Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Štrudla, savijača ili slično od gljiva - ima li tko recept ?

  1. #1

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Zgb
    Postovi
    1,448

    Početno Štrudla, savijača ili slično od gljiva - ima li tko recept ?

    Nakon svih ovih bakanalija zaželila sam se nečeg sličnog.

    Kuhari i kuharice, imate li koji recept?

  2. #2
    Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Postovi
    6,448

    Početno

    Ja sam za Silvestrovo u društvo odnijela savijaču od gljiva nakon koje su svi tražili recept:

    SAVIJAČA OD GLJIVA

    (za 4 osobe)
    - 8 kora za savijaču
    - 250 g svježih šampinjona
    - 500 g svježih bukovača
    - 2-3 glavice luka
    - vrhnje za kuhanje
    - vezica peršinovog lista
    - maslav
    - nekoliko kriški prosušenog integralnog kruha
    - sol, papar

    Nasjeckajte luk na sitno i pržite ga na vrućem ulju, za to vrijeme operite i narežite gljive na malo krupnije komadiće. Dodajte gljive na prženi luk i pirjajte ih par minuta.
    Kada puste vodu, dodajte mrvljeni tost kruh, sol papar i sjeckani peršin. Sve to dobro promiješajte i maknite s vatre.
    Posložite kore za savijaču na krpu, namažite ih s maslacem ili malo ulja, posložite smjesu od gljiva po korama i zamotajte savijače (po dvije kore).
    Posložite savijače u posudu za pečenje, malo ih zalijte sa vrhnjem za kuhanje i stavite ih u pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko petnaest-dvadeset minuta.

  3. #3
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    SAVIJAČA SA GLJIVAMA
    kore za svijaču 12 kom ( Klarum kore su 12 kom u pakovanju)
    0,5 kg gljiva
    10 dkg suhe slanine ili šunke
    2 kisela vrhnja
    3 jaja
    2 bijela mesa ( piletina )
    sir za ribanje
    papar
    vegeta
    sol
    peršin list

    Gljive kratko propirjatis nasjeckanom slaninom, manjom žlicom vegete,u mlaku masu dodati jaja, peršinov list, papar.
    Bijelo meso izrezati i istuckati u tanke šnicle, posoliti.
    2 kore jedna na drugu-gornju premazati s 1 kiselim vrhnjem. Ostaviti 2 žlice za gornji premaz.
    Staviti još dvije kore i premazatipolovicomsmjese gljiva, jaja i slanine.
    Staviti još jednom dvije kore i na to poslagati bjelo meso. Popapriti meso, naribati sir i saviti savijaču. Staviti u tepsiju i premazati sa 2 žlice kis. vrhnja.
    Tako napraviti i drugu savijaču.
    Peći na 180 stupnjeva 45 minuta
    Poslužiti uz salatu ili tartar umak.

  4. #4

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Zgb
    Postovi
    1,448

    Početno

    hvala cure. kalimero, tvoj zvuči posebno, probat ćemo oba!

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •