Unazad nekoliko tjedana pojavile su mi se kao neke male izrasline na rukama, poput bradavica na gornjoj strani dlana...
Ja to, pametna, malo cackala, pa su mi sad male ranice..
S cim da to saniram, krema, kreda..sta
Savjet
Unazad nekoliko tjedana pojavile su mi se kao neke male izrasline na rukama, poput bradavica na gornjoj strani dlana...
Ja to, pametna, malo cackala, pa su mi sad male ranice..
S cim da to saniram, krema, kreda..sta
Savjet
I ja preporučujem dermatologa, bradavica ima bezbroj vrsta,
bolje na kontrolu nego da se šta iskomplikuje.
Ako je neka utjeha, znaju bradavice da se povuku samo od sebe, kao što su se i pojavile
Ali bez čačkanja, molim !
najbolje je otici dermatologu, cim prije, pogotovo jer su na dlanu sto znaci da s njima vjerojatno dodirujes ostale djelove tijela pa se mogu i rasiriti.
Ma joooj, 'ko će sad još dermatologu...jedva sam odradila sistematski nakon sto godina...
a neki narodni lijek, mast, nešto, čisto da probam, ha?
dermatologu...
mojoj teti se ispostavilo da su virusne bradavice...radila je s ljudima i proširilo joj se na lice...koma...
idi dermatologu...pa bolje da smo mi bezveze kvocale nego da ti bude još gore...![]()
Eericno ulje ravensare - jako antivirusno ulje - dakle pomaze kod virusnih badavica. Pomijesa se u omjeru 50-50 s biljnim uljem (najbolje tamanu ili kantarion, ali moze i bilo koje drugo) i maze na bradavice.
Meni je pomogao najobičniji bjelanjak od jajeta. Po nekoliko puta dnevno namaži bradavice i neka se osuši na ruci.
Nevjerovatno, ali meni je pomoglo!
Moja I. ih je dobila u roku od 15 dana ,na stopalu (jednu) i na licu (mnooogo). Istovremeno se i meni pojavila jedna na nadlanici. Odvela sam je kod dermatologa, a dr je i meni i njoj smrzla bradavice tecnim azotom. Osecaj je malcice neprijatan, pecka, pojavi se plik i koza se oljusti nakon par dana zajedno sa bradavicom. Nakon sto se pojavila nova koza, ne primecuje se da se na tom mestu ikada ista desavalo.
Sretno i resi ih se sto pre!
Postoje 2 načina.. oba smrde, ali funkcioniraju!Shiny prvotno napisa
Koru limuna nareži na male tanke kriškice (malo veće od te bradavice) i drži preko dana u octu. Nakon toga stavi te kriškice limuna na bradavicu, zalijepi onim bijelim "selotejpom" ili gazom ili nekako se već snađi i tako drži dok ne ode. Mijenjaj te kriškice limuna svakih 6 h npr.
Ovisno o veličini, ponekad je dovoljan jedan dan, a ponekad i nekoliko. Uglavnom, to iznutra će postati crno, zatim nestati, biti kao ranica i nakon toga kao da nikad ništa tu nije bilo.
Ja sam to tako rješila kad sam ih u srednjoj školi imala. Sjećam se da je bila jedna od tih 7 komada koja je čak i boljela kad se stvorilo to crno. No, nisu se više vratile!
Sretno!
Varijatna 2 je isto ovo samo sa lukom. Smrdi još gore, a nisam sigurna da je efekt bolji, tako da je bolja varijanta s limunom.
Anita, koliko dugo limun moram držati u octu?
I kojem octu, jabučnom, vinskom?
U svakom slučaju thx na savjetu, probat ću!
U apoteci se može kupiti gel SEAL & HEAL, Scholl
http://www.tegobe.com/samolijecenje/...bradavice.html
Svaki dan treba mazati. U početku se čini kao da se ništa ne dešava, ali nakon nekog vremena počnu same odlaziti. Ništa ne boli.
Ne čačkaj!!!! Ako se radi o virusnim bradavicama, čačkanjem ti se mogu proširiti posvuda. Kao dijete imala sam bradavice na rukama, riješila sam ih se tekućim dušikom, boli ali djeluje.
Na tvom mjestu bih prije liječenja na svoju ruku ipak otišla liječniku, čisto da vidiš o kakvim se bradavicama radi.
Vinskom octu, taj je jači.Shiny prvotno napisa
![]()
Djeluje i brze od SEAL AND HEAL, a znas da se ne radi o kemiji.... istrpiš malo neugodnog mirisa i to je to.
Ja sam u srednjoj školi radila varijantu s lukom, a ovu s limunom mi je farmaceutkinja preporučila umjesto da kupim taj sprej. Zašto mi je rekla da ga ne koristim, pojma nemam.
Samo da se zahvalim Aniti-AZ na receptu protiv bradavica sa limunom-meni je upalilo! :D A namočila sam limun u alkoholni ocat.
Već sam nekoliko puta išla na smrzavanje bradavice na dlanu tekućim dušikom i svaki bi se put pojavila ponovno nakon što bi uredno otpala nakon tjedan dana. ALI-ovaj put se pretvorila u malu crnu točkicu i otpala nakon skoro tri tjedna uz početno tretiranje limunom dva dana za redom bez prestanka.
Iako sam inače jako skeptična prema prirodnim pripravcima sve se češće uvjerim da su oni puno učinkovitiji od razne kemije.
Odlično!! :D