrak, tišina, uspavljujem starije dete, dakle ne "mirišem" mu pod nosom
    Nisam bila u fazonu skidanja sa sise uopšte, pa ni noću, ali sad to želim. Potrebno mi je, treba mi san, raspadam se No, ne znam ni to kako da izvedem, nemam hrabrosti ni da pokušam, jer ne mogu da ga slušam kako plače i kuka, i znam šta hoće, a da mu ne dam Stariji je noću sisao do negde 18 meseci... a sa 20 prestao da sisa. Tad je bilo ok, jer je bio on sam, ali sad ih je dvojica "protiv" mene Sad čekam da vidim da li će opet za 15tak min da se javi - to bi bilo opet na oko sat i po.

eleniel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nešto razmišljam... a da li je moguće da je preumoran, pa se zato tako često budi??
    On preko dana jako malo spava za moje pojmove, ipak on ima samo 8 meseci... a spava npr. u dva navrata po pola sata.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

moj je sisao malo dulje od 2 godine i sve što ste napisale smo prošli. neke faze i nekoliko puta. ono što sa svojim iskustvom mogu reći jest - da znam da vam je svima nekad teško, ali sve će to proći i sve je normalno. i 100 put sisanje i zbog žeđi, i umora i straha od odvajanja....samo se nastojte što više odmarati i opuštati, a njih pustite da uživaju po svom.
    moj će uskoro 3 godine. neki dan sam se tuširala i on je došao do kade i pomazio mi sisu. ja sam se malo zbunila jer to stvarno nije radio od kad je prestao sisati. i onda me pogledao i rekao: ja volim maminu sisu i nemojte brinuti da će biti nesamostalno, ovakvi onakvi - neće. sisanje je njima nakon šest mjeseci maženje, a kako rastu sve im je to manje potrebno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •