Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: Porod u Brezicama-prekrasno:)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Porod u Brezicama-prekrasno:)

Nakon sto sam bila 3x hospitalizirana na Sv. Duhu zbog preuranjenih trudova, 3x provela noc u predradjaoni...odlucila sam da cu roditi bilo gdje makar doma, al na Sv. Duh ne idem...

I tako odlucila otici u Brezice.

Mala bolnica, 1-2 poroda dnevno...
    svi ljubazni, nasmijani...kad smo primljeni isla sam na kontrolu..oko 13:00, mislila sam da su lazni trudovi...
    al za svaki slucaj...
    doktor kaze rodit cemo 3 cm otvorena...pitam ja kad da se muz vrati...on kaze pa nek ode nekaj pojest za pol sata krecemo))...za dva i pol smo gotovi...

moji trudovi nisu bili bolni samo sam osjetila da se trbuh stisce, obavim klistir brijanje, uzeli su mi krv za neku dodatnu pretragu koju tu ne radi, tako da sam do tri cekala nalaze, i onda krecemo...

udjem u radjaonu sa babicom...najprije mi kao turisticki vodic objasni sto je sto...krevet za radjanje ogroman, moderan..pokaze i kako se uhvatiti za neke tucke sa strane kad budu bolni trudovi, kako se drzati kod tiskanja, pregleda kako je beba...zagrije krevetic za bebu kad bude dosla na svijet...i kaze:"nazovite jos ako nekoga trebate..pa da krenemo"..

Ja sam nazvala muza da dodje, da krecemo)))...nije bilo anestezioloha za epiduralnu(a tako sam na to racunala)...poslje 3 noci strave i uzasa na sv. duhu, bilo me strah ko nikad u zivotu, mada sam vec rodila jedno djete)

u 15:20 dobila drip...voda je prije kapala, pa se malo nakon toga izlila...
    kraj mene babica non stop, u radjaoni jos ginekolog, muz, i sestra koja ce preuzeti bebu...

u 16:00 trudovi na minutu...babica i doktor nonstop uz mene, muz je disao samnom...
    takvu babicu svakom zelim, nonstop mi je masirala međicu, tjesila, objasnjavala sta se desava...malo se zakompliciralo jer se gornje usce ako sam dobro skuzila nije otvaralo...
    uglavnom, u 17:48 sam rodila...zahvaljujuci masazi nisam bila ni rezana...babica je odradila fantastican posao, i doktor i sestra i muz, a i ja na kraju krajeva...
    rodio se Marko 3100 i 52 cm, iz 36 na 37 tjedan...

nakon toga se jos malo zakompliciralo, posteljica se nije odvajala...dali su mi narkozu i to obavili rucno.

Sve pohvale i doktoru i babici i sestri i bolnici...
    Nakon tri sada sam odsetala na WC i onda u sobu...bebu su okupali i zamotali...cim sam dosla k sebi od narkoze su mi ga donjeli da se mazimo)) i upoznamo...

Uglavnom, osoblje super, bolnica super, hrana super...
    I jos nesto sto tu kod nas vjerojatno jos dugo necemo docekati...na pocetku svake smjene, dodju babica i sestra i doktor/ica koja je u smijeni, prosece kroz sobe, ulaze sa "zdravo mamice, kako ste, sve u redu??? trebate nesto???, ja vas danas cuvam do xx sati..."

I ni jedan porod (radjaona je bila preko puta moje sobe), nije trajao vise od tri sata!!!!! :? ...kako to kod nas sve po 18, 19...i neznam koliko sati???

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pusa Marku !

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čestitam!!

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Re: Porod u Brezicama-prekrasno:)

Citiraj realna prvotno napisa
    ...na pocetku svake smjene, dodju babica i sestra i doktor/ica koja je u smijeni, prosece kroz sobe, ulaze sa "zdravo mamice, kako ste, sve u redu??? trebate nesto???, ja vas danas cuvam do xx sati..."
    Ovako je bilo i kod mene... kako malo ljubaznosti - koja nista ne kosta - puno znaci.

Cestitke od

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Čestitke na sinčiću!!!

Samo da te pitam otkud Brežice?! Jesi li išla koji put na kontrolu prije poroda? Kako je s papirologijom? I hoće li Marko biti Slovenac?

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

jako lijepo, čestitam

Vecky avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Predivna priča! I, naravno, ČESTITAM od !

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

predivno, čestitam od

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

opa, zgodna opcija! i bit će mi bliže od varaždina za treće dijete, ajde detalje kad nađeš vremena.
    i naravno, čestitam od sveg srca!!! :D

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Moji prijatelji (stranci) idu u Brezice kod pedijatra (u DZ) kada su u Zagrebu i super su zadovoljni. Kazu da je kod njih socijalno zdravstvo u rangu naseg privatnog.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cestitam!
    par pitanjaca: zasto je bio drip? jesu li ti prokidali vodenjak? jesi li morala imati ctg cijelo vrijeme?
    kakve su vizite?
    pretpostavljam da si imala defaultni rooming-in, ili se to posebno trazi?
    jesi li nesto platila?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

za Brežice
    bebi

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    cestitam!
    par pitanjaca: zasto je bio drip? jesu li ti prokidali vodenjak? jesi li morala imati ctg cijelo vrijeme?
    kakve su vizite?
    jesi li nesto platila?
    I mene sve ovo zanima.

[/b]emira ja sam rodena u Brezicama jer je to tada bila jedina opcija za majke iz mog kraja i nisam slovenka. Iako sam donedavno mogla traziti dvojno drzavljanstvo.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, ali to je bilo u vrijeme jugoslavije, zato nisi slovenka
    (i ja sam iz samobora, inače, pa ih znam puno rođenih u brežicama)

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

cestitam!
    kakve su vizite?
    jesi li nesto platila?
    mene još na sve ovo zanima i kak dođeš samo u drugu državu rodit?...mislim u našim rodilištima te šalju u drugo, ako mjestom stanovanja ne spadaš k njima (ja čula u vinogradskoj na svoje uši), a kak te onda tretiraju ako samo tako dođeš rodit u drugu državu...ono, ja došla? :?
    i još jedno pitanje, ako je sve na slovenskom - nalazi, otpusno pismo i svi ostali dokumenti (a valjda bi trebalo biti jer je to tamo službeni jezik :? ), ne otežava li to kasniju papirologiju...a što je s prijavom djeteta u RH?

ne znam ....meni se sve to čini prekomplicirano, pa me zanima!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A kako da potjeraju, ako imas trudove? Pa valjda moraju primiti...A ako placas, zasto ne bi primili. Primili bi i kod nas, posebno ako placas.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    A kako da potjeraju, ako imas trudove? Pa valjda moraju primiti...A ako placas, zasto ne bi primili. Primili bi i kod nas, posebno ako placas.
    Koliko sam iščitala postove, još uvijek ništa ne piše - jel plaćaš, ne plaćaš...i ovo sve ostalo što sam pitala.

Mislim, čini mi se kao dobra alternativa ovim našim rodilištima, pa bih stvarno htjela čuti pojedinosti iz prve ruke.

A ovo za naša rodilišta, osim što kao moraš na par zadnjih pregleda u dotično rodilište, pa da kao stekneš "status" i za rađanje u istom, kad sam bila rodit čula sam kako su jednu rodilju u trudovima htjeli poslat u drugo rodilište jer je tamo obavila zadnjih par pregleda...ne znam, doduše, je li i otišla ili nije.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

evo me

mi smo malo u grcevima, pa se nosamo i nemamo vremena za internet

al ovako..
    ja imam slovensko drzavljanstvo..pa zato nista nisam platila..djete je po meni odmah dobilo slo drzavljansvo, imaju na opcini kurira i jednog fotografa koji je iduci dan dosao poslikati djete, kurir je dosao po papire, i moj malac je 3. dan svog zivota dobio pasos (slo), izvadak iz matice rodjenih i domovicu (sve slo)...sve papire dobio je na slovenskom ali nije nikakav problem bio tu kod pediatra ( u zg)
    sa svim papirima je muz otisao u opcinu, prijavio djete na maticni i malac je cim smo stigli doma dobio i hr izvadak iz matice rodjenih i domovnicu(hr, po tati), prijavili smo ga na nasu adresu u zg i osigurali kod tate na poslu. tako da sa tim nema nikakvih problema.

koliko sam ja saznala, a predlazem svakom tko bi tamo rodio neka se jos raspita, moze se podignuti eu osiguranje, sa kojim se onda ide tamo roditi, samo od trenutka prijave u bolnicu (pretpostavljam da ce svaka otici vec sa trudovima) do poroda nesmije proci vise od 24 sata.
    onda to hr refondira u slo, preko osiguranja.

malac je bio kod mene non-stop, osim ka je imao vizitu, nakon vizite dodje pedijatar u sobu i svakoj mami posebno objasni koji je bio pregled, sta i kako je sa malcem, sta su pregledali i sta misle.

meni su cak preporucali, da posto je malac rodjen mjesec dana ranije, neka ga drzim kod sebe u krevetu i neka spava na meni

mi smo zbog zutice i dehidracije isli jos dva puta kod pediatra u brezice na pregled.
    posto nema malac slo osiguranje, za KKS i pregled smo platili prvi puta 14 eura, drugi puta kontrola bilirubina 2,18 eura.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

cestitam!
    kakve su vizite?
    jesi li nesto platila?
    zato sto sam bila otvorena 3-4cm imala trudove koji su se vidjeli na ctg-u al ja ih nisam osjecala...i zato sto mi je vodenjak curio polako vec dva dana ali nije pucao, pa je bebacu vec polako falilo vode. voda je sama iscurila nakon dripa, i dva jaca truda.
    imala sam ctg skoro do kraja.
    vizite su mrak, nema studenata a i doktori su njezni i obzirni...mada ja nisam bila ni rezana ni sivana pa me nisu pregledavali...

ostalo pise u postu prije..

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa

mene još na sve ovo zanima i kak dođeš samo u drugu državu rodit?...mislim u našim rodilištima te šalju u drugo, ako mjestom stanovanja ne spadaš k njima (ja čula u vinogradskoj na svoje uši), a kak te onda tretiraju ako samo tako dođeš rodit u drugu državu...ono, ja došla? :?
    i još jedno pitanje, ako je sve na slovenskom - nalazi, otpusno pismo i svi ostali dokumenti (a valjda bi trebalo biti jer je to tamo službeni jezik :? ), ne otežava li to kasniju papirologiju...a što je s prijavom djeteta u RH?

ne znam ....meni se sve to čini prekomplicirano, pa me zanima!
    nikakvih problema sa jezikom, sef ginekologije hrvat, zena bosanka...svi pricaju hrvatski...sve ti objasne hrvatski ako treba..
    ginekolog koji je mene primio, stanuje u ilici...purger
    primarius i sef pediatrije, isto tako purger...sa tresnjevke
    svi se oni voze svaki dan iz zg na posao..tako da purgerice ko da ste doma...

Zoranova draga avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Cestitam!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

cestitam!
    kakve su vizite?
    jesi li nesto platila?
    zato sto sam bila otvorena 3-4cm imala trudove koji su se vidjeli na ctg-u al ja ih nisam osjecala...i zato sto mi je vodenjak curio polako vec dva dana ali nije pucao, pa je bebacu vec polako falilo vode. voda je sama iscurila nakon dripa, i dva jaca truda.
    E to mi je cudno, ja sam isto bila otvorena 4 cm, voda je isto kapala 2 dana, trudovi na ctg a ja nisam osjecala nista pa mi nisu davali drip. Trudovi su sami krenuli a otvaranje je brzo islo.

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

...i zato sto mi je vodenjak curio polako vec dva dana ali nije pucao, pa je bebacu vec polako falilo vode...
    Zar se nije negdje tu po forumu pisalo da bebe ne mogu ostati na "suhom", da se plodna voda uvijek obnavlja toliko da je beba ima dovoljno?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

e cure to neznam odgovor...
    vjerojatno je neka razlika izmedju curiti i kapati...

al eto...ja se ne zalim, porod je bio kratak (mada jos uvijek predug )..djete zdravo, nit sivana nit rezana...ne mogu se pozaliti..

uostalom, ta medicinski dio ostavljam doktorima, ipak su oni zuljali klupe na med. faksu a ne ja...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

uostalom, ta medicinski dio ostavljam doktorima, ipak su oni zuljali klupe na med. faksu a ne ja...
    pa možemo pitat druge dokotre

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

upravo tako, ima doktora i doktora
    plodna voda se obnavlja, beba nikad nije na suhom. procitala sam to u dosta knjiga o prirodnom porodu koje su pisale samostalne primalje (s puno, puno iskustva). provjerit cu bas u wagnerovoj knjizi.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

realna čestitam!

vjerojatno zbog dripa niti jedan porod nije trajao duze od 3 sata

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super, bas me zanima kako bi neko tko nije slo prosao, tj kakva je procedura za takav porod ? koliko bi kostao i sl. info

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa
    super, bas me zanima kako bi neko tko nije slo prosao, tj kakva je procedura za takav porod ? koliko bi kostao i sl. info
    i mene ovo zanima

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Čestitam od

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj banshee prvotno napisa
    realna čestitam!

vjerojatno zbog dripa niti jedan porod nije trajao duze od 3 sata
    ne bi se složila. Ja sam na prvom porodu bila na dripu od 9 ujutro do 19,30!
    Mislila da ću umrijet.

Realna, čestitke na bebaču!

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sam na dripu na prvom porodu umirala duuuuuugo i teško.
    drugo dijete sam rodila 40min nakon dolaska u rodilište, bez ičega.
    Tolko o dripu.

Indukcija zbog otvorenosti je apsolutno besmislena i opasna.
    To su mi napravili prvi put, drugi put sam kidnula na vrijeme (potpisala i otišla)

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jako mi je drago čuti (vidjeti) kad je žena tako zadovoljna nakon poroda.

Realna, čestitam!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ajme... predivno

ima li netko bez dvojnog državljanstva da je tamo išao roditi? Kolika je cijena?

thanx!

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

koliko sam ja saznala, a predlazem svakom tko bi tamo rodio neka se jos raspita, moze se podignuti eu osiguranje, sa kojim se onda ide tamo roditi, samo od trenutka prijave u bolnicu (pretpostavljam da ce svaka otici vec sa trudovima) do poroda nesmije proci vise od 24 sata.
    ovo pak mi nikako nije jasno, zar mi imamo pravo za EU osiguranje kao hrvatski državljani?!

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Danci_Krmed prvotno napisa
    ovo pak mi nikako nije jasno, zar mi imamo pravo za EU osiguranje kao hrvatski državljani?!
    Ovo nije istina. Porod u EU se plača a onda se može od hr osiguranja tražiti refundacija te love...Ali sumljam da će hr osiguranje tu lovu refundirati.
    :/

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno Porod u rodilištu u Brežicama?

Pozdrav svim sadašnjim i budućim mamama
    Vidim da se nešto i pisalo već na ovu temu, a budući da planiram roditi u Brežicama, zanimaju me iskustva drugih žena, jer u prethodnim postovima nije bilo dovoljno informacija.
    Ima li tko od vas tko je rodio tamo možda ove godine?

MM (inače Slovenac) je bio tamo na informativnom razgovoru i pogledao rađaonicu, a i ja (Hrvatica) sam bila pregledu tamo i evo informacija koje smo dobili:
    cijena vaginalnog poroda: od 1143,62 eura na dalje (ovisno o "komplikacijama")
    carski rez: od 2149,01 eur. Mislim da te cijene uključuju i smještaj (3-5 dana ovisno o vrsti poroda).
    Inače, ultrazvučni pregled, laboratorijske krvne pretrage i test na toksoplazmozu smo platili oko 47 eura.
    Inače, činilo mi se sve ok, ništa posebno, pregled je bio ok, sestre ok, izgledalo je jako čisto i sterilno, i puno humanije nego u našim bolnicama... Jedino me rađaonica malo iritira jer postoji samo jedna, a taj dan kad sam bila na pregledu (prije cca mjesec dana) su bile 2 žene unutra (pa naravno da nisam išla pogledati rađaonicu osobno), ali nisam baš sigurna da bi htjela rađati zajedno s još jednom ženom (i njenom pratnjom), ipak mislim da bi mi privatnost značila puno.... :/
    Ako imate bilo kakve druge infromacije, MM i ja bismo vam bili jako zahvalni. Također nam se slobodno javite ako i vi želite nešto pitati nas

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ovdje imate puno o rodilištu u Brežicama http://www.ringaraja.net/forum/Porod...4114156/tm.htm

Datum pristupanja
    Jul 2009

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ne razumijem slovenski pa me zanima ako netko može pojasniti ovaj dio iz snimke sa vakumom :?

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Majuška prvotno napisa
    ne razumijem slovenski pa me zanima ako netko može pojasniti ovaj dio iz snimke sa vakumom :?
    Novinarka prića o tome, da je jedna žena baš za vrijeme snimanja rodila sa vakumom i onda dr. pokazuje kako ovi suvremeni vakumi rade. Prića ide i o tome, da se sa vakumom rodi samo kada dodje do zastoja ploda, ne brini, ne rade svima vakum

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •