-
Ja sam za ručak u nedjelju radila riblju juhu, plavu ribu (šarune) sa keljom i krumpirom na lešo (prodinstane na pol žličice maslinjaka i češnjaku) i zelenom salatom sa naribanim svježim krastavcem, jabučnim octom i par kapi maslinovog ulja.
Šarune sam dan prije očistila, nasolila i ostavila u poklopljenoj zdjeli u frižideru. Drugi dan sam upalila pećnicu, nalila šalicu vode u pravokutni protvan, stavila u njega rešetku koju sam premazala maslinovim uljem (kistićem) i gurnula prazni protvan u pećnicu. Kads e dobroi zagrijao, izvadila sam ga van, poslagala šarune na rešetku, kistićem premazala i njih i vratila u pećnicu sve skupa. Pol sata na 200 je i više nego dovoljno.
Moj obrok: tanjur riblje juhe, šarun i pol, dvije dobre lopatice kelja (bez krumpira), salata.
Ovo je, naravno, odokativna metoda.
Jučer je za ručak bilo prisiljeno zelje sa faširanom šniclom (isto iz pećnice - na rešetku - praktički ne dotaknu nigdje masnoću i fino se ispeku).
Dinstani luk na žlici maslinovog, kad padne dodati kupus na kockice, dinstati, dolijevati. Kad padne dodati pol velike konzerve pelata. Ja prije gurnem nož u konzervu i direktno u konzervi ih narežem na komadiće. Poklopeljno dinstati, povremeno doliti vode. Posoliti, popapriti, dodati sitno nasjeckani češnjak, još malo na vatri i gotovo.
Moj obrok: 1 i pol šniclek, dvije velike lopatice kupusa. Masnoću sam računala da imam u kupusu.
Ovo možda proračunski i nije najtočnije, ali za mene je dovoljno blizu
Npr. mesa uglavnom dođu oko 3-4 dag u blok, tako i ribe, zeljatice kao što su kupus i kelj su cca 300 g u bloku, zelena salata svake vrste oko kilograma u bloku.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma