Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: ne mogu piti

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno ne mogu piti

dakle svugdje citam da u trudnoci treba puno piti i da pomaze kod mucnine. ALI ja (11. tj.) ne mogu piti. skoro nista. otkako su mi s ca. 7 tj. pocele mucnine (po 5x povracanje), vodu ne mogu vidjeti! ja inace pijem jako malo, nekad si pravim recke na papiricu da se sjetim popiti, tj. prije trudnoce. sada mi je od tekucine najvise muka, tako da nekad cim popijem vise od 3 gutljaja moram leci, a nekad ne upali, jer odmah povratim. ni caj ne mogu. jedno vrijeme mi islo cokoladno mlijeko, pa hajde pola litre toga na dan. onda limunada. sad mi je valjda malo "prekiselila" zeludac, pa ni to vise ne ide. sve se svodi na to da popijem ca. 2 do 3 dcl na dan, u malim gutljajima. ima li koga sa slicnim iskustvom? mene zabrinjava, a i zedna sam! u glavi. zamisljam kako pijem vodu, a zeludac kaze ne.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Probaj popiti svakih pet minuta jednu žlicu vode. to je premala količina da ti izazove nagon za povraćanje, a kroz sat vremena ćeš ipak malo nadoknaditi tekućine. Tako ja radim sa klincima kada imaju trbušne viroze, pa često povraćaju.
    Izbjegavaj tople napitke, slatke i kisele.
    Držim ti palčeve da ti mučnine brzo prođu !

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja isto ne pijem puno, obično 2-3 dcl dnevno.
    tako sam i u obje trudnoće, a ni zbog dojenja nisam ništa više pila (a uspješno dojim već 4.5 godina )
    ne kažem da je to dobro, ali, eto, pitala si ima li nas još takvih - i eto ima djeci time nikako nisam naškodila, a sebi, ne znam... imam suhu kožu npr.

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja pijem ko luda, stalno sam žedna, čak se i po noći dižem piti vodu-sok, usta mi se osuše...

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Niti ja gotovo uopće ne pijem :/ niti ikad (ni ljeti) ne osjećam žeđ. U trudnoći sam se jako trudila, ali na kraju dana bih zbrojila kojih 0.75 do 1l vode (tj.tekućine).

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Leni prvotno napisa
    ja pijem ko luda, stalno sam žedna, čak se i po noći dižem piti vodu-sok, usta mi se osuše...
    da nemaš možda problema sa šećerom?

manal, a kako stojiš s juhama ili da jedeš neku "čorbastu" hranu pa barem na taj način uneseš nešto tekućine.

jedno vrijeme ni ja nisam baš unosila vode više od litre, ali malo po malo sam se počela siliti i sad stvarno popijem 2 litre. ne mogu reći da sam primjetila neku promjenu u mom organimu. jedino, tlak mi rjeđe pada tj. češće je normalan nego nizak

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

je, šećer mi je ispod granice...sad iznosi 4,0

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Niti ja gotovo uopće ne pijem :/ niti ikad (ni ljeti) ne osjećam žeđ. U trudnoći sam se jako trudila, ali na kraju dana bih zbrojila kojih 0.75 do 1l vode (tj.tekućine).
    i kod mene je bilo tako

Jedino sam pila ogromne količine vode jedno mjesec dva nakon poroda

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

I ja malo pijem, trudna sam 16 tjedana, zadnje vrijeme ne povraćam ali imam mučnine, međutim sad je ipak malo bolje nego na početku trudnoće kad mi se od svega povraćalo, i od vode i čaja i soka. Ja sam se zbilja silila piti i još uvijek to radim jer i inače sam malo pila i prije trudnoće. Izdrži, s vremenom će ti biti malo lakše, pij po malo, probaj često. Ja sad stalno mijenjam, malo pijem vodu, pa par dana čaj, pa malo cedevitu, pa malo limunadu tako da držim neki tempo

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

HVALA SVIMA! dobro je znati da nisam jedina, jer sam se brinula da ne bi zeznula bebicu. Lutonjica me posebno utjesila, kad kod nje sve stima i s malo vode.
    Prije T bi cesto imala glavobolje, pa sam zakljucila da je to od premalo vode, i silila se da pijem. Za divno cudo sada nemam glavobolje. A i piskim normalno. Cak u noci moram ustati, sto bi inace bilo samo ljeti, ako sam stvarno vise pila. Uglavnom valjda to mom organizmu tako odgovara...
    Pokusavam jesti juhice i nesto tekuce, ali ne ide mi uvijek. Upravo mm donio burek, fini slani, al cu biti zedna!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja sam u 12 tj. i takodjer nemogu puno piti.... imam velike mucnine... i povracam ponekad i nekoliko puta....

ima dana kada mi pomogne caj od dzimbura, ali ne vruci.... i mogu cocacolu (koju prije trudnoce nisam pila nikad u zivotu :shock: )

pokusavam nadoknadit s juhicama... to mi nekak pase...

isto tako se budim ponoci i moram ici piskit, brijem da mi u lezecem polozaju stiska mjehur, ili bubrezi pocnu radit...

al bas mi je lakse da vas jos ima.....

za divno cudo svi nalazi su mi dosada ok.... a to mi je najvaznije!!!!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja kad imam problema sa unosom tekućine, pojedem nešto jako slano, tipa pršut, bez kruha i dodataka...

Nakon toga pijem ko smuk! 8)

vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

stalno mi je mučno i sama pomisao na tekućinu mi je strašna. jedino mi paše topli kakao, ali ne mogu piti samo to!

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ja sam pak pila prije trudnoce cca 2l dnevno, obicne vode, juhu, cajeve i sl uopce ne ubrajam u to, a kad sam ostala trudna toliko mi je bilo mucno da nisam mogla nista...
    pomogla mi je mineralna voda, u malim kolicinama, ali stalno kroz cijeli dan - bilo mi je manje mucno (zgaravica je bila puuuno podnosljivija) i nisam bila stalno zedna sto mi je nakon povracanja od svega bilo najgore.

sad je situacija bolja, prije kojih 3 tj se stvar pomalo smirila, ali mi je obicna voda jos uvijek nesto sto izbjegavam, ne pase mi...lagani sokovi, tu i tamo cedevita, blagi cajevi, to mogu
    drzim fige da vas prodje cim prije

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

uh, i ja sam imala problem sa ovim dok su me mucile mucnine, i meni je mnogo pomogla mineralna voda sa limunom... od nje mi nikada nije bilo muka!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

i meni je bilo teško piti dok sam imala mučnine. ali zato sada samo pijem i piškim. Znam popiti i po 4l tekućine dnevno. Skoro stalno sam žedna. Kraj kreveta sam počela držati bocu vode da makar izbjegnem odlazak do kuhinje po noći. Al do wca se moram dignuti najmanje 3-4 puta

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja sad kao pijem "normalno" sto kod mene nije puno, ali to tek odnedavno. dugo nisam mogla piti, i kad su prosle mucnine. sada mi godi samo hladno, tj. nesto na sobnoj temperaturi ne mogu popiti, a ni vruce, tipa kavu, caj. vise u stvari uopce ne znam kako je to popiti casu vode bez razmisljanja hoce li mi biti mucno... :/

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj vlac prvotno napisa
    stalno mi je mučno i sama pomisao na tekućinu mi je strašna. jedino mi paše topli kakao, ali ne mogu piti samo to!
    Nije ni cudo da ti pase kakao, posto u njemu ima puno B6, koji djeluje dobro protiv mucnine.

Meni sada po novom pase cisti sok od borovnice (bez secera). Dosta je kisel, ali ja si ga razrijedim s vodom.

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

meni se mijenja sta mogu piti ovisno o danu u tjednu, ali sada me "pere" mineralna i sumece tablete kalcija (denk mit), koje jedino mogu

meni je zlo i od 1 zlice vode i dize mi se zeludac, a sada sam 18+5 tjedana (i da jos mi mucnine nisu stale)

nadji si sto ti pase i to pij i jedan mali savjet ---- folna kiselina (ili prenatal...) hoce pojacati mucnine, pa uzimaj vitamine samo preko hrane ako mozes

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj vlac prvotno napisa
    Danas sam otkrila da mi pase "bianca" (kavovina) sa sojinim mlijekom, s time da stavim 2/3 vode i 1/3 s. mlijeka. Probaj dal ti pase, ipak mozda za razbit monotoniju s kakaom, i nije tak puno secera....

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam prije pila cikoriju sa sojinim mlijekom - probaj i to, bila mi je finija kombinacaija nego bianca i soj.mlijekom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •