Results 1 to 11 of 11

Thread: zabrana odnosa, a petting?

manal's Avatar

Default zabrana odnosa, a petting?

cao cure! moj prvi post, a odmah cu postaviti i drugi. pregledala sam sve teme, da se ne ponavljam, ali nisam nasla odgovor na moja pitanja.
    dakle u 11. sam tj. i prije 2. tjedna sam nesto prokrvarila, od tada smeckasti iscjedak, cini se da se smiruje. od pocetka trudnoce pijem utrogestan 3x1 zbog nekih bolova, a od tog krvarenja 3x2. muka mi je vise od tih tableta. anyway: ginko u bolnici mi je odredila mirovanje i zabranila odnose. moja ginko na pregledu to nije ponovila, al bilo mi bad pitati. e sad! sta to znaci? jel to zbog penetracije? jel se smijemo maziti? ili su mozda kontrakcije za vrijeme mog orgazma stetne? hvala unaprijed na savjetima i iskustvima!

Dobrodošla! :D
    Od samog početka trudnoće sam imala problema pa od poč.tr se nismo smjeli ..ksati,bilo je koma 9 mj izdržati meni a i MMpogotovo
    Dobro je bilo to da smo se zato mazili
    Znam kako ti je al na prvom mjestu je tvoj zato tko je strpljiv je spašen 8)

D 1998.
    I 2007.

Loryblue's Avatar

mi smo od početka moje trudnoće morali apstinirat (što je meni palo ko kec na desetku-jedva dočekala)

ali preporuka ginka ipak ne može baš utjecat na želju, pa sam se malo više okrenila sebi i svom umijeću.
    pred kraj trudnoće naročito.
    i moj orgazam mi nije smetao, niti sam dobila trudove niti sam nešto posebno požurila porod.

Koja je razlika između orgazma i orgazma?
    Ako ti ne smeta orgazam kad masturbiraš, zašto bi ti smetao orgazam prilikom penetracije?
    Ako je problem u spermi, onda postoje prezervativi.
    Ja mislim da se ipak radi o opciji sve ili ništa.
    Pa ipak, manal, ako sve bude ok, često se te zabrane nakon par tjedana i skinu.

blis's Avatar

Default Re: zabrana odnosa, a petting?

Quote Originally Posted by manal
    ginko u bolnici mi je odredila mirovanje i zabranila odnose. moja ginko na pregledu to nije ponovila, al bilo mi bad pitati. e sad! sta to znaci? jel to zbog penetracije? jel se smijemo maziti? ili su mozda kontrakcije za vrijeme mog orgazma stetne?
    Da. I kontrakcije, i mehanički nadražaji kod penetracije i kemijske reakcije koje izaziva sperma. Sve to može biti štetno.
    Ako je trudnoća rizična strpite se do kraja prvog tromjesečja. Onda će stvari biti puno jasnije.

Koliko sam ja proucavala, orgazam izaziva kontrakcije maternice koje nisu, naravno, dobre u rizicnim trudnocama...
    I mi apstiniramo, pa sam i ja mislila pribjeci drugim tehnikama i taktikama ali onda sam procitala ovo i odustala...sada se samo gledamo i smijemo...

manal's Avatar

da... pa mislila sam si. ajde, nije smak svijeta - za mene, a za mm... sta cemo drugo nego staviti bebu na prvo mjesto. samo da me ne puknu neki ludi hormoni. trenutno me jos puca bhcg, pa ionako nisam nizasta :/ "rizicnima" zelim da prestanu "biti rizicne", a ostale nek uzivaju u seksu kad mogu

manal's Avatar

samo za informaciju drugima - juce sam bila na kontroli, sve ok, ali sa seksom neka se jos malo strpimo, jer da su kontrakcije prilikom orgazma "opasne", ne toliko penetracija. ne bilo mi bad pitati doc., sta cu! i sad mi (s)trpimo...

ina33's Avatar

samo za informaciju drugima - juce sam bila na kontroli, sve ok, ali sa seksom neka se jos malo strpimo, jer da su kontrakcije prilikom orgazma "opasne", ne toliko penetracija. ne bilo mi bad pitati doc., sta cu! i sad mi (s)trpimo...
    E, to je tuga živa - upravo to uglavnom njima znače "odnosi" - ne toliko penetracija, koliko "sam svoj majstor", a ja sam mislila da "sam svoj majstor" nije da se mi odnosimo. Dakle, ta vrst pettinga koja bi ženu dovodila do orgazma ili uzbuđenja, ako već brane "odnos", uglavnom podrazumijevaju da je zabranjena. Tako sam i ja nakon nekih 5 godina MPO-a shvatila da "ne odnosi" u stvari se najvećim dijelom odnosi na "ne orgazam za ženu" . Ajde, izdrži se, meni i mojoj gore PDF ekipi je jedino to dolazilo u snove i isto koji put izazivalo kontrakcije, ali taj pak dio ne možemo kontrolirat nikako, a računam i da su te blaže baš od ovih... orgazmičkih .

manal's Avatar

pa da! mm si moze pomoci a ja... i jos onda svi pricaju kako je seks u trudnoci bolji. koji seks?! :/ anyway, hvala na potpori!

ina33's Avatar

pa da! mm si moze pomoci a ja... i jos onda svi pricaju kako je seks u trudnoci bolji. koji seks?! :/ anyway, hvala na potpori!
    ništa, ništa... nama je isto bio procvao, ali je bio jako rijedak jer sam se ja bojala, plus IVF trudnoća - dinamika 1 mjesečno, a sad ga skroz ukinulo, ja u 7.-me mjesecu. btw, ne mora to tako biti do kraja trudnoće, vidjet ćeš na idućem pregledu