Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: Diraju li bor?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Diraju li bor?

Ok, ovako: moja beba je 1g. stara. Razmišljamo hoćemo li uopće imati bor budući da ga nemamo kamo staviti osim na pod, a naravno da je maleni vrlo aktivan i da bi mogao stradati (maleni, fućkaš bor!).

Da li su vaša djeca u dobi od 1g. dirala bor, ili im je bio neinteresantan (?), ili je bio pik-pik?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi imamo 18 mjeseci i začudo uopće ne dira. Mislim da je to jer smo ove godine na bor stavili lampice, pa on misli da su vruće, jer smo mu već objašnjavali za svijeće da su pec pec, pa ne dira ni vijenac dok su upaljene svijeće. Mislim da ni N nije puno dirao bor u toj dobi.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mi smo ga stavili na sank, za svaki slucaj.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svake godine smo imamo veliki .bor
    prvi kad je imao osam mjeseci.
    ni jedne godine ga nije dirao. je pokušao, lai je shvatio da je pik pik.
    prošle godine je skužio kako skinuti čokoladice s njega a da se ne ubode, pametnjaković

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nekim čudom nije dirao ni za svoj prvi,a ni za drugi Božić iako ruši sve pred sobom
    Nismo bor čak ni podizali,jednostavno sam mu od samog kićenja bora lane rekla da ne smije dirati,i kao što sam već rekla -čudo,ali nije dirao,tu i tamo je pipkao ukrase na boru,ali nije trgao ni vukao...

Ali tko zna šta nas čeka ove godine

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

V je prošle godine bila godinu i 2 mjeseca stara za Božić i stalno je dolazila i gledala bor. Ak je htjela dirati, dirali smo zajedno, al uglavnom je gledala.
    Poslije je skidala samo jedan jedno te isti ukras. Neznam u čemu je bila fora, valjda joj je bio najpraktičniji za skinuti.

Baš me zanima kak će biti ove godine.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi ćemo staviti bor iako samo sigurna da će Patrik stalno skidati kuglice pošto to radi gdje god dođemo, a da je bor već okićen.
    Bit će stalne borbe, ali mislim da će za par dana popustiti interes.
    Samo ga moramo dobro zaštiti da ga ne povuče i naravno biti pod stalnim nadzorom

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Je, mene muči onaj dio "stalno pod nadzorom" :/ Mislim, kak da je stalno pod nadzorom kad je dovoljno da se samo okrenem i npr. stišam ručak da ne pokipi, a bor je već na podu, ili ne daj Bože na nekom drugom. MM je totalni plašljivac, on je već odustao od bora, ali mislim da ćemo ga ipak staviti. Ako bude problema, nosimo ga na balkon ili na kat. Razlog zašto vas pitam diraju li vam djeca bor je, između ostalog, i da MM-u podastrijem još dokaza u prilog postavljanju bora .

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

u dobi od 1 god i skoro 4 miseca doma smo okitili bor i digli ga na škrinju.
    i na kraju uvidili kako to uopće nije bila potreba jer smo blagdane proveli kod mojih kojima je bor bio na podu. i šefica nije uopće dirala kuglice, samo bi im se divila, a posebno navečer upaljenim lampicama.
    ali nikakvog diranja nije bilo.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mi ćemo ga staviti,pa šta bude...lako pospremim
    mislim da će bacati kuglice jer sve živo baca a lopta je zakon

nema veze

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Tada smo imali viseci bor - na zidu. Bas je bio zgodan.
    Nedavno sam citala clanak o cestim djecjim ozlijedama kod kuce - spominjale su se i porezotine koje nastanu od trpanja kuglica s bora u usta (ocito lijecnicima nisu nepoznate). Nikada dosta opreza.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Sa 6 mjeseci - nije dirao bor.
    S godinu i pol - nije dirao bor, samo ga je sumnjičavo gledao (to je pik-pik!).
    Morali smo paziti jedino da ne stišće gumbiće na onoj kontrolnoj kutijici di se mijenja program žaruljica (uključi i isključi muzika-ritam... iritirajuće).
    S dvije i pol - vidjet ćemo :/

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Bor ima kuglice do pola. Pokusala sam staviti (plasticne) kuglice na nizi dio i sve ih je poskidala - kao da bere jabuke. Ona ima 15.5 mjeseci.

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Mi ćemo kao i prethodne tri godine učvrstiti bor. Sa špagicama ga na dva mjesta povežemo i zavežemo za čavliće na zidu. Ako ga povuku, ne može pasti. Napravila sam uslugu našim živcima i od prošle godine imamo slamnate i slične nesalomljive ukrase 8) .

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odlučili smo se za bor u tegli sa zemljom.
    To mi se čini nekako najsigurnije jer je dovoljno teško da ne može prevrnuti na sebe.
    Ukrasi koje imam su platneni, drveni i plastični tako da tu nema brige.
    Baš me zanima njegova reakcija jer na sve borove koje je do sada vidio uopće ne reagira.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ove godine imamo plastični bor s nelomljivim ukrasima. Pa ako i padne nikom niš. Ukrasi su jestivi pa ćemo ih pojest na kraju balade.
    Samo se nadam da Maša neće prerano skužit da se mogu jesti jer će bor do pola biti bez ukrasa.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

sta ja samo ovdje imam klinca koji je rusio bor :shock: . kod nas je kicenje samog bora pocelo prilicno sretno i naravno nadobudno s moje strane sto se moze i vidjeti, a zavrsilo se ovako . moje razocarenje je bilo takvo jer taj dan je vidio kod par ljudi bor i nije ga ni taknuo ni pogledao, niti dozivaljvao. nas je svako malo bio na podu. ali na srecu nije na njemu bilo ista za razbiti se. u tom seam se pogledu pripremila, samo drveni ukrasi i par malih kuglica koje su milim plasticne i one jabukice koje su ja mislim od stiropora

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

gleda ga s distance, pa se pazljivo priblizi, pa skine ukras, premjesti ga 2 cm dalje, odmakne se i kaze: sad lepo!

nista vise od toga.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

e baš i mene ovo muči zadnjih dana
    mislim da ćemo ipak okitit (plasitični) pa ću vidjeti kako će funkcionirati, ako bude previše pipkala skidamo ga, ali budem joj dala par njezinih kuglica koje će smjeti stavljati i skidati a ovo drugo da ne dira

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

S obzirom da je opsjednut balunima svake vrste i da ga je strefio sok kad se probudio poslije spavanjca i vidio okicen bor, zacudno je discipliniran. Objasnila sam mu da moze ukrase dirati samo prsticem, i tako se i ponasa. Zaleti se cijeli razdagan prema boru, naglo zakoci, ispruzi prstic i onda zaljulja koju kuglicu, vice 'baun, bauun' i to je to.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

razdragan, naravno

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

prosle godine smo imali bor od metar i pol-dva, Lea ga je gledala, nije dirala. imala je 9mj.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo i nas s borom
    Jučer nas je malac toliko nagovarao da smo ga okitili.

Cijelo vrijeme mi je dodavao kuglice koje sam ja stavljala na bor.

Fora je u tome da ne želim ni blizu djece one fine nježne porculanske kuglice jer su fakat opasne ako se razbiju, raspu i klinac ih može strpat u usta.

Osim snježno bijelih i srebrnih kuglica, na boru je i hrpa lutkica, medeka isl. I šarene lampice. I to je to. Evo kak zgleda taj naš bor

Čini mi se da je prošle godine s nekih 9 i pol mjeseci imao jaču želju da ga dira nego sad. Iako u npr Konzumu odmah skida kuglice

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Mi smo ga stavili na sank, za svaki slucaj.
    x

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi imamo veeeliki bor (umjetni doduše).
    Enola je malo sumnjičava, na početku se čak i bojala. Tako da nema šanse da ga takne. Otkako je pogledala Božić s Teletabisima malo se manje boji, ali neće ni blizu. Samo iz daleka pokazuje prstićem i govori Boo.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Nije ga dirao prve godine, tj. s 8 mj. (nije ga zanimao, a vec je puzao pa je mogao do bora). Prosle godine je znao tu i tamo skinuti koju kuglicu, ali ne cesto i uglavnom uvijek dvije iste (koju sam ja i koju je MM farbao). Sam bor nije dirao. Ove godine cemo vidjeti. Mi kupimo maksimalno gust bor i sirok i stoji na zemlji, ali ne ocekujem vece probleme.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

da dira!!!
    trese ga
    kuglice su na višim granama

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Do ove godine ga nije fermao previše....znači sa 9 mjeseci, godinu i 9 mjeseci, 2 god i 9 mjeseci

više ga je uništavala mačka

Ove godine ga je kitio po svom....

dobili smo šamanski grm

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

One su ga jučer kitile, mi smo pomagali i popravljali za njima ...
    Imamo umjetan bor, dječje ukrase i kuglice koje se ne razbijaju
    I sad je na balkonu pa ga ne diraju

Prije dvije godine sam imala na zidu, ne pravi nego neki moj "umjetnički rad" oblik od papira pa koječega

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pokusao je skinuti neke ukrase, i uspio. najcesce zvonca, a kuglice stalno pikira, ali mi pazimo. pazili smo i sta stavljamo na bor, samo male i cvrste kuglice i drvene ukrase. i ove godine nam je ispao najljepsi bor, iako je svake godine jako lijep

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

toni je kitio s menom i frendicama i pogledao malo i nekako mu nije to vise interesantnop tako da nema straha ....a ima svoj mali koji moze dirati kada hoce i mir u kuci

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mene izludi pipkanje bora i moje :nee,..svejedno on po istom i lampice dira, pecka ga al se njemu izgleda sviđa.
    Nije ni čudo kad je s 10 mj. lizao baterije od 9 V.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

kad je imao tri mjeseca nije ga dozivjavao, kad je imao godinu i tri mjeseca imali smo umjetni bor sa gumenim ukrasima i nije ga dirao, sa dvoije i tri mj je pomagao kititi pravi bor u tegli ali kasnije nije dirao, ove godine pravi rezani je kitio po svom i svako malo skida i premjesta a posebno su mu dragi za premjestanje keramicki josip i marija
    kuglice su mjesano meso dolje plsatika i guma gore staklo bor pravi djecji sareni do boli

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Moj ima 21.mjesec i za čudo ne dira bor.
    Ujutro traži da upalim lampice i to je to.Jednom se približio i sam sebi
    vikao pec pec.Hm zgodno je to da traži da gasim lampice kada izlazimo
    van iz stana, savijesnog li djeteta :D

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Važno je i bor i kuglice prilagoditi djetetovoj dobi (patrik je prošle godine sa 19. mj bio lud za borom i skršio je miljon kuglica, a ove ga zanima, ali je puno umjereniji) jer kakve koristi od bora i božićnog duha, ako se dijete nečem tako zanimljivom i šarenom ne može veseliti, nego samo promatrati iz daljine.
    Mi smo bili dovoljno pametni pa smo uz bor u tegli od prošle godine koji i nije baš jednostavno srušiti, nabavili i kuglice koje nisu staklene, pa damo patriku da koju i skine ako se hoće igrati njima.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Dva puta ga je rušio - jednom kod bake i dide, drugi puta kod nas
    Potezao je staklenke, ukrase, sve šta mu je došlo pod rukice ... ali samo prvih par dana. Nakon toga ništa, valjda se navikao na njega

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Svaki da par puta skine po jednu kuglicu, onda ju ja vratim i to je to. Ali strašno mi je drago što smo ga stavili jer ga jako voli i čim se ujutro probudi ide vidjeti BOOOOO

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kupili smo plasticne kuglice i ove godine bor sa sanka stavili na pod. H ga je kitila, pa je vrlo zanimljiv . Dirala ga je prva 2,3 dana, sada ga i ne primjecuje.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Vezali smo bor za zid da se ne prevrne i dali joj plasticne kuglice da ga kiti. Cili dan smo se lomili po njima jer ih je bilo u svakom djelu stana , dobar dio polomljen, ali vec sutradan joj niti malo nije bio zanimljiv. Ali nekim cudom nam Isusic iz jaslica svaki dan odluta iako nam svaki put objasni : Ne, ne bebe!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ohgo mi imamo veeeeeeeeeeeliki bor i to potpuno prazan. Okitili smo ga na sv. lucu i od tada ga svaki dan kitimo ponovo i to igračkama, kuglicama, autićima :D i baš nam je zabavno

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ohgo mi imamo veeeeeeeeeeeliki bor i to potpuno prazan. Okitili smo ga na sv. lucu i od tada ga svaki dan kitimo ponovo i to igračkama, kuglicama, autićima :D i baš nam je zabavno

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

od 80 kuglica ostalo 24

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

od 80 kuglica ostalo 24

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke