Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: gume za žvakanje

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno gume za žvakanje

Jutros mi je G. iz tašne izvadio paketić žvakaćih, stavio jednu u usta i sav se oduševio "kako krcka i kako je slatka",
    ja sam naravno :shock: izbečila oči, jel,
    sreća pa je pristao da je pljune trenutno!

Da li ste i kada ste počeli djeci davati gume za žvakanje?
    (meni još ne pada na pamet, al da ne pretjerujem, ko pita ne skita, tako bar kažu )

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

moj nećak je sa 2 godine stalno navaljivao na kaugume, daj, daj i daj
    šogorica je bila očajna od zabranjivanja i njegovog moljakanja

ja sam doskočila tome tako što sam mu dala Orbit, one tamnoplave, najljuće...stavio ju je u usta, zagrizao i ispljunuo van za pol sekunde - bljaaaaak, nije fino

više nikad nije tražio, sad su mu 3 i pol godine i kaugume su još uvijek bljaaaaak

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mojem sinčeku je dosta reći da je nešto kiiiseelo ili gorko, da je to samo za velike i napraviti zgađenu facu. On samo sumnjičavo pogleda i ne dira. Tako smo mu rekli za Griotte, mineralnu vodu (gurnuo je nos u čašu, polizao i rekao da je voda pec-pec) i svašta drugo. Njemu je pojam kiiseelog nešto neugodno, ali obožava kisele krastavce, koji su isto kiseli, ali mu nismo rekli
    Najbolji način je da tih stvari koje ne želite da djeca konzumiraju niti nema u vidokrugu.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

mm me je neki dan pitao kada ćemo našem djetetu moći dati žvakaću :shock:

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Honey prvotno napisa
    Najbolji način je da tih stvari koje ne želite da djeca konzumiraju niti nema u vidokrugu.
    Da, ali to je nazalost tesko postici, jer nam ni djeca nisu cijeli dan u vidokrugu. Primjenjujem suprotnu taktiku: sve joj pokazujem i ucim sta je za nju, a sta nije. Npr. bili smo u Bozicnom tramvaju i Dobra Vila podijeli zvakace. A H za njom vice: Vila, krivo si dala, to nije za malu djecu, to je za tatu!

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj bleeda prvotno napisa
    moj nećak je sa 2 godine stalno navaljivao na kaugume, daj, daj i daj
    šogorica je bila očajna od zabranjivanja i njegovog moljakanja

ja sam doskočila tome tako što sam mu dala Orbit, one tamnoplave, najljuće...stavio ju je u usta, zagrizao i ispljunuo van za pol sekunde - bljaaaaak, nije fino

više nikad nije tražio, sad su mu 3 i pol godine i kaugume su još uvijek bljaaaaak
    Moj je sin s nepune 2 godine počeo žvakati žvakaće. Svega par puta da je progutao i to kad su slatke one dječje orbit.
    Probala sam ga odgovoriti tj. zgaditi ali džaba.
    Mislila sam i ja kako ću ga prevariti s tamnoplavim ali ništa od te varke.
    Ja mu stvarno rijetko dajem, ali MM svakodnevno.
    Tete mi kažu da u vrtiću do ručka žvače.
    Osobno sam protiv žvakica za tako malu djecu. Po tom pitanju sam nemoćna. :/

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Zna što su žvake,jer ja stalno žvačem,ali ih ne dira jer su za "velike" .

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nedavno se jedan trogodišnjak ugušio sa žvakaćom. Moji ne jedu ni žvake ni bombone (Lucija tu i tamo, ali od mene ne dobije) jer to fakat nije hrana nego čisto smeće, koje je i opasno.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Sjećam se tog slučaja i tada je u nekim novinama neka liječnica rekla da žvake nisu za djecu predškolske dobi. Odtada ih Lani ne dajem. Objesnila sam joj, zna da mi žvačemo, ne sakrivam, čak su joj i na dohvatljivom mjestu, ali zna da nisu za malu djecu.

Veći mi je problem Jelena, sad od nje moram skrivati- ona je još mala pa joj ne mogu niti objasniti.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

moja ima 5 godi i dan danas kad joj ponude ja kazem : ona to ne jede

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj monax prvotno napisa
    Moj je sin s nepune 2 godine počeo žvakati žvakaće. Svega par puta da je progutao i to kad su slatke one dječje orbit.
    Probala sam ga odgovoriti tj. zgaditi ali džaba.
    Mislila sam i ja kako ću ga prevariti s tamnoplavim ali ništa od te varke.
    Ja mu stvarno rijetko dajem, ali MM svakodnevno. Tete mi kažu da u vrtiću do ručka žvače.
    Osobno sam protiv žvakica za tako malu djecu. Po tom pitanju sam nemoćna. :/
    ako si protiv žvakaća, zašto mu daješ uopće?
    preodgoji tm-a.
    jednostavno mu reci da se to više ne smije i budi dosljedna.

nisi nemoćna, samo ideš linijom manjeg otpora...

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mi ne žvačemo i kod nas ih nema
    starija curka je došla u dodir sa žvakama u vrtiću, negdje u dobi od 4,5g, i probala je i to od curice koja ih svakodnevno nosi u vrtić, a po hvalisanju njene mame, počela je žvakati sa 1,5 g i odmah je naučila :shock:
    uglavnom, probala je par puta, taman u to doba bila je i ta afera sa gušenjem, tako da su prestali nositi u vrtić, i više ju uopće ne zanimaju. valjda treba i gen za žvakanje imati

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj paci prvotno napisa
    mi ne žvačemo i kod nas ih nema
    Takoder!

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

s 3 je probao prvi put na dječjem rođendanu. ispljunuol za 2 sekunde meni u ruku

drugi i treći put je probao sa 4. molio me da proba, ja sam mu dala "dva đira" - rekla pljuni nakon 5 sekundi i to je to

kad mu neko da, kaže sam da on to ne jede. ovo je htio probat - zadovoljena znatiželja i svi sretni

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja Tei dajem dječji Orbit. One sa šećerom ne dajem zbog zubiju, kao ni bombone.
    Objasnila sam joj da to ne smije progutati, nego kad ne želi više žvakati da ispljne u ruku i baci u kantu.
    Prije je stalno gnjavila za žvake, sada se skoro ni ne sjeti.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jednom, prije godinu dana dobio je u parku od susjede, nije mu se baš svidjelo i brzo je pljunuo. Nije tražio duuuuuuuuugo, a onda je nedavno vidio one kutijice s Ninja žvakama koje se presijavaju (ne žvake, nego kutijice) pa sam mu kupila jednu. Stavio je komadić u usta, žvakao cca 3 sekunde i pljunuo da mu je tvrda. Objasnila sam mu da mora jendo kraće vrijeme žvakati kako bi žvaka omekšala, no nije izdržao, pljunuo je i drugu. Još je dobio nešto pojedinačnih ninja žvaka od nekog, ali niti ne želi probati, ako ga netko ponudi - odbije!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

M nije probao negdje do oko 4. godine. Kad je konačno smio jesti žvake, pravilo je bilo da to smije samo dok sjedi, kao i bomboni i uostalom sve što se jede. Nikad nije pokazivao prevelik interes, iako je bilo faza kad su mu prijatelji masovno žvakali i dok se igraju, ali ja sam čak i tetu u vrtiću upozorila da ne dopuštam da je žvaka u ustima dok se igra.
    Ja si nekako umišljam da on zato žvakanje povezuje s time da za to vrijeme mora biti miran pa mu nije zanimljivo, a možda samo nema prirođenu sklonost.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

E da žvake. Mi imamo jednu malu u kući, toćnije sestričnu koja je luda za njima.
    Ima 3,5 godina i već od 3 ih konzumira. To bi bilo sve pet ali kad god dobije žvake ili ih žvaće samo se hvali . Gle ja imam žvaku ili Tata mi je kupio žvake. I sve se bojim da će D tražiti ali još uvijek funkcionira da ne smije on žvakati da će mu ispasti zub itd.
    Još uvijek ne navaljuje a možda i neće jer ni bombone ne voli baš osim pez bombona.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

za nas žvake kao i da nisu izmišljene, ne žvačemo ih, ne pita za njih, nemamo ih doma, možda ni ne zna da postoje

ne kužim koja je dobrobit žvakanja žvaka za tak malu djecu, a opasnosti vidim - gušenje, šećer u žvakama itd

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja sam ih L. predstavila po prvi puta, zajedno s bombonima, kad je krenuo u vrtic, s nesto manje od dvije godine.
    Mislila sam da je bolje da zna sto je to i kako se jede, nego da ga netko iznenadi u vrticu...
    Uglavnom, zvake obozava, bombone bas i ne.
    Najbolji mi je kad stavi pola paketica Orbita u usta (ne karikiram)
    Niije da ih svakodnevno konzumira, al recimo dvaput tjedno prozvace cijeli paketic (jer ne mozes mu dat paketic, a da ne prozvace sve zvakace u njemu) i to je to.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mom starijem su preporucili zvake kad se borio s cestim upalama uha. izmedju ostalog. zvakao je samo bez secera, ne zato sto bi ove sa zasladjivacima bile zdravije, nego zato sto su mi te sa secerom posebno bljak.

danas obojica tu i tamo zvaknu pokoji ljuti orbit, ali nisu nesto ludi za njima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja mislim da moja ni ne zna sta su zvake. ja joj nisam govorila o njima a nije ih imala ni gdje vidjeti.

ali meni su preporucene zvake kad me bolilo uho da mi se izjednaci tlak i fakat su i pomogle

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo morali uvesti zvake kad je bio oko 3 godine.. Ovak smo ostali i ja i MM :shock: kad nam je doc rekao da mora zvakat zvake (imali smo problema s tekucinom u srednjem uhu)

I onda smo poceli, morali intenzivno zvakati.. i tad se "zakacio". Od svih "slatkisa" najcesce zvake konzumira.

No najveci mi je problem sto je mission impossible pronaci zvaku da je bez umjetnih zasladjivaca Svuda, SVUDA trpaju te umjetne zasladjivace... jos kad vidim onu orbit kids bez secera.. brrrr... to je sad fora i kakti "zdravo" i mos se slikat, nema bez zasladjivaca

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Svojoj ljubici ( 07.2003.) ne dajem više žvake odkad sam u nekim novinama pročitala da se dijete u roku od 3 min.ugušilo od žvake.Smrtno ih se bojim,a kad me i vidi da ih zvačem kažem mu da one nisu za djecu ispod 5-6g.Samo, ne znam koji ću izgovor smisliti kad napuni tu dob :? .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •