Još si ja mislim: amilibože na kaj bu ova žena lićila kad skine 20 kila.pikula prvotno napisa
![]()
Još si ja mislim: amilibože na kaj bu ova žena lićila kad skine 20 kila.pikula prvotno napisa
![]()
Evo sam se došla pohvalit - tri kila manje! Kondicija dobra - skijanje bilo super, ekipa koja me dosadašnjih godina uvijek čekala, ove me godine morala loviti niz padine!!!! Bravo ja!![]()
Još dva kila i dobila sam okladu s mojim ljubljenim - hehehehehe, mom se domaćinstvu smiješi apstinencijska kriza!![]()
Baš sam htjela pitati čemu 20 i oštro komentirati. Sretno, draga!pikula prvotno napisa
Nemoj si zadavati rokove, oni ubijaju. Razmišljaj radije o promjeni načina života, kao o nečem dugoročnom.
Podižem ovaj važan topic! 8)
Ja sam sve zadovoljnija postignutim, no postavila sam si cilj = doći do kilaže koja mi je zaista idealna (a ne samo realna), odnosno nije poanta u kilaži koliko u izgledu. Želim sve ono što visi, viri i širi - otopiti.
Raznorazne dijete i oskudijevanja u hrani ustvari dovode do usporenog metabolizma, navike tijela da troši malo i opet sam nigdje.
Trenutno sam se odlučila za sportsku proteinsku prehranu. Znači, minimalan, gotovo nikakav unos ugljikohidrata (dozvoljena salata, cvjetača, brokula) i visok unos proteina. Kupila sam i čokoladni dodatak prehrani - proteini od sirutke, kako bi osim količine proteina i nekako zadovoljila taj čokoladni okus bez kojeg ne mogu.
Ujutro popijem fat burnere i idem voziti bicikl sa sinčićem - dosta intenzivno - oko 45 minuta. Loše vrijeme = doma ples ili teretana.
Posljednjih mjeseci sam smršavila 4 kg ukupno. Cilj je maknuti viškove masnoće nevezano uz težinu, no pretpostavka mi je da trebam izgubiti 3-5kg ključnih djelova.
Tko je sa mnom? :D Ajde, možete se pripremiti na slijedeći ponedjeljak, ako ne možete od SAD, danas, sutra! Ajde, organizirajte prehranu, vježbu i sve i krenimo!!! Svakih par dana mozemo usporediti rezultate da vidimo kako napredujemo.
1. Anita - TRENUTNO = 65 kg. CILJ= 60 kg. DOSADAŠNJI GUBITAK - MINUS - g
ajmo skombinirat šta ćemo danas jesti... doručak kava s mlikon, juice i tu sam stala...
jest ću ručak . dva tvrdo kuhana jaja i malo blitve s kumpirima, feta integralnog kruha...
onda dolazi kritičan period u mom danu - popodne kada umirem od želje za grickanjem![]()
večera- jogurt ili vrhnje (ne mogu bez ovoga ali ću se odreć sendviča)
kad da ukomponiram svojih 10 dag čokolade s lješnjacima?![]()
ps imam 1 kg više od tebe i isti cilj![]()
O štrigica, pa možemo mi to!!!
Ajde, dopusti si grickat još koji dan, a onda prestani!
Grickaj do najkasnije 18h i neka to budu sjemenke ili naribana mrkva ili voćna salata. Drži bocu vode pri ruci i umjesto grickanja - pij, pij, pij. Grickanje je jako loša navika. Vjerujem da ako izbaciš grickanje, da ćeš za koji tjedan već imati koju kg manje. Sigurno!
Što se tiče čokolade. Huh. Jedino kad bi je eventualno smjela, a da se ne zalijepi je uoči 30 minuta nakon intenzinog treninga.
Da li vjezbas? Hoces krenuti? 8)
Jogurt je ok (s manje masti), vrhnje ne! Svjezi posni sir je ok za večeru. Ili 4 bjelanjka sa cvjetačom.
Ustvari, mozes ili zbrajati kalorije ili ici na dijetu koja ti gradi mišiće, a gubi masnoću. Ako se odlučiš na proteinsku dijetu, onda računaj da ti treba 100njak g proteina dnevno (i više). Za energiju uz te obroke konzumirati možemo zelenu salatu sa maslinovim uljem (ili nekih hladno prešanim), a kako nema unosa ugljikohidrata, tako će tijelo pržiti naše zalihe masnoće, no bitno je uzimati te zdrave masnoće za energiju!
Ta prehrana nije zdrava za stalno, ali za ovu svrhu ću je ja koristiti. Par tjedana, max mjesec.
meni nije toliko do dijete jer mi toliko ni ne smetaju ovi kg koliko bih se voljela riješiti loših navika- grickanja...
(montignac mi je propao neslkavno nakon par dana - ne mogu bez cukra...)
vježbanje - vježbam ja svaki dan trčanje za/sa klincima![]()
ne, planiram hodati svaku večer po 1 sat/ 7 dana tjedno što je moj uobičajeni ljetni ritual i plivanje 1 sat/ 5 dana tjedno kad se ovo šugavo vrime smiri malo...
Pa odlično! Kad uvedeš plivanje u rutinu, neće ti ni trebati nikakav režim! A što se tiče grickanja, počni grickat nešto što nije gušt grickat, pa češ prestati.
Možda možeš i neke male krekerčiće integralne.
Uh, zavidim na plivanju u plavetnilu.Da živim pored mora, ne bi morala ni jesti, ni spavati.
![]()
znaš previše sam puta odustajala ali ko ne proba...![]()
![]()
ovo bih trebala sprovesti i iz još jednog razloga - kad treći put ostanem trudna ne bih viljela imati baš previše kg... početna + trudnička težina znaju dati grozne rezultate iako se prva dva puta nisam puno debljala....
Ma svi smo pokušavali i odustajali, ali i to je bolje nego ništa!
Isto tako, za vrijeme pms-a si treba dati malo oduška.Bez grižnje savjesti i onda opet natrag za koji dan. Najgore je odustati jer nije bilo sve savršeno. Ne mora biti savršeno! Svaki pomak i trud se računa!
![]()
dobro, danas smo isplanirali (kod nas je sv. Ante pa će bit kolačato će bit zanimljivo vidit- mene kako kažem ne hvala na krempite
)
ujutro nastavljamo za dalje... mislim da će mi biti lakše ako planiram s nekim dane....![]()
tek sad vidim koliko novih postova tu![]()
prijavak:
od početka 9kg manje, trbuh tešem oxijem, celulita je puno manje, kondicija se vraća (istrčala sam s frendom obećanu utrku od 5km - istina i izdahnula, ali istrčala :D )
trudim se voziti orbi barem 3-4x tjedno po 20-30minuta (kad mališa zaspe)...
prehrana - i dalje je kruh izbačen gotovo potpuno (osim ujutro), pomalo vraćam slatko (čokolada, sladoled), ali jako pazim...
navečer kad me uhvati kriza pojedem 2 paradajza (obožavam ih) i sve je ok....
najgore mi je što dolazim doma oko 17, pa dok mališu nahranim, pa odemo van, pa večera za mališu, tuširanje, dojenje i uspavljivanje, sređivanje stana, i tek onda u miru mogu sjesti i pojesti, a to bude već 21.30-22h...
a na poslu mi je gužva totalna i ako si ne donesem ručak od doma
gladujem do kasno navečer...![]()
ali bez obzira na to, prijavljujem se ekipi, a prva dva tjedna srpnja biti ću sama (mališa ide baki) i tu kreće svakodnevno trčanje jarunom :D
1. Anita - TRENUTNO = 65 kg. CILJ= 60 kg. DOSADAŠNJI GUBITAK - MINUS - g
2. magriz - trenutno 72kg, cilj 67kg
Magriz - to gladovanje mene uništi svaki put. Trpim, trpim i onda posegnem za bilo čime! Evo, sutra idem s frendicom u Sloveniju plesati i možda zvučim radikalno, ali upravo si pripremam salatu od raznog povrća sa feta sirom i dimljenim seitanom, za sutra, jer inače znam što bi bilo. Došla bi na prvi kiosk i kupila snickers ili bar par tortica. Sad ću to spriječiti. Uzet ću si i proteinski napitak s okusom čokolade da se oboružam ako nepce poželi slatko i čokoladno.
Sa svakom kilom koju skinem sam toliko sretnija, punija i aktivnija da to vrijedi! Uopće se ne gledam u ogledalo, nego samo pratim taj feeling koji je se bolji i bolji! :D
Idemo zajedno!! Kad dođemo do cilja, predlažem maleno slavlje na Ivica i Marica kolačima! 8)
I da! Čestitam na utrci od 5 km! :D Stvarno odlično!
istina. ali meni se događa da nemam uopće više želje nešto jesti. što god pomislim sve mi je bljak.
kolače ne obožavam. čak mi je i čokolada postala bezveze. pojedem ju jer mi je mozak uvjeren da ju volim i da ju trebam pojesti![]()
nekad sam obožavala meso - sad mi je to isto kao i pečeni karton
povrće volim, ali pomisao na njega mi je bljak...
čak i na paštu i njoke mi ne cure sline...
ostaje mi voće koje zaista obožavam i uživam u njemu, te razne salate obavezno s paradajzom. i naravno bez sireva unutra...
počeo mi se dizati želudac na pomisao na neku hranu (pr. povrtnu mješavinu graška, kukuruza, mrkvice..., na grčku salatu...). ne mogu si to objasniti, nema nekog razloga. a voljela sam to jesti...
ali dogovor vrijedi...
vidimo se u ivici i marici (ima li tamo nešto drugo osim slatkog)
joooj, reform torta im je![]()
a ni ona s jagodama nije losa, mmmm..
Joj magriz svaka ti čast...iskreno meni fali motivacije.
Imam doma orbitrek i nikako da krenem... želim se dovesti u formu i kondiciju koju sam imala prije trudnoće, ali nikako da krenem...sve mi je još u teoriji... Prije sam se bavila sportom i to intenzivno... a sada...
Od nedostatka motivacije mi onda samo javlja jad na samu sebe... uf...tako ne volim takve začarane krugove... :/
Ja sam danas plesala intenzivno bar 2h!! Bilo je presavršeno!! (dok mi nije pozlilo ):D
Nego, magriz, htjedoh reci, nisam ja nužno slatki tip. Ja volim svu hranu, okuse i boje.(u tome je mozda i problem
) Možemo mi proslaviti i sa dobrom pizzom! 8)
uf, nisam se stigla javiti jučer...
dakle ujutro nekakav sendvićičak od sira, popodne nešto trešanja i za večeru tvrdo kuhano jaje i tikvice s kumpirom na lešo...
grijeh... pola domaće krempite prije trešanjaja ću stvarno morat stavit selotejp na usta kad vidim slatko
![]()
prekjučer sam plesala a jučer sam šetala ca 1,5 sat sa djecom i prijama...
danas ću jesti ribu s gradela oko 11,30 tako da osim kave s mlijekom neću imati doručak a za predvečer planiram malo fažoleta na salatu i sir (posni) s rajčicom...
današnji trening - bicikla 1/2 sata i šetnja predvečer....