Aaaa kao staza za langlauf?
Aaaa kao staza za langlauf?
imam slike na mobu pa cu stavit kad stignemMaruška prvotno napisa
znas sto posto al po mom opisu nije cudo da si ne mozes predocitib![]()
![]()
Modesty Blaze prvotno napisa
to je to :D
nisam se mogla sjetiti![]()
Haribo-snježne slike su vam odlične. Vidi se da ste uživali. Kako su se Kristijanu zarumenili obraščići.
Jedva čekam...samo ~~~~ da nam bude dovoljno snijega inače će me Maruška ubiti, nafrkala sam.
Yasmin pliz stavi jos jednom onaj link za autosjedalice, ne mogu naci a nisam memorirala![]()
a ja i dalje ne znam što je to :?haribo prvotno napisa
![]()
imao je i crveno na bradi (tj.krastu)wana prvotno napisa
prevrnile se sanke dok sam ga vukla
zapeli smo za snijeg i dok sam se okrenila i skuzila sta se dogodilo vec je bilo kasno...oderao bradu o kamencice koje su posuli po stazi![]()
NEMAJKA sta ces![]()
onda cekaj da stavim slikewana prvotno napisa
![]()
Kak neznaš?!?!
Langlauf = trčanje na skijama - tj oni koji se neznaju spuštati po padinama su smislili novi sport trčanje na skijama po ravnom - obično izgledaju ko čačkalice![]()
Maruska jeste bez pelena?
mi smo u putu stajali x puta da bi gospodin piskio![]()
i piskio je svaki put
imao je u autu pelenu ali nije htio
inace nam je kakanje jos "problem", nije problem al eto da se tako izrazim
kaka jos uvijek samo na spavanju u pelenu
NIKAKO DA SE OPUSTI i napravi to na wc
zna se dogoditi da ode na wc i samo prdne al ne kaka :?
juce sam iz pelene istresla kakicu u wc pred njim i objasnila mu da se u wc kaka, on je pustio vodu i rekao da ce kakati u wc
vidjet cemo...
kaze MM "ma nema on vremena toliko sjediti na wc-u i cekati da se pokaki"![]()
http://www.adac.de/Tests/Kindersiche...ePageID=130822
evo linka, ideš na "i" tu je tabela
Mial dobra si...
tak kad je moja mama rodila bracu i išla 1. put u kraj mog očuha, sjatile s e seoske babe da vide snajku, 1. komentar na malog je bio "a vrag ti sriću odnija na koga li ti je tako crn?"![]()
![]()
![]()
i ja mislim da je TRA za pohvaliti, tri godine doma sa djetetom svaka čast
zapravo nam MB sa svojim trojkama kvari prosjek, mi bi se hvalile ili žalile ali uvijek se sjetimo nje i onda nam je bezveze![]()
![]()
kako si samo dobro opisalaModesty Blaze prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
http://www.adac.de/Tests/Kindersiche...ePageID=130822
evo linka, ideš na "i" tu je tabela
Mial dobra si...
tak kad je moja mama rodila bracu i išla 1. put u kraj mog očuha, sjatile s e seoske babe da vide snajku, 1. komentar na malog je bio "a vrag ti sriću odnija na koga li ti je tako crn?"![]()
![]()
![]()
i ja mislim da je TRA za pohvaliti, tri godine doma sa djetetom svaka čast
zapravo nam MB sa svojim trojkama kvari prosjek, mi bi se hvalile ili žalile ali uvijek se sjetimo nje i onda nam je bezveze![]()
![]()
hvala ti yasmin![]()
a ovo za MB potpisujem![]()
ma po meni je svatko tko se odluči imati dijete za pohvalu....a sad ovisi o svakome kako se tko zna snaći u datoj situaciji - netko s jednim, netko s dvoje, a netko s troje....a netko i sa osmero - e to je već izvan svih mojih poimanja roditeljstva![]()
![]()
![]()
prosetali se nas troje danas do vrtica da pitamo kad ce pozvati Kristijana u vrtic i kaze nam teta tek na jesen :shock:
mislila sam da ce u veljaci kreniti ali kaze da su puni i buduci da ne radim tj.da sam kod kuce, moramo cekati jesen
prednost imaju djeca cija su oba roditelja zaposlena
u jednu ruku mi odgovara ali zbog socijalizacije bas i ne :/
sad moram smisliti drugi nacin socijalizacije![]()
Traktorka, barem da si mi blize 8)
htjela bi otici sa Kristijanom na bazen da vidim koliko je zainteresiran
za djecu od 3 godine imaju program
al eto nikako da obrijem noge![]()
![]()
![]()
Sam se vi cure moje žalite - meni bu lakše. Mislila bum da sam žena zmaj![]()
Pa to i govorim - ja se nađem kako što dulje ostajem na poslu sam da sam što manje s njima - nemajka. Nekad mije previše. Baš sam neka
Ne. Ajd' bar će nam na skijanju biti lakše.haribo prvotno napisa
Daaa....Stijena prvotno napisa
Ma svima nam je nekad previše...Modesty Blaze prvotno napisa
![]()
Da, možda za nekoga tko nema troje djece - istovremeno.Modesty Blaze prvotno napisa
Mene su svojedobno kolege, znajući kako noćima ne spavam, zafrkavali kako se ja dolazim na posao odmoriti i nek malo prilegnem![]()
![]()
lako se njima šalit...kad je tvoja koža u pitanju, jako ti je dobro jasno da postoje trenuci roditeljstva koje bi najradije zaboravio.
I to nekome tko ima djecu ne bi trebalo značiti da taj roditelj ne voli svoju djecu ili da je prekomotan....jest da ima zahtjevnije i manje zahtjevne djece, i nismo svi obdareni istim karakterima - ni djeca, a bome ni roditelji, ali podrediti se potpuno drugom ljudskom biću nije nimalo lako!
Btw jeste skinule bor? Mi smo to obavili 5.1. samod a napomenem da je mm "poubijao" više kuglica neg djeca. Naime dok smo spremali kuglice popadalo mu je jenod 5-6 kutija kuglica sa stepenica.![]()
Maruška prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
kak ti je ovo uspjelo kvotat
:?
stavljaš mi riječi u usta, ali da, i ja se slažem![]()
mi smo pogasili lampice![]()
ali bor je jos tu
MM se dobrovoljno javio da ce on to obaviti
mozda bi i jutros nesto napravio da je ustao ranije ali i kisa je pa su lampice na balkonu mokre...ceka da se osuse![]()
A ja gledam - što mi to Stijena govori? :?Stijena prvotno napisa
Baš sam smotana.![]()
Cure odo ja u bijelo roblje. Čujemo se sutra![]()
Od svega pohvatah samo Rokove kozice....![]()
da brzo i bezbolno prođu!
Konačno sam stavila par novijih slika u album pa zavirite:
http://private.fotki.com/Tockica/2008/
daj popravi link!Točkica prvotno napisa
Uf, stavila na private, pa probala prebaciti i maknuti pass i sad nemam pojma....
Probat ću opet
Daaa,to bi bilo superharibo prvotno napisa
![]()
Točk-hvala,čekam slike!
Evo samo kratko-Roko je popodne malo bolje,kaže da ga boli,ali je baš hrabar i trpi do krajnjih granica. Mažem i sa baby puderom i to mu paše. Danas baš nemam vremena za forum a doma sam-Roko me ne pušta daleko od sebe,samo bi se mazio. Sad je u plastelinu pa koristim gužvu.
Držite nam fige noćas!
Puse svima
držim fige tra!roku
a ja evo idem u zatvor (tak zovem spavaću sobu ka didem uspavati luce)
jer ponekad iz njega ne izađem po 2 i više sata dok gospojica ne zaćori
od pola 4 je spavala tri puta po 10 min :/
~~~~~~~~ da Roku brzo i bezbolno prođu kozice.
I da,Jurew se od jutros žali da ga ponovno boli uho. Ako se sijećate, bolilo ga je prije cca mjesec dana, sad ponovno.
Ovih mu je dana bio zaštopan nosić, pa vjerojatno ima pritisak od toga.
Odvest ću ga sutra do peda da vidi je li upaljeno ili ne.
~~~~~~~~~~~ da uho nije upaljeno i da brzo prođe.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za Roka i Juru![]()
Tockice i ja cekam slike![]()
U trak, mi cekali kozice, a dobili ih vi!![]()
Vibram da se sve prođe ok.
mial, slikice su kul! I naše će dok uhvatim malo volje i vremena!
Od nekidan svi spavamo u jednom krevetu. Dosad smo spavali s Jelenom, a Petra u kinderbetu. MM ideja. Sad sam u sredini izmedu njih dvije. Te grli Jelenu, te doji Petru.... Poludit ću!!!! A tješi me što neće dovjeka spavati s nama: Još koju godinu. :shock:
Puno vibri juri........
Joj yas, i ja poludim kad treba uspavati mladu gđicu. Hvata me panika. Ta mala kopa oči i nos do bola. Pošaljem ju s tatom, ali on joj nije interesantan. SAMO MAMA!Tako me i ujutro budi. Okrenem ju k tati, ali evo je za sekud k meni.
![]()
Odoh spavat.
![]()
ja danas bila na jednom sprovodu i to s Kiarom. nisam imala kome ga ostaviti a moralo se, mislim moralo bio bi red. pa se nateglih i malog i vijenac. sva sreća neka baka išla na groblje i pomogla mi nositi od auta, spasila me. on si je otspavao, a dok nije zaspao bio je dobar ko bubica, al zato ruke mi otpadaju.
Kala danas bila super u vrtiću i kad sam došla po nju nikako doma, zaželila ih se. baš sam bila sretna kad sam ju vidjela ko leptirić, a mislila sam da se neće nikad adaptirati.
krenula je lavina s novim slikicama :D
Trak oprošteno ti je imaš, nažalost, dobru ispričnicu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za mirnu i prospavanu noć bez temp. i svraba i da nove ne dolaze a stare da odu!malom borcu, a tebi
![]()
wana ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da uho nje upaljeno i da brzo prođe!![]()
![]()
Kopirala album pa će se valjda sad vidjeti.......
http://public.fotki.com/Tockica/nove-u-2008/
Jutros se probudio da ga uho ne boli, vidit ćemo...nadam se da će tako i ostati.
Jadničak, sinoć se drži za uho i govori: Ne mogu to više izdržat, boli me uho.![]()
Al, bit će dobro, mora.
Ostalo po starom.
Trak-kako kozice?
wana i patrik svako malo kaže da ga boli uho, ali to je sve pritisak od nosa....onaj put kad mi se par noći za redom budio vrišteći, bili smo kod pedice, pa nije bilo ništa, nego samo od nosa... tako da niti sad sasvim sigurno nije upala...treba samo često kapati/špricati nos i čistiti - mi imamo aspirator, pa koji put i uspijemo nešto izvući :/
s upalom obično ide i temperatura, tako da dok god nema temperaturu, bolje ga je ne voditi doktoru jer sad već ima i gripei tko zna čega sve ne, može čak i kozice pokupit :/
trak, Roko još uvijek nema temperaturu?
Dobro jutro curke... Vibram za Roka (i Trak) i Juru i ostale bubine i umorne
Inače ako se pita moju djecu u našoj kupaoni živi "vejika i duuugaa". Živi ispod onog na što stanu da si mogu oprat zubeke i rukice, i spava. A kad ne spava jede kestene :shock:![]()
Sve je to ok dok se npr Dora ne probudi usred noći sa urlikom "Mamaaaa zmijaaa" Skočila sam do plafona. Naravno gospodična nje htjela više u kimbić jer je tam zmija.
Modesty, i mi imamo Grgu - i to posvukud u stanu i svi ga s tim non-stop plašeizmislio ga deda još na moru, doduše ne za plašenje, nego tako iz fore - kao Grga vozi mješalicu koju su mu kupili, a patrik je s vremenom počeo govoriti da je Grga strašan, pa sad svi hvataju priliku kad nešto neće ili radi nešto što ne smije, plašit ga s Grgom.
Sva sreća pa imam pametno dijete pa ne puši te fore i ne budi se usred noći, ali zna reći - doći će Grga. Najbolje od svega mi je što mu je već jadnom dogulilo da mu svi govore kako će Grga doći, a nikako da dođe, pa zna namjerno radit nešto što zna da ne smije, samo da konačno već dođe taj Grga da ga konačno i vidi![]()
![]()
![]()
![]()
Je nemam pojma zakaj su i kako baš zmiju odabrali. Da bar znaju crtati da ja vidim kak oni zamišljaju tu svoju zmiju![]()
Zakaj nije npr kokigi (krokodil) - pa on im je bio prva životinja koju su spominali
[quote="Stijena"]wana i patrik svako malo kaže da ga boli uho, ali to je sve pritisak od nosa....onaj put kad mi se par noći za redom budio vrišteći, bili smo kod pedice, pa nije bilo ništa, nego samo od nosa... tako da niti sad sasvim sigurno nije upala...treba samo često kapati/špricati nos i čistiti - mi imamo aspirator, pa koji put i uspijemo nešto izvući :/
s upalom obično ide i temperatura, tako da dok god nema temperaturu, bolje ga je ne voditi doktoru jer sad već ima i gripei tko zna čega sve ne, može čak i kozice pokupit :/
[quote]
Hvala, ma to sam i ja pretpostavila, nosić mu je bio začepljen, ali on ga zna jaaako dobro i junački ispuhati, jutros nije izašlo ništa. Prskam mu fiziološku i kroz nosić fino i čisto diše. Kapam mu čuvarkuću, uzgajam je u pitaru, na prozorskom oknu![]()
[quote="Stijena"]i mi imamo Grgu - i to posvukud u stanu i svi ga s tim non-stop plaše [quote]
Ja sam ovo izričito zabranila, SVIMA!
Ne dozvoljavam da ga se ičim plaši, bilo izmišljenim likovima, bilo stvarnim (tipa policija...) i čim netko nešto toga tipa izvali, upozorim da ne želim da ga se plaši. Sad već svi znaju.
Razlog?
Cijelo djetinjstvo su me plašili da će doći cigani, uzeti me i sl... Dan danas se bojim cigana i imam užasnu averziju prema njima.
Moju prijateljicu su plašili sa vješticom koja živi ispod njenog kreveta (radi toga da se ne bi dizala iz kreveta nego mirno ležala), do "nedavno" je prije svakog spavanja pozdravljala vješticu i mahala joj prije spavanja, a o strahu "što ako joj tijekom spavanja sklizne ruka niz krevet pa je vještica uhvati" ma![]()
Bokić!
Kala se boji mraka, ali ne ono klasično i stalno već ako mora u sobu a tamo je mrak a pesi slučajno zalaju ili nešto vani lupi onda probija zvučni zid od brzine natrag. neboji se izači van po mraku ili spavati u mraku.
ja stvarno mrzim kad se djeca s nečim plaše i nedozvolim da je se plaši ( zato djete stalno govori kako će joj doći Krampus![]()
![]()
i veseli se, iako joj stalno objašnjavamo da on nosi šibu i ide kod djece koja baš i ne slušaju )
jedino što ja primjenjujem je kad glumi da je nešto boli, onda joj objasnim da mora ići u bolnicu na pregled i tamo vjerovatno ostati dok ne otkriju šta je boli, ali da mama i tata nesmiju ostati s njom. a ako je zbilja nešto boli onda idemo kod našeg doktora pa će joj on dati ljekić - sve nešto u rukavicama i okolo naokolo a opet moram paziti da se ne počne bojati našeg dr.
Jure ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ neka tako i ostane bez upale i bolova!
Roko, Trak kako ste ? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pa nisam ja njih plašila sa zmijom a i nitko od mojih bližnjih. To je jednostavno "lik iz mašte" i nemam pojma od kud je "izmilila" baš zmija :/
skužila sam to, zato tebe i nisam kvotalaModesty Blaze prvotno napisa
![]()
Izmilila je, vjerojatno, iz neke priče, slikovnice, crtića...
Jure obožava sve "strašne" životinje tipa dinosauri-veliki zubi i strašne kandže; krokodil-veliki zubi; kit ubojica...
I super su mi ti njihovi likovi iz mašte, ali ne i "likovi iz "naše" mašte"
U principu je patrik sam sebe počeo plašiti grgom jer grga prvotno uopće nije zamišljen kao n eki strašni lik, ali s obzirom da ga nikad nije vidio, postao mu je nešto apstraktno i nepoznato i samim time "strašno2 - a ništa, morat ćemo uprličit jedn čvenk s grgomuostalom je mu stalno govorim da grga, niti bilo tko drugi, njemu ne može ništa dok god sluša mamu i tatu i dok su god mama i tata s njim da ga čuvaju.
Policijom ga "plašimo" kad hoće izići iz AS za vrijeme vožnje jer je to stvarna i realna opasnost (ne toliko od policije, nego da ne bude vezan dok se vozi), a vrlo je vjerojatno i da će mama platiti kaznu ako patrik nije vezan dok se vozi. Dakle, to po meni nije plašenje, nego ako već ne želi biti vezan jer je to radi njegove sigurnosti (ajd skorotrogodišnjaku obajasni pojam "njegova sigurnost"), a onda da mama ne plati kaznu![]()
identičnoStijena prvotno napisa
sinek mi se tek sad probudio :shock:
Ali plašenje policijom tipa: nemoj gaziti cvijeće, doći će policajac pa će te uzeti/vikati/istući/...![]()