Stranica 3 od 5 PrviPrvi 12345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 206

Tema: ČISTILICA

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Da pojasnim radim s ljudima i u razred ne mogu ići više godina u istim hlačama i cipelama i bez frizure.

To je moj prioritet,a imam i mali stan koji nije problem držat pod kontrolom.

A to da nismo svi isti i da na ovom forumu prevladavaju ljudi veće platežne moći od mene je moj zaključak. Dovoljno sam dugo ovdje da to tvrdim, i da se razumijemo ne zavidim nikome, Samo ne volim da me se ubjeđuje da je nešto crno a to je bijelo.

Kome je čistilica prioritet i može je platiti taj si je priušti.

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

kod nas je od 15-30 kn sat

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

nije jeftino nego su plaće male

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I ja bih tako rado tetu čistilicu, ali koliko mi je žao mog vremena potrošenog na čišćenje, toliko mi žao dat nofce za čist stan koji će se nedugo nakon tetinog odlaska opet zmazat, roba opet oprat i trebat operaciju zvanu peglanje....ovako peglam svako malo po malo, čistim korak po korak, sve se vrti u krug..nekad mi to pada teže, nekad dobro dođe nešto i fizički odraditi i bit zadovoljan time..povremeno želim da mi čisti netko drugi i da ne moram uopće mislit na taj dio življenja.
    A opet kad pročitam sad koliko se tete plaćaju.. zaista, draže mi je kupit krpicu

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

evo i ja sam napokon odlučila potražiti pomoć za kućne poslove i ovaj topic je super

dvoje djece, posao.....svaki slobodan trenutak se provede u spremanju nečega

znam da nije jednostavno naći pouzdanu osobu, jer imam jednu prijateljicu koja je doživljavala strašne stvari sa svojim tetama pomagačicama. Nakon takvih priča, kada nađeš pravu osobu ni jedna cijena nije mala (u nekim razumnim granicama)
    ja sam kao student na isti način (spremanjem) plaćala svoju garderobu, ljetovanja, izlaske. I moram priznati da je moja satnica bila 35kn ( a to je bilo prije 10-ak godina), tako da cijena nije nešto puno porasla.

to je za zagreb

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Teta cistilica (iz milja ju zovemo 'bijeli tornado') placamu kn 210,00 za 8 radnih sati i dolazi nam jedan puta na tjedan. Zena se zaista naradi: pere prozore/drvenariju/prozore, podove, brise prasinu, riba kupaonu/kuhinju i wc, cisti terasu, ocisti rol (prije nego sto krene na posao se dogovorimo sto ce taj dan raditi. Ako ima viska vremena nam jos i cuspajz pripremi

Gdju koja nam dolazi peglati (isto jedan puta na tjedan) placamo kn 35,00 po satu.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Zanimljiva tema. Zanima me u koje vrijeme vam dolaze tete pomagačice, dok ste doma ili im prepuštate prostor (naranvo osobama od povjerenja) dok vas nema? Naime, nadam se da ću uskoro pronaći odgovarajuću osobu. Čini mi se nezgodno da radi dok smo doma, ali i da joj prepustim kuću dok je dobro ne upoznam. Što mislite?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Jednom davno sam i ja čistila kod mame koja je imala malenu djevojčicu, cijelo to vrijeme je mama bila kod kuće, što nije bio nikakav problem, "izmjenjivale" smo sobe, koji put bi izašla nakratko, ali u pravilu nisam nikad bila sama, mislim da nije zbog nepovjernja.

Znam za jednu gospođu koja godinama čisti i ona ima ključ od stana gdje čisti, jer često nema nikoga doma i dolazi u termin kad joj odgovara.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Kod nas je poprilican kaos ali ja u glavnom nisam doma kad nastupaju dadila, cistiljica i peglaonica. Obicno suprug pusta nas odred za cistocu u kucu i odlazi svojim putem. Principessa i dadilja se motaju po kuci prije spavanja. U glavnom se soba nase ribice prvo cisti tako da gdje cure imaju gdje biti ...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Kod nas je poprilican kaos ali ja u glavnom nisam doma kad nastupaju dadila, cistiljica i peglaonica. Obicno suprug pusta nas odred za cistocu u kucu i odlazi svojim putem. Principessa i dadilja se motaju po kuci prije spavanja. U glavnom se soba nase ribice prvo cisti tako da gdje cure imaju gdje biti ...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dok sam radila puštala samu - to mi je bilo super. Sad kad sam doma s bebom, malo je teže, ali izmjenjujemo sobe ili mi odemo u park na par sati. Žena je bila preko preporuke, tako da sam imala povjerenje u nju. Ključ joj nismo dali - uvijek bi je dočekali, na odlasku bi zalupila vratima i to je to.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ajd da ja kazem,ja spremam jednom mladom paru stan,uzimam 10eura po satu(njemacka) ostanem 2,5h,stan je mali i sredim ga za cas posla uz to imam i kljuceve mogu da dodem kad ja hocu,za bozic ili rodendan dobijem uvijek 50eura i neki poklon.uz to imam i pravi posao radim od pon-pet,kod njih idem subotom tako mi pase i jos imam svoj stan,dijete i muza

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Kod nas je ovak, teta dođe jednom mjesečno (subota), MM i mala odu u park, a nas dvije skupa unutar 3sata napravimo sve.

Platim joj 100kn.

Toliko si mogu mjesečno priuštiti da mi žena opere prozore, wc i kupaonu.

Jednom je ostala sat duže i sredila masni dio kuhinje, jer je u to vrijeme kad se L. rodila MM uglavnom kuhao, pa je kuhinja bila brrrr.

Ja spadam u horoskopske djevice i stvarno volim držat stan čistim, al ako mogu, a mogu, izdvojit ću 100kn da netko drugi opere prozore i izriba wc i kupaonu do blistavog sjaja.
    Makar MM brunda da ona ne opere ni prozore ni kupaonu ko ja dobro i kaj je onda zovem .
    Al ja taj tjedan barem popijem koju kavu sa svojim curama.

Marija, i moja je plaća prosvjetarska, al ovih 100kn mislim da ću izmislit ak će trebat, pa kud puklo da puklo.

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    moja mama je horoskopska djevica, tu su takve mame spominjane. Da li iz inati ili čisto po prirodi, nisam pretjerano uredna (ali niti neuredna) i stalno si obećavam čistilicu, ali nikako da se odvažim na taj korak
    moja sucut - i moja je djevica. kad smo bili na jednom tecaju bili smo smjesteni u dvokrevetnim sobama, mama je bila cimerica s jednom gospodom; ova mi se u povjerenju pozalila da mama golim ocima vidi mikrobe - posvuda. :shock:
    dobro bi bilo naci cistilicu - horopskopsku djevicu!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

inace, ja nikad nisam imala redovnu cistilicu, ne mogu si ju priustiti.
    zacudo, moja mama ju je cijeli zivot imala, pa i dadilju, pa i frizerka joj je dolazila doma, valjda zna bolje rasporediti novce jer je - djevica!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Moj stav o kućanskim poslovima je sažet u mom današnjem potpisu.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja nisam imala mamu djevicu nego tatu, a to je vjerujte ko mama djevica na kvadrat
    Zato smo imali našu dragu tetu čistilicu koja je djevica i nadam se od jeseni opet istoj "teti" :D

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    Moj stav o kućanskim poslovima je sažet u mom današnjem potpisu.
    moram ovo potpisati...

btw, i ja sam djevica... ali ne takva o kakvima vi gore pišete... mene nered uopće ne smeta, preko razbacanih igračaka mogu danima gaziti... i bolje da ništ dalje ne pišem... uglavnom, oni koji me poznaju su valjda navikli na mene takvu... a da ne pričam da odkak sam trudna me sve to smeta još i manje... 8) padaju mi napamet moje 2 prijateljice koje su totalne frikuše kaj se ovog tiče: obadvije svakodnevno brišu wc školjku alkoholom i tome slično... ne znam kak to da još uvijek dolaze k meni (i pišaju kod mene )

inače, imam tetu čistilicu jednom tjedno, dođe na 3 sata - uglavnom pegla, obriše podove, opere prozore i to je to... plaćam ju malo: 17 kn po satu, al ruku na srce, tak i počisti (baš sam to grdo rekla...) i sama je rekla kad je prvi put došla: ja čistim samo tam di se vidi... dakle, nikad ne briše prašinu ispod kreveta, skuplja paučinu po kutevima plafona... a ak me to baš zasmeta, obavim to sama...

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
    inace, ja nikad nisam imala redovnu cistilicu, ne mogu si ju priustiti.
    zacudo, moja mama ju je cijeli zivot imala, pa i dadilju, pa i frizerka joj je dolazila doma, valjda zna bolje rasporediti novce jer je - djevica!
    Da, da, i to je djevicama u prirodi zato nemojte biti tak stroge, imamo i dobrih strana .

Marija potpis je mrak i totalno si u pravu!!!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

iki, drago mi je da si našla način da si olakšaš, meni sad dolaze gosti i ne pada mi na pamet prevrtat kuću naopako, a budu li imali primjedbi imaju izbor ili sami očistiti ili kroz vrata van ili se prilagoditi....( nije prljavo niti previše neuredno, moje je )

a da ja 2 dana sumanto čistim, nema šanse

previše ja sebe volim da bih si kvarila GO

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj pikulica prvotno napisa
    Ja nisam imala mamu djevicu nego tatu, a to je vjerujte ko mama djevica na kvadrat
    Ovo ti vjerujem!
    Moj tetak je djevica i ispred svake sobe ima posebne šlape za tu sobu, za u wc, za u vrt i sl.
    U auto se ulazi kad ti metlicom očisti đon.

Drugi je isto djevica, a njega je lupila druga djevičanska priroda, taj zna šparatiiiii.
    Da to lijepo kažem tak.

Udrila djevica po djevicama

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja koljenima i koljenima nisam imala djevicu u obitelji.
    to objasnjava moj stan.

a ivar djevica ce svoju neurednost valjda objasnjavat time sto mu je mama bila u horoskopu

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Živim u kući i stvarno imam dosta materijala za čistiti, ali i da imam love za tetu čistilicu nebi je zaposlila. Nekak je moj dom samo moj i kad je čist i kad je pun prašine. Koliko treba da se prođe usisavaćem i potom krpom obriše parket. Nikad ne čistim sve odjednom, već svaki dan malo,maximalno 45 minuta dnevno i to sam previše rekla. Ponekad ujutro prije posla sredim kupaonu, treba mi najviše 20 minuta. Meni je od velike pomoći perilica suđa i od kad je imam preporodila sam se, sav ostali posao radim u hodu i uvijek mi je sve uredno i ugodno za boraviti.
    No kaj ja znam, da imam love možda bi drugačije razmišljala, a možda i nebi, nekako mi je važnije da skupa s klincima obavljamo te neke kućanske poslove, da su ukljućeni u sve, da nauće kako život nije samo zabava, nego da postoje i obaveze koje se moraju obaviti.
    I opet sve stignemo obaviti u jednom danu i biti na poslu i doma skuhat i očistit i napraviti zadaću i otići van i igrat nogomet i piti kavu do besvjesti.....
    To je onak moje mišljenje, a s druge strane poštujem odabir onih koji imaju tete za pomoć u kući i njihov vjerovatno dobar razlog za to.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
    mama golim ocima vidi mikrobe - posvuda.
    I ja sam (horoskopska) djevica. I ja vidim mikrobe golim okom... 8)

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I nisi jedini, to vam je "profesionalna deformacija", ali nije nikako ružno obilježje.
    :/ Istina, dok ne pretjerate.

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ako smijem komentirati:
    meni je ružan ovaj naziv -čistilica- podsjeća me na usisivač ili mašinu za pranje robe a mislim da vi o tome ne pričate.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa imaš tete čuvalice i tete čistilice. Kako bi ih drugačije nazvala?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Gospođa koja čisti?

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Možda Teta čistilica, jer ipak je u pitanju osoba.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

spremačica, čistačica ?

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Maria možda ovo prvo.
    Super mi je ovo napisano pink slovima.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

U hrvatskoj nacionalnoj klasifikaciji zanimanja ne postoji spremačica kao takva, a niti čistilica.
    To se zanimanje zove čistačica.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Berlin prvotno napisa
    Super mi je ovo napisano pink slovima.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne može čovjek uvijek biti politički korektan
    na fakultetu smo građevinarce hidro smjera zvali "govnari" jer su se, između ostalog, bavili i kanalizacijom

osobno mi je "čistilica", puno draže nego "čistačica" koju odmah zamišljam u plavoj kuti, s maramom na glavi i Borosanama na nogama

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ajme ,govnari

mi smo one sa strojarstva zvali "šarafi "

a etef-ovce ne smijem ni napisati

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Koliko te vaše "tete čistilice" imaju godina da se osjećate OK zovući ih TETE? Bakutaneri su?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Cura je malđa od mene mislim 6-7 godina, pa je i meni smiješno "teta" čistilica, zovem je imenom bez nekih teta, gdja.....
    Jednom nakon krečenja nam je bila teta "bakutaner" od blizu 70 i to po preporuci. Žena se pentrala izvana kad pere prozore :shock:
    Ja sam je za to vrijeme molila da ću ih ipak je oprati i da siđe
    Više je naravno nisam zvala, šta bih da je tresnula s prozora...

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja moju oslovljavam imenom, ona mene također.
    Ne persiramo si, osjećamo se zaista kao članovi obitelji.
    Ne odemo nikada na put da njoj sitnicu ne donesemo. Ona jako voli koncerte i kazalište pa joj često kupimo karte da je razveselimo.
    Žao mi je jedino što si zasad ne možemo priuštiti da dolazi više od jednom tjedno, ali i to me spasi.
    Često joj kažem da samo nabrzaka očisti nešto, pa je slobodna, a ona mi kaže da ne zna tako čistiti.
    Užasno je temeljita i pedantna.
    I da, djevica je u horoskopu!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ajme, osim milijun drugih nepotrebnih stvari kojima ste opterećene u životu, sad se još opterećujete i s tim kako netko naziva gospođu koja čisti stan... nemoš vjerovat, dajte ljudi, get a lajf...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj bipsic prvotno napisa
    btw, i ja sam djevica... ali ne takva o kakvima vi gore pišete... mene nered uopće ne smeta
    a-a, ovo nije moguce, to mora biti neka greska!

Citiraj moover prvotno napisa
    puhovi obožavaju smokve je napisala/o:
    mama golim ocima vidi mikrobe - posvuda.

I ja sam (horoskopska) djevica. I ja vidim mikrobe golim okom... 8)
    kad to tak kazes, fakat zvuci k'o neka super-moc, kao supermanov rengenski vid!

I nisi jedini, to vam je "profesionalna deformacija", ali nije nikako ružno obilježje.
    :/ Istina, dok ne pretjerate.
    je, bas je simpaticno "dok ne pretjeraju"!

cistilica meni zvuci kao tepanje, ili eufemizam, da se ne bi upotrijebilo "cistacica", a nikako mi nije pogrdno.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa
    ajme, osim milijun drugih nepotrebnih stvari kojima ste opterećene u životu, sad se još opterećujete i s tim kako netko naziva gospođu koja čisti stan... nemoš vjerovat, dajte ljudi, get a lajf...
    X

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    Citiraj Moover prvotno napisa
    X
    ah, da, opterećivati se kako se naziva neka osoba koja čisti stan, getalajf, pa ona samo čisti naš stan...

kako bahato

pa da ti čistiš nečiji stan vjerojatno bi ti bilo bitno kako te se naziva, isto kao što ti je bitno da li ti je liječnik vodio porod ili si ga je tvoje tijelo vodilo samo; naizgled isto, but...

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nije li tebi ružan način na koji stavljaš riječi drugima 'u usta'? :/
    Mislim da ni Moover ni Ms. Ivy nisu mislile da 'ona samo čisti naš stan...', a također mislim da je bespredmetno raspravljati o takvoj, da ne kažem gluposti.
    Mislim, daj, ono... teta čistilica. Da ja čistim bilo bi mi draže da me netko zove tako (ili uostalom imenom kako i mi zovemo svoje Tete čistilice), nego čistaćica ili spremačica kako je uvriježeno u javnim ustanovama.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni definitivno ne bi bilo drago da me netko zove teta, osim ako mi je nećak, nećakinja, ili ako ima manje od 12 godina. Kao što me smeta kad me u bolnici zovu 'mama'. Zovite me gospođa Mima

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

andrea, kratki spoj.

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Nisam imala namjeru pokrenuti temu u drugom smjeru.
    Andrea, slažem se s tobom i meni se čini, a nadam se da se varam, da se osjeća malo onoga: tko, što - pa ona samo čisti stan.
    Pozdrav i poštovanje svim gospođama koje rade taj iscrpljujući, naporan i ponekad nadasve besmislen posao!!!

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Maria potpis ti je zakon!!

Ja sam djevica u podznaku - sasvim dovoljno da kažem da mi nijedna čistilica nije dovoljno dobra . Radije u mojoj prašini nego tuđe ruke na mojim krpama 8)

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    JA bih recimo da mi jednom tjedno očisti :
    - podove
    - kupaonicu
    - prozore (ako treba)
    - kuhinju (prebrisat ormariće ak su musavi i sl)
    - peglanje veša samo kad se ne čiste prozori i kuhinja (ionako ne brijem na peglu i ravne crte)
    Tako je i kod mene: pegla mozda oko 1h, otkada imam postenu susilicu i manje. Usise, opere podove, opere kuhinjske ormarice, sudoper, radnu plohu. Po ljeti opere o plocice na balkonu. Obrise prasinu, opere kupaonu. Mozda 1x mjesecno opere prozore. Za to joj treba oko 2-3h. Stan mi ima oko 70m2.
    ja ovo radim svaki dan (kupaonu svaki drugi) :shock: Što za to treba plaćati tetu čistilicu? :/

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    - podove
    - kupaonicu
    - prozore (ako treba)
    - peglanje veša samo kad se ne čiste prozori i kuhinja (ionako ne brijem na peglu i ravne crte)
    Tako je i kod mene: pegla mozda oko 1h, otkada imam postenu susilicu i manje. Usise, opere podove, opere kuhinjske ormarice, sudoper, radnu plohu. Po ljeti opere o plocice na balkonu. Obrise prasinu, opere kupaonu. Mozda 1x mjesecno opere prozore. Za to joj treba oko 2-3h. Stan mi ima oko 70m2.
    ja ovo radim svaki dan (kupaonu svaki drugi) :shock: Što za to treba plaćati tetu čistilicu? :/
    Tebi koja to radiš svaki dan ne treba, a meni npr. treba.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    - podove
    - kupaonicu
    - prozore (ako treba)
    Tebi koja to radiš svaki dan ne treba, a meni npr. treba.
    mogu ti doći pomoći (udvoje je lakše) samo mi skuhaj kavu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •