Nakon sto sam bila 3x hospitalizirana na Sv. Duhu zbog preuranjenih trudova, 3x provela noc u predradjaoni...odlucila sam da cu roditi bilo gdje makar doma, al na Sv. Duh ne idem...
I tako odlucila otici u Brezice.
Mala bolnica, 1-2 poroda dnevno...
svi ljubazni, nasmijani...kad smo primljeni isla sam na kontrolu..oko 13:00, mislila sam da su lazni trudovi...
al za svaki slucaj...
doktor kaze rodit cemo 3 cm otvorena...pitam ja kad da se muz vrati...on kaze pa nek ode nekaj pojest za pol sata krecemo))...za dva i pol smo gotovi...
moji trudovi nisu bili bolni samo sam osjetila da se trbuh stisce, obavim klistir brijanje, uzeli su mi krv za neku dodatnu pretragu koju tu ne radi, tako da sam do tri cekala nalaze, i onda krecemo...
udjem u radjaonu sa babicom...najprije mi kao turisticki vodic objasni sto je sto...krevet za radjanje ogroman, moderan..pokaze i kako se uhvatiti za neke tucke sa strane kad budu bolni trudovi, kako se drzati kod tiskanja, pregleda kako je beba...zagrije krevetic za bebu kad bude dosla na svijet...i kaze:"nazovite jos ako nekoga trebate..pa da krenemo"..
Ja sam nazvala muza da dodje, da krecemo)))...nije bilo anestezioloha za epiduralnu(a tako sam na to racunala)...poslje 3 noci strave i uzasa na sv. duhu, bilo me strah ko nikad u zivotu, mada sam vec rodila jedno djete)
u 15:20 dobila drip...voda je prije kapala, pa se malo nakon toga izlila...
kraj mene babica non stop, u radjaoni jos ginekolog, muz, i sestra koja ce preuzeti bebu...
u 16:00 trudovi na minutu...babica i doktor nonstop uz mene, muz je disao samnom...
takvu babicu svakom zelim, nonstop mi je masirala međicu, tjesila, objasnjavala sta se desava...malo se zakompliciralo jer se gornje usce ako sam dobro skuzila nije otvaralo...
uglavnom, u 17:48 sam rodila...zahvaljujuci masazi nisam bila ni rezana...babica je odradila fantastican posao, i doktor i sestra i muz, a i ja na kraju krajeva...
rodio se Marko 3100 i 52 cm, iz 36 na 37 tjedan...
nakon toga se jos malo zakompliciralo, posteljica se nije odvajala...dali su mi narkozu i to obavili rucno.
Sve pohvale i doktoru i babici i sestri i bolnici...
Nakon tri sada sam odsetala na WC i onda u sobu...bebu su okupali i zamotali...cim sam dosla k sebi od narkoze su mi ga donjeli da se mazimo)) i upoznamo...
Uglavnom, osoblje super, bolnica super, hrana super...
I jos nesto sto tu kod nas vjerojatno jos dugo necemo docekati...na pocetku svake smjene, dodju babica i sestra i doktor/ica koja je u smijeni, prosece kroz sobe, ulaze sa "zdravo mamice, kako ste, sve u redu??? trebate nesto???, ja vas danas cuvam do xx sati..."
I ni jedan porod (radjaona je bila preko puta moje sobe), nije trajao vise od tri sata!!!!! :? ...kako to kod nas sve po 18, 19...i neznam koliko sati???

))...za dva i pol smo gotovi...
Odgovori s citatom
bebi