I Leda je neki dan dobila osip, malo na prsima i po nozicama. Kao neki mali potkozni pristici, koje sam skuzila na dodir, a cak bi se malo i zacrvenili. Inace joj je koza uvijek bila bez piknice.
Tih dana poceli smo sa sokicem od jabuke (po zlicicu u caj), a bila sam joj promijenila i kremicu. Ne znam je li moglo biti nesto od to dvoje, ili je u kuci bilo prevruce (klima, suhi zrak). Uglavnom, obukla sam joj manje robice i kupala je u vodi u koju sam ubacila par vrecica caja od kamilice. Poslije kupanja nisam je nicim mazala i skroz se povuklo. Osip je trajao oko cetiri dana, ali nakon te kamilicne kupke poceo se povlaciti.
Danas je opet pila malo sokica, okupali smo je standarno u Niveninoj kupki s dodatkom kamilice (meni je najdraza) i koza joj je opet fina. Sve se povuklo.

Inace, pedijatrica mi je rekla da su osipi cesti, kod malih bebica su uglavnom bezopasni, poput ovog u nasem slucaju, ali da se pojavljuju i usljed nekih virozica i sl. Prati je li bebica ima temperaturu (kod viroza je cak ne mora ni imati) i ako se osip pogorsa, ipak otidjite do doktora. Mozda da probas ne mazati ga puno, jer nekim osipima smeta i to.
I, da, mi smo jos stalno ovlazivali zrak.

Sigurno ce brzo proci.