Citiraj fritulica1 prvotno napisa
To za čep sam i ja čula, mislim da su rekli da je tako hoba mekša, ali nikad probala. Negdje sam čula da je nije dobro svježu pripremati jer da bude tvrda, tj. da je bolja ona odmrznuta.

A ne znam više jesam li čula da ju je potrebno izmlatit batom (ma ne mogu ni zamislit kako bi to izvela ) ili sam to pobrkala s bakalarom, bit će ovo zadnje, ne pokušavajte...
Ako pripremate hobotnicu iz leda, onda nikakve predradnje nisu potrebne. Mozete ju skuhati u vodi ili ju staviti samo na maslinovo ulje i "dinstati". Ona ce pustiti dovoljno vode da se skuha u vlastitom soku i bit ce prefina.

Ako pripremate svjezu hobotnicu onda ju mozete izlupati batom za meso ako je velika. Razdvoje se krakovi i onda jedan po jedan ubacis u najlon-vrecicu i udri batom. Dalje s njoj isto kao i s onom iz leda.