Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: osip

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno osip

Evo jučer sam prvi puta dečecu dala nekaj drugo za klopati osim cice. Skuhala sam palentu, dodala svoje mlijeko, sve je to bilo dosta rijetko i jako mu se dopalo. Isprva nije skužil da se to guta, a onda je samo zijevao. Nešto progutao a nešto onak pljuvao da je štrcalo na sve strane. U svakom slučaju bilo mu je (a i meni) jako zanimljivo i dopalo mu se .
    Kad sam ga na večer skidala primijetila sam osip po prsima i malo na leđima. Ima ga i danas. Ništa ga ne svrbi.
    A prije tri dana sam ga počela masirati s niveinim baby uljem.
    Od čega bi to moglo biti? :? :? :?
    Btw. palenta je iz organskog uzgoja

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I Leda je neki dan dobila osip, malo na prsima i po nozicama. Kao neki mali potkozni pristici, koje sam skuzila na dodir, a cak bi se malo i zacrvenili. Inace joj je koza uvijek bila bez piknice.
    Tih dana poceli smo sa sokicem od jabuke (po zlicicu u caj), a bila sam joj promijenila i kremicu. Ne znam je li moglo biti nesto od to dvoje, ili je u kuci bilo prevruce (klima, suhi zrak). Uglavnom, obukla sam joj manje robice i kupala je u vodi u koju sam ubacila par vrecica caja od kamilice. Poslije kupanja nisam je nicim mazala i skroz se povuklo. Osip je trajao oko cetiri dana, ali nakon te kamilicne kupke poceo se povlaciti.
    Danas je opet pila malo sokica, okupali smo je standarno u Niveninoj kupki s dodatkom kamilice (meni je najdraza) i koza joj je opet fina. Sve se povuklo.

Inace, pedijatrica mi je rekla da su osipi cesti, kod malih bebica su uglavnom bezopasni, poput ovog u nasem slucaju, ali da se pojavljuju i usljed nekih virozica i sl. Prati je li bebica ima temperaturu (kod viroza je cak ne mora ni imati) i ako se osip pogorsa, ipak otidjite do doktora. Mozda da probas ne mazati ga puno, jer nekim osipima smeta i to.
    I, da, mi smo jos stalno ovlazivali zrak.

Sigurno ce brzo proci.

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Re: osip

Citiraj hildegard prvotno napisa
    Evo jučer sam prvi puta dečecu dala nekaj drugo za klopati osim cice. Skuhala sam palentu, dodala svoje mlijeko, sve je to bilo dosta rijetko i jako mu se dopalo. Isprva nije skužil da se to guta, a onda je samo zijevao. Nešto progutao a nešto onak pljuvao da je štrcalo na sve strane. U svakom slučaju bilo mu je (a i meni) jako zanimljivo i dopalo mu se .
    Kad sam ga na večer skidala primijetila sam osip po prsima i malo na leđima. Ima ga i danas. Ništa ga ne svrbi.
    A prije tri dana sam ga počela masirati s niveinim baby uljem.
    Od čega bi to moglo biti? :? :? :?
    Btw. palenta je iz organskog uzgoja
    molim te šta je bilo s ovim vašim osipom,mi smo isto osuti trči, trči crvena flekica 1*1cm i u sredini mala bijela bijela bubuljica.
    pedijatrica je u nedoumici. a ja mislim da ima veze s nivea baby uljem ili znojem. :/

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Onaj naš osip je prošao sam od sebe nakon nekoliko dana. Kasnije sam mu opet davala kukuruzne žgance ali osip se nije pojavio. Ko bi ga znao. Osip nije bio onakav kakvog si ti opisala nego samo je bio osut crvenilom i malo "gubav".
    Inače što se tiče mazanja bebe kremicama, lice mu mažem samo kad idemo van mustelinom kremicom, tijelo sam mu namazala jedan jedini put i to nakon kupanja u bazenu.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Osip koji se javlja po tijelu kao sitne točkice ja Mia imala od znoja. Od vrućine.
    Tuširala sam je par puta dnevno i naprašila s beby puderom. Za par dana prođe.
    Po preporuci pedijatra.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nama uvijek pedijatar kaze da ako tockice nestanu pod pritiskom, da je nebitno; a ukoliko ne nestanu da se mora odmah ici na pregled. Iz prakticnih rasloga ja pritisnem s casom, i ako vise nema tockica sve je super... preporucam!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Petra to s pritiskanjem je i nama pedijatrica rekla, i objasnila je da ako ne nestano to znači da može biti neko kapilarno krvarenje pa se iz tog razloga mora odmah kod doktora. Tak je ona svaki put kad bi ja došla s Rokom pritiskala mu da vidi osip jer veli da se ona panično boji tog krvarenja

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •