Citiraj talia prvotno napisa
Ja osim u rerni hobotnicu radim i na nešto što se možda može zvati saft ???
Na HLADNO maslinovo ulje stavim hobotnicu isjeckanu na komadice i na najlaganijoj mogućoj vatri bez ikakvih začina, osim nekoliko češćnjeva bijelog luka, ostavim da se to krčka nekih sat, ako ima više hobotnice i sat i pol i onda to zalijem sa otprilike dva dcl crnog vina i dodam krompir isjeckan na ploške.
I onda još nekih pola sata se to krčka dok se krompir na skuha i postane onako divno ljubicast. Od začina dodam samo malo papra i na kraju dosta svježeg peršina.
Na ovaj način jelo je izdašno i bude ga dovoljno i baš je onako spiza za prste polizati
Ovo isto zvuči odlično.

Citiraj tomita prvotno napisa
Kod kuhanja hobe često se spominje da treba ubaciti i pluteni čep. Zašto? I molim receptić za salatu od hobe...nikada ju nisam pravila, a voljela bi. Onako korak po korak, za totalne neznalice! Tnx
To za čep sam i ja čula, mislim da su rekli da je tako hoba mekša, ali nikad probala. Negdje sam čula da je nije dobro svježu pripremati jer da bude tvrda, tj. da je bolja ona odmrznuta.

A ne znam više jesam li čula da ju je potrebno izmlatit batom (ma ne mogu ni zamislit kako bi to izvela ) ili sam to pobrkala s bakalarom, bit će ovo zadnje, ne pokušavajte...

Salata od hobotnice ti je super jednostavna za napravit. Skuhaš je u vodi (nemoj da bude previše vode) u koju si stavila malo papra u zrnu, i lovor ako voliš... (kuha se dok ne bude gotova, cc.a 30-tak min).
Ocijediš je i ohladiš, režeš je na komadiće tj. kolutiće, dobro je zaliješ octom i maslinovim uljem, dodaš sitno sjeckanog češnjaka i svježeg peršina (netko stavi i sitno narezane kapule, maslina, po želji...), ako treba posoliš i i to ti je to.