Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: mucnina za vrijeme voznje

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno mucnina za vrijeme voznje

ima li veze s AS?
    moja teorija je sljedeća: s L. smo proputovali brda i doline, vozila se u Romerici 9-18 koja je uvijek bila namještena u poluležeći položaj, da joj bude udobnije ako zaspi. i nikad nije bilo nikakvih problema, vozili se 100 km ili 500, sat ili pet sati...
    na moju žalost, prerasla je AS i "preselila" u booster. otkako se vozi u boosteru, jednom smo bili na putu. dušu je ispustila povraćajući do odredišta i ista stvar se ponovila na putu prema doma.
    je li moguće da povraća zato što sad mora sjedit okomito u sicu? je li se ikome dogodilo isto? i ima li uopće rješenja?
    kako rješavate problem kad vam se djeca ispovraćaju po AS? ne smije se stavljati druga tkanina preko navlake. ako skinem navlaku, sjedi samo na plastici. a ne mogu je ostaviti da sjedi u bljuvotini.
    ne znam šta ću, ovo me skroz iznenadilo

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

L. isto povraća u vožnji, i to jako npr. jednom je povraćao na relaciji jarun - bukovac
    ja obrišem što više mogu ali me frka išta skidati dok ne stignemo na cilj
    sad je već veći pa unaprijed kaže, dodam mu vrećicu i sve obavi unutra

pomaže nam što prazniji želudac, laganija vožnja bez puno vijuganja i pretjecanja, kreni - stani
    i magnetske narukvice protiv mučnine

prije godinu i pol sam probala dati četvrt dramina, ali više se s tim ne želim igrati

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koji booster imate? Romerov se moze malo nagnuti, ne znam jel jos koji... pa da mozda probas, ako mislis da je zbog toga.

A za povracanje - mokrom maramicom obrises i stavis rucnik ispod djeteta dok ne stignes di trebas da to operes.

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Nika prvotno napisa
    Koji booster imate? Romerov se moze malo nagnuti, ne znam jel jos koji... pa da mozda probas, ako mislis da je zbog toga.

A za povracanje - mokrom maramicom obrises i stavis rucnik ispod djeteta dok ne stignes di trebas da to operes.
    romerov, kidfix. ne mogu ga nagnuti zbog duljine isofix kukica. jedino da probam nagnuti naslon od sica pa da se naslon od boostera nagne zajedno s njim. iako je na uputstvima to striktno naglašeno da se ne smije :?
    a propos povraćanja -lako bih ja da je to samo ispod nje. ali, kad počne povraćati, L. uhvati panika, jedan čas stavlja ruke na usta da to zaustavi, drugi čas pokušava pobjeći od toga. svako povraćanje je presvlačenje od glave do pete, ima toga i po kosi, u ušima, svuda. autosjedalica je bila umazana skroz, pod od auta, susjedni sic, tapicerung na vratima. katastrofa.

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa
    jesi provjerila, je li to može biti štetno za djecu? postoji li neka "dječja" veličina?

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj koma, bas mi je zao.

nadam se da ce brzo proci.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

i mi smo nedavno stavili u uporabu booster. inace nije sklona mucninama u voznji, ali u boosteru je povratila za vrijeme prve duze voznje s njim :/ (a nije bila bolesna, prehladjena... kao sto je bila kod onih 1-2 slucaja povracanja u prethodnoj sjedalici). poslije se to nije ponavljalo, valjda se navikla... nadam se da ce i kod vas biti tako .

inace, skoro sve slucajeve povracanja moje djece u autu, bez obzira na vrstu sjedalice, mogu povezati s bolestima, prehladama i slajmom koji ide uz to (naravno, osim kad su skroz mali, pa se dogodi da bljucnu cim se moraju zgrcit da stanu u malu sjedalicu )

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj happy mummy prvotno napisa
    Citiraj Imga prvotno napisa
    jesi provjerila, je li to može biti štetno za djecu? postoji li neka "dječja" veličina?
    ne može valjda biti štetno jer se upotrebljavaju i kod mučnina u trudnoći
    na uputama piše da je dozvoljeno
    veličina je univerzalna, jer je narukvica u stvari rastezljiva guma (kao za kosu), radi na principu akupresure i treba se točno namjestiti

ne znam točno kako se zovu kod nas (ne mogu ih sad pronaći) ali izgledaju točno ovako

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imga, tenks, nije mi palo na pamet da su to "trudničke" narukvice. ima mi ih prijateljica trudnica, pa ću nju pitati da mi ih posudi kod sljedeće dulje vožnje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •