Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Kako na spavanje bez dojenja?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Kako na spavanje bez dojenja?

Za manje od mjesec dana počinjem raditi, a za L. ne postoji drukčije uspavljivanje osim na cici. Probali su i MM i moja mama koja bi ga trebala čuvati, ali ne ide bez mene nikako . Nisu samo dnevna spavanja u pitanju, jer ponekad ću raditi do kasno navečer. Što i kako, ima li tko kakav savjet? :?

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Re: Kako na spavanje bez dojenja?

Citiraj mama sanja prvotno napisa
    za L. ne postoji drukčije uspavljivanje osim na cici. Probali su i MM i moja mama koja bi ga trebala čuvati, ali ne ide bez mene nikako .
    Ne ide ni bez mene - kad sam doma. Kad nisam, Pupica i MM lijepo hajaju.

Što i kako, ima li tko kakav savjet? :?
    Prvo dijete treba večerati, da ne bi bilo gladno. E, onda se ponudi vodica. Zatim se igraju dok malena ne počne pokazivati znakove pospanosti ili dok ne dođe uobičajeno vrijeme za počinak.

Onda se promijeni pelena, obuče pidžama i tata bebu nosi, tu i tamo joj ponudi vode.
    Ako je jako umoran (tata! ), legnu na krevet, ponekad joj pjeva uspavanku, draga je po glavi ili ona nasloni glavu na njegov trbuh.

Uspavljivanje pali tek kad se ugasi svjetlo, jer inače ona gleda naokolo i traži da joj se dodaju stvari s police. Ostane samo malo svjetlo, tek toliko da se vidi hodati po sobi.

Nemoj se brinuti, sve će funkcionirati. Ne znam koliko baka i TM inače sudjeluju, da li ponekad premotaju dijete?

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja radim pola radnog vremena od Matijinog 6.mj. života.Dok sam ja doma,uspavljuje se na cici, dok me nema tati ili baki zaspe bez cice,tako da nemoj previše brinut.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Re: Kako na spavanje bez dojenja?

Hvala curke , još jedna frendica mi je rekla isto. Stariji isto nije htio nikome osim mene zaspati kad sam bila u blizini, ali kad me nije bilo zaspao je bez problema, samo njega nažalost tada više nisam dojila pa je to ipak bilo drukčije.

Citiraj dutka_lutka prvotno napisa
    Nemoj se brinuti, sve će funkcionirati. Ne znam koliko baka i TM inače sudjeluju, da li ponekad premotaju dijete?
    MM sudjeluje jako puno, L. je više vezan uz njega nego uz mene - osim kad je uspavljivanje u pitanju. Moja mama ne živi s nama, no ponekad ga zna pričuvati i jako ju voli.
    Pokušaj uspavljivanja bez mene je bio kad me nije bilo u blizini, nije htio zaspati sve dok se nisam vratila i "prištekala" se. A voda mu baš ne ide, rijetko kad hoće piti .
    Znam da možda pretjerano brinem, ali što ću, volim razmišljati unaprijed i pripremiti se.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo, javljam se nakon što sam počela raditi.
    Dakle, situacija je sljedeća - baka još uspije L. nekako uspavati nakon 45 minuta vozikanja simo-tamo u kolicima i onda odspava (čak! ) pol sata, a tati neće zaspati ni pod razno. Neki dan ga je pokušao uspavati na sve moguće načine i nije išlo , a najveći biser je bio kad je kod njega počeo tražiti cicu . I što sad, pustiti dijete bez spavanja dok ja ne dođem s posla ili izmišljati nove načine (a više ni sami ne znamo koje)? :?

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Moja curica ima problem sto mrzi horizontalu (uvijek je, osim kad je cica bila u pitanju). Kad smo prestali cicati s 10 mjeseci jedino sto radi da se uspava (a da nije pol sata - sat vremena srcedrapajuceg plakanja) je da ju nosim na ledjima u mei taiju sve dok ne zaspi (odemo u setnju i nakon 10 minuta mogu se vratiti doma i odvezati ju na krevetu, ona nastavi spavati). Jos uvijek se tako nosamo a ima 17 mjeseci... tako da ne znam, mozda sam zamijenila jednu naviku s drugom i pravi problem privikavanja na spavanje kak treba mi tek predstoji.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pino, tvoja curica bar tako zaspi, ali moj L. neće nikako osim na cici - jedino još baka ima uspjeha u drugom načinu uspavljivanja, ali kratkotrajnog. Danas ga je tata nosio u slingu, vozio u kolicima, pjevao mu, otišli su u šetnju s kolicima - da ne nabrajam dalje što je sve pokušao, ali opet ništa dok se nisam vratila s posla. I onda cica i "instant" spavanje, u roku par minuta. A mislim da je još premali da bi spavao samo jednom dnevno i to tek kasno popodne :/ . Totalno sam zbunjena.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mi već 2 mj uspavljujemo noseći,znaći kroz dan dosta dobro prihvaća dohranu,navećer ga dobro nahranim a kad treba spavati prvo smo ga vozili u kolicima po kući a sad ga stavljam u kindać pjevušim mu i ljuljam dok ne zaspi.Da napomenem inače prije se samo uspavljivao na ciki a pošto idem sa god dana raditi morala sam to nekako promijeniti.Noć nam je i dalje katastrofa,makar cika samo jednom budi se svaka 2 h,nikako da prespava cijelu noć,a kad se probudi onda mu ponudim vodu i nosim ga dok ne zaspi :/

D 1998.
    I 2007.

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Javlja ti se iskusna dojilica-studoš.
    Izdojiš se i daš bebi bocu
    Moja zaspi kao klada. Naravno, prije davanja boce se zgrije u toploj vodi. I riješen problem! Nije najsretnije rješenje, ali bolje i manje štetno nego mučenje dok ti dođeš doma.
    Nisam vjerovala mami da zaspi kao velika pa sam joj sama dala izdojeno mlijeko u bočici - i stvarno. Odeeee.
    Nadam se da će ti pomoći.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Serpentina, probali smo i varijantu s flašicom, ali L. ju neće ni primirisati. Par gutljaja je potegnuo, a onda napravio facu u stilu "šta mi to daješ, to nije prava" i počeo kod tate tražiti cicu. Kod njega očigledno nije u pitanju želja za mlijekom, već potreba za maženjem, jer čak i kad je netom prije pojeo obrok na žličicu, ako ide spavati hoće cicu.

Div, sad kad malo razmišljam, možda je kindač ključna stvar. L. gotovo da ni ne zna što je to, jer spava s nama. Po noći isto imamo mali milion buđenja, samo ja mu dam cicu čim se probudi, on si potegne koliko mu treba, okrene glavu i spava dalje. Sad si mi dala za razmišljati, kad bismo ga prebacili u kindač možda bi i ta veza između dojenja i spavanja bila manja. :/

U svakom slučaju, curke, hvala na savjetima , javljat ću kako nam ide...

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj mama sanja prvotno napisa
    Serpentina, probali smo i varijantu s flašicom, ali L. ju neće ni primirisati. Par gutljaja je potegnuo, a onda napravio facu u stilu "šta mi to daješ, to nije prava" i počeo kod tate tražiti cicu.
    Nadala sam se da će ti pomoći. Sretno!
    P.S. Tia je takvu facu složila kad joj je MM dao hladno mlijeko, mojoj mami hoće piti i zaspati.Srećom!

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj div prvotno napisa
    Mi već 2 mj uspavljujemo noseći,znaći kroz dan dosta dobro prihvaća dohranu,navećer ga dobro nahranim a kad treba spavati prvo smo ga vozili u kolicima po kući a sad ga stavljam u kindać pjevušim mu i ljuljam dok ne zaspi.Da napomenem inače prije se samo uspavljivao na ciki a pošto idem sa god dana raditi morala sam to nekako promijeniti.Noć nam je i dalje katastrofa,makar cika samo jednom budi se svaka 2 h,nikako da prespava cijelu noć,a kad se probudi onda mu ponudim vodu i nosim ga dok ne zaspi :/
    div, pa zašto ne daš dojku dok si doma? I poslije, kad počneš raditi, možeš dati kad se vratiš s posla. Čitam na forumu da tako rade druge mame.
    Jesi li sigurna da dijete dobiva bar pola litre mlijeka dnevno? To mora do 2. godine. (A bolje bi bilo tvoje mlijeko nego adaptirano ili kravlje.)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •