Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: porodljni i nova trudnca - kako vratiti prosjek place

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno porodljni i nova trudnca - kako vratiti prosjek place

Drage moje, molim vas pomoc. Moja beba ima pet mjeseci i sad sam opet ostala trudna. Termin je otprilike kad prva beba napuni godinu dana. Zanima me koliko dugo moram raditi da prvih 6 mjecesi dobivam punu placu? Cula sam da je to 3 mjeseca, ali zanima me mora li to biti puna 3 mjeseca ili je dovoljno npr. raditi tjedan dana u ozujku, pa cijeli travanj, pa tjedan dana u svibnju? Ne znam kako se racuna taj prosjek, da li po satnici ili kako?

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mislim da je 6mj. Gledaju se puni mjeseci.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Re: porodljni i nova trudnca - kako vratiti prosjek place

Citiraj BlueSky prvotno napisa
    ali zanima me mora li to biti puna 3 mjeseca ili je dovoljno npr. raditi tjedan dana u ozujku, pa cijeli travanj, pa tjedan dana u svibnju?
    imaš prilično fleksibilnog poslodavca...

ne znam kako se računa, ali sam vidjela na R1 obrascu koji sam pronašla upravo na HZZO stranicama da se upisuje (i) satnica. Najbolje da pitaš kod njih ili kod sebe u firmi.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Javit će ti se cure s detaljnijim informacijama, ali ti se rodiljni dopust koji trenutno koristiš sa prvim djetetom računa u staž. Gotovo sam sigurna da će ti biti potrebno puno manje isplata plaće, čak mislim samo dvije, da ti izračunaju visinu naknade za prvih 6 mjeseci rodiljnog.
    Sretno! (I blago tebi na trudnoći. )

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma negdje pise 3 mjeseca, negdje 6 pa mi vise nista nije jasno. A puno mi je 6 mjeseci za tako malu bebu...

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

za bolovanje (komplikacije u trudnoći) je potrebno 6 mjeseci.
    za porodiljni mislim da je dovoljno dvije isplaćene plaće.

Djenka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

U istoj sam situaciji i ovo je ono što ja znam/pretpostavljam.
    Da ti slijedeće porodiljno ne bi bilo minimalac od 1600 kn, potrebno je da imaš tri doznake plače, znači u teoriji 1 mjesec cijeli rada + iz dva mjeseca po 1 dan;

npr. zaposliš se 31.01., radiš cijelu veljaču, te 02.03 odeš na drugi porodiljni. Tu bi se također dalo uklopiti i godišnji koji ti po pravu pripada, u slučaju da imaš fleksibilnu firmu. Onda će se računati prosjek tvojih zadnjih 6 primanja te ćeš taj novac dobivati u drugom porodiljnom, tokom prvih 6 mjeseci. Prosjek se računava tri mjeseca s plačom + 3 mjeseca od prvog porodiljnog - njihov zbroj dijeljeno sa 6.

Naravno, svakako traži potvrdu. Zovi HZZO u Jukičevoj, gdja je ljubazna i želi odgovoriti na pitanja.

Djenka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ako budeš s jednog porodiljnog direktno išla na drugo porodiljno, bez vračanja na posao, slijedi ti minimalac od 1600 (ili 1700 kn :/ , zaboravih), znači nečeš čak dobivati ni dosadašnjih 2500 kn (ako si toliko dobivala u drugih 6 mjeseci prvog porodiljnog)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A ako bi isla sad na posao, i radila 2 mjeseca+mjesec dana godisnji i onda isla na komplikacije,kolika bi mi naknada bila na komplikacijama? A kolika bi mi bila porodiljna naknada? ne mogu odmah s posla na porodiljni jer beba dolazi tak u ljeto, a ne mogu bas ni ic radit pred kraj trudnoce s tolikim trbuhom...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •