Mislim na one "anatomske" koje ih imaju Ciciban. Ja mislim da ti ulošci yaista nisu potrebni djeci ybog toga što treba stopalo samo da se formira i razvije. Što Vi mislite o tome?
Mislim na one "anatomske" koje ih imaju Ciciban. Ja mislim da ti ulošci yaista nisu potrebni djeci ybog toga što treba stopalo samo da se formira i razvije. Što Vi mislite o tome?
svakako se slažem s tobom.gdje god sam čitala(a čitam puno)stručnjaci kažu da nema potrebe za ulošcima!došla ja taka načitana u trgovinu kupiti sinu cipele,i tražim bez uloška,a teta će na to "onda odite kod kineza jer mi držino samo kvalitetnu robu s ULOŠCIMA!" :?
![]()
![]()
Baš je tako! I ovdje je ta ista famozna priča: "Pa što fali vama što ste nosili cipele sa ulošcima!?" I nikako ne možeš dokazati da svijet ide dalje, naprijed i više. A pogotovo imam okršaje sa svekrvom, ali i da ne započinjem beskrajnu i nikad završenu temu o snajama i svekrvama.![]()
A što fali stotinama generacija prije nas koje su odrastale bez uložaka (često i bez cipela)?rula prvotno napisa
![]()
Zato smo mi sad u šlapicama i cipelicama Preschoolians i dijete mi uživa kao da je boso.Jedino za snijeg imamo kožne čizmice sa 100% runskom vunom iznutra,nepromočive i tople.
bobaibeba, kako ste ih nabavili?bobaibeba prvotno napisa
ulošci su zaista nepotrebni.
Btw, ima kineskih cipelica u "planet obući" koje su bok uz bok sa preschoolians, jedino nema broja većeg od 24![]()
A nama je fitijatar s Goljaka (i terapeutica isto) preporučio da uzmemo baš te s uloškom!?
Tami 25 tad uzmi kako su ti rekli. Ipak su kompetentni za te stvari. Ja pitam za one slucajeve kad ti kazu da su sve cipelice ok. Iskreno, ne svidaju mi se cicibanove jer su uzasno tvrde i sve imaju ulozk.
Bobaibeba, i mene zanima kako ste ih nabavili, molim i ja pp, mooolim![]()
I Bambi imaju uložak, i papučice i cipelice.
Ali naše prve cipele su bile Froddo, i te nisu imale uložak (bar ne takav kao Bambi) i bile su mekše (i đon i gornji dio).
Ja sam bila s njima jako zadovoljna, iako se ispostavilo (po preporuci) da nisu bile idealan izbor za nas.
Navest ću jedan primjer razlike između ovih "barefoot" i klasičnih cipelica.
Grga je od kada je prohodao uglavnom po doma i gdje god dođemo u čarapicama a po vani je u početku bio u bambi cipelicama dok nismo nabavili Prschooliansice.A i cijelo je ljeto bio praktički bos.I ima odličnu ravnotežu.Od prvog dana kad je samostalno prohodao (sa 10 mjeseci) je stabilan i ne pada ni na nos ni na glavu,eventualno na guzu ili se dočeka na rukice.Sad je u Preschoolians šlapicama i cipelicama i super mu je,stvarno je slobodan da radi sa svojim nogicama što poželi.
A jedna curica od naših prijatelja je od kada je prohodala ili u šlapicama ili u cipelicama,visokim,čvrstim i kad su joj prvi put obukli P. nije u njima znala stajat ni hodat,gubila je ravnotežu.Toliko joj je nogica i zglobovi i ligamenti navikli da ih nešto drži da bosa ili u mekim cipelicama uopće nema osjećaj za ravnotežu.
To je samo jedno iskustvo,ne tvrdim da sam ja u pravu a netko drugi nije ali mi se čini logičnim da se nogica i zglobovi i ligamenti i ne znam što još u nogici trebaju sami razvijat i učit ravnoteži a ne uz pridržavanje i pomoć.