Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Lijekovi i VRLO tvrdoglava 1,5-godišnjakinja

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Lijekovi i VRLO tvrdoglava 1,5-godišnjakinja

Možda je već na forumima bila slična tema, ali je nisam uspjela pronaći, zato vas lijepo molim da podijelite sa mnom iskustva ili trikove KAKO DATI LIJEK VRLO TVRDOGLAVOJ CURICI STAROJ GODINU I POL (točnije, 20 mjeseci).
    Sunce moje je prehlađeno, kašlje, nosić pun i stalno se cijedi iz njega, a dobiva šizove čim ugleda bilo kakav lijek ili pomagalo za liječenje u našim rukama. Ako joj na neku fintu i uvalimo sirup u usta, ispljune ga, za nakapati nos treba je svladavati dvoje (mlatara, bacaka se i urla), milom i nagovaranjem ne ide jer bježi, a ispumpavanje nisa pumpicom isto ne ide nikako ( tek nedavno s manjim bebačem shvatila sam da pumpica funkcionira, samo kad je dijete mirno).
    Pomozite. Da je varam ili da je "pričepim" i na silu zalijem (nisam baš pobornik ove ideje da mi djetetu ne ostanu traume). A lijek moram dati...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

To mi je poznato, sa mojom H je u toj dobi bilo isto velikih problema.

No, od ciscenja, inhaliranja i kapanja nosa smo potpuno odustali. Odmah kazem doktorici da to ne dolazi u obzir. Jednostavno, steta je veca od koristi: toliko se plakala, bacla, vriskala...porasla bi joj temperatura, nos bi joj se jos vise zastopao...svima drugima u kuci bi pozlilo...

Sirup (za temperaturu ili antibiotik) - kada sati uvjeravanja, objasnjavanja, citanja, crtanja i sl. oko te teme ne bi pomogli, spricnula bi joj sirup u usta sa spricom.

Sada je situacija puno bolja. Od nekih 2g, moze joj se nekako objasniti, pa suradjuje oko sirupa. Mito pomaze: sok, cokoladica...ako popije. Nos se i dalje ne dira, naravno.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

jednom smo sirup dali na silu, pa ga je povratila!!
    onda smo joj zlicicu sirupa razmutili u caju/soku (to je htjela), a od proslog tjedna sirup prospan joj se jako svidja!!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

onda smo joj zlicicu sirupa razmutili u caju/soku
    Da, moze se i tako probati. No, i sa tim smo imali problema: ako smo stavili premalo soka, osjetila bi sirup, pa nije htjela; ako smo stavili previse, nije sve popila, pa nismo znali koliko je popila i kada i koliko da opet damo; neki sirupi se tesko razmute, pa bi pali na dno bocice i opet nismo znali koliko je popila. :/

Ovisi o djetetu, treba pronaci sto kod kojeg prolazi.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Oprez s špricanjem lijeka na silu s špicom.Moj sin se zagrcnuo i počeo se gušiti u toj dobi od jednog antibiotika.Nakon toga mu uvijek stavimo u sok ili čaj i inzistiram ako je moguće da dobije lijek koji se daje jednom ili najviše 2 put dnevno.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja špricam špricom (zapravo onim dozatorom u obliku šprice) : stisnem malo obraze (dobijem "riblja usta" ) da otvorim usta, gurnem šricu u usta na stranu, u obraz - nikada direktno u grlo - i stisnem malo lijeka, pa kad proguta opet i opet (ovisi o tome da li treba popiti 2,5 ili 5 ml lijeka)
    budući da su usta još uvijek stisnuta u blagom "ribica obliku" ne pljuje lijek van, a ni ne zagrcne se jer ide u obraz

već sam se toliko ispraksirala (nažalost) da bez prolijevanja sama dajem lijekove

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mirjana prvotno napisa
    ja špricam špricom (zapravo onim dozatorom u obliku šprice) : stisnem malo obraze (dobijem "riblja usta" ) da otvorim usta, gurnem šricu u usta na stranu, u obraz - nikada direktno u grlo - i stisnem malo lijeka, pa kad proguta opet i opet (ovisi o tome da li treba popiti 2,5 ili 5 ml lijeka)
    budući da su usta još uvijek stisnuta u blagom "ribica obliku" ne pljuje lijek van, a ni ne zagrcne se jer ide u obraz

već sam se toliko ispraksirala (nažalost) da bez prolijevanja sama dajem lijekove
    potpisujem, moja oba dva dramili na ljekove, sunca još uvijek. s time da ja ne stisenem obraze, nego se ona uredno dere (počne čim vidi lijek) a ja lagano, malo po malo ušpricavam bočno uz obraz. uzmem u špricu - onu tupu od sumameda 2,5ml, pa po potrebi još jednom tako.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Sad je kasno kad je bolesna, ali za ubuduće možeš probati sljedeće:
    "Kupiti neki bezveze sirup, nešto za jačanje imuniteta i sl. cilj je da ga može piti i kad nije bolesna, i onda svaki dan popiti sama uz slaganje faca kao da je to nešto preljepo i ne dati njoj dok ga ne namoli.
    Kod Renate je upalilo, idući put kad je morala piti sam je tražila i bila jako važna zbog toga što ga sad može piti i ona

Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Ja se već šest godina mučim s tim problemom. Ni inhaliranje, ni špricanje nosa, ni bilo kakvi sirupi. Probala sam i na silu, samo jednom, kad je mišica imala upalu pluća i vrlo visoku temperaturu. Završilo je tako da je sve ispovraćala. Nikad više. Sad im sirup umiješam u sok ili čaj. To najčešće prođe.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sve dajem sa spricom, i sirup i fiziolosku za nos... vrlo brzo je shvatio da ako ispljune postupak se ponavlja dok ne popije tocnu propisanu dozu., sada sam otvori usta kada se priblizim sa spricom sunce malo pametno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •