Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Što napraviti???

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Što napraviti???

Imamo 3,5 mj. Kad Davidu dosadi ležanje sjedne S 3,5 MJ!!!! Naravno da ne može sjediti pa se izvrne u stranu. Budući da imam kćer od 16 mj ne mogu stalno visiti nad Davidom. Što da radim da se prestane dizati u sjedeći položaj? On je još jaaako prepre mali za to. :?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

kak se sjedne? sam? daj malo detaljnije opiši kak to izvede?

Xenia23 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

sven ima malo više od 4 mj
    toliko se napinje u sjedeći položaj da ja to više ne mogu spriječiti...

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

i moj se isto dize u sjedeci polozaj samo nam je jedini pa cim primjetimo odma ga netko uzme u ruke, meni je to lipo za vidit da napreduje al mu ne dam da sjedi, jos je prerano za to.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Diže se valjda dok leži na leđima. Kaže naša pedica da je bebama dosadno gledati u strop.

Preporučuje se bebe, dok su budne, stavljati malo i na trbuh.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moj ima 7 mj. pa mi je nekako rano da sjedi duže i trudim se staviti ga u ležeći položaj, a isto je u tom periodu sam se dizao.On po svom i ja ga vraćam. Počeo je i puzati ali ga nepuštam dugo i samog.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

nitko još nije konkretno rekao kaj vam znači "sam se diže".
    da li dijete leži na leđima i samo se ustane u sjedeći položaj?ako to može, onda može i sjediti, pa makar imalo i mjesec dana.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj monax prvotno napisa
    Moj ima 7 mj. pa mi je nekako rano da sjedi duže i trudim se staviti ga u ležeći položaj, a isto je u tom periodu sam se dizao.On po svom i ja ga vraćam. Počeo je i puzati ali ga nepuštam dugo i samog.
    zašto ga ne puštaš da puže? :?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nađa je radila ovo: http://public.fotki.com/nadjolina/na.../dsc04150.html od nekog trećeg meseca i puštala sam je da bude tako koliko god je mogla. Super je navežbala trbušne mišiće pa se sa 6.5 meseci digla sama u sedeći položaj.
    Ono što dete može samo ne treba nikako ograničavati ni braniti. Isto tako ne treba nikako forsirati i stavljati dete u položaj u koji ne može samo da se dovede.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj anki prvotno napisa
    zašto ga ne puštaš da puže? :?
    Ma on puže ko na struju, pa onda sjedne i zaigra se i često izgubi ravnotežu i lupi glavom o pod. Ima modricu, plače a mali je i nije svjestan da će ga zaboliti, već se samo izvali na leđa i lupi glavom kad nađe nešto što mu je zgodno za zube.

Prije 10 dana u puzanju se malo poskliznuo i lupio nosom i ustima pa mu kapala krv, boli njega od udara a mene kad čujem tupi zvuk i još plus kad vidim krv.
    Stariji sin je počeo puzati isto sa 6.5, sjedio samostalno tek s 8 mj. ali nije padao i nisam ga sputavala.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

da li dijete leži na leđima i samo se ustane u sjedeći položaj?ako to može, onda može i sjediti, pa makar imalo i mjesec dana.
    da, moj ako lezi skroz na ledjima vodoravno onda se digne napinjuci trbusne misice jako puno, al ne do sjedece poze vec ko kad na ledjima radis trbusnjake pa ides rukama dotaknut vrhove prstiju na nogama. a ako je slucajno na nekoj kosoj podlozi, npr. ako lezi na nekome od nas malo nakoso onda se dize u sjedeci polozaj i izdrzi tako neko vrijeme, al meni se cini da jos nije spreman za sjedenje. inace mu se ne svidja lezanje na trbuhu, malo izdrzi pa se buni, cini mi se da mu nije bas tako zanimljivo, a nekad i da ga pritisce na zeludac kad se najeo pa da mu to smeta. eto jel opis ok?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

leonisa hvala na linkovima, ja san vec nesto citala, i meni se cini s obzirom da je jos mali, 3ipo mjeseca da je ovo ko neka priprema, vjezbanje za sjedenje, ko sto djeca ne prohodaju odma -dignu se i hodaju, nego malo puze, pa se pridrzavaju pa polako otpustaju i onda nakon nekog vremena prohodaju, tako i ja ovo tumacim ko neko vjezbanje za sjedenje, al da se dize - dize se i pokusava posjest, kao sto sam opisala, al mi to nikako ne forsiramo iako ima komentara da ga pustimo da sjedi kad sam hoce!!! :? posto je evita pitala sta da radi, evo jos jednom kako ja - pustim ga da "vjezba", kad se bas podigao uzmem ga jer mi se cini da nije dobro da sjedi, promjenim mu polozaj, ne forsiram, iako ne znam kako bi da imam jos jedno dijete

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa
    da li dijete leži na leđima i samo se ustane u sjedeći položaj?
    da, moj ako lezi skroz na ledjima vodoravno onda se digne napinjuci trbusne misice jako puno, al ne do sjedece poze vec ko kad na ledjima radis trbusnjake pa ides rukama dotaknut vrhove prstiju na nogama.

eto jel opis ok?
    Tako je bilo i kod nas. Pedijatrica nam je rekla da to ne smije raditi.
    Ionako je iz te poze (nakon nekog vremena) glavica bubnula natrag na podlogu. :/

Ustvari, beba bi trebala uglavnom ležati na boku (naizmjence lijevom, odnosno desnom). To je i zato da se ne deformiraju kosti glave (još su meke).
    E, sad, ako se iz tog položaja diže, može se pomagati i ručicom, onda OK. To i je pravilna tehnika posjedanja, vidi u knjizi dr Jovančevića "Godine prve".
    Tamo su vježbice, tzv. "baby fitness", za one koji žele raditi s djetetom. Vježbaju se pravilni položaji i pokreti, a jača se i emotivna veza majke (ili oca) s djetetom.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj dutka_lutka prvotno napisa
    Ustvari, beba bi trebala uglavnom ležati na boku (naizmjence lijevom, odnosno desnom). To je i zato da se ne deformiraju kosti glave (još su meke). )
    A i zato da se ne može zagrcnuti ako bljucne mlijeko (opasnost od gušenja).
    Općenito, spavanje i ležanje bi trebalo biti uglavnom na boku. Zato postoje i one rolice za podupiranje, ili se stavi veliki srolani ručnik.

Igranje - i na trbuhu.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

dl hvala za knjigu, potrazit cu je, ja sam bas mislila pitat pedijatra na sljedecem pregledu za to podizanje, a sto se tice spavanja na boku ima raznih teorija, neki kazu da se spavanjem na boku deformira i ne razvija pravilno prsni kos, moj zabac ne voli bas na bok puno iako ga ja po noci stavljam na bok, tako dojimo lezeci i ostane spavat, pa nakon tri sata promjenimo stranu, a po danu svakako, bok, ledja, samo mu to na trbuhu ne odgovara bas puno osim ako spava na mojim prsima onda mu SVE odgovara

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ustvari, beba bi trebala uglavnom ležati na boku (naizmjence lijevom, odnosno desnom). To je i zato da se ne deformiraju kosti glave (još su meke). )
    Općenito, spavanje i ležanje bi trebalo biti uglavnom na boku. Zato postoje i one rolice za podupiranje, ili se stavi veliki srolani ručnik.

Igranje - i na trbuhu.

A ja bas danas procitala u "Bebama" da na boku beba moze spavati jedino pod nadzorom jer bi se mogla okrenuti na trbuh i ugusiti.
    A pise i za podmetanje rucnika pod leda da nije dobro al zaboravila sam sad zasto.

Ja imam isti problem ko i zhabica. Isto se tako dize, ja ga vratim, on se dize, ja ga vratim, on se jako naljuti...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Igranje - i na trbuhu.

A ja bas danas procitala u "Bebama" da na boku beba moze spavati jedino pod nadzorom jer bi se mogla okrenuti na trbuh i ugusiti.
    A pise i za podmetanje rucnika pod leda da nije dobro al zaboravila sam sad zasto.

Ja imam isti problem ko i zhabica. Isto se tako dize, ja ga vratim, on se dize, ja ga vratim, on se jako naljuti...

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

MIhael do 7 mjesci ustaje uz namještaj i nisam ga sprječavala, sve što mogu sami dopušteno im je, na nama je da gledamo jel rade sve kako treba..

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    A ja bas danas procitala u "Bebama"...
    I ja sam već svašta pročitala u "Bebama". :/ Imala sam pretplatu na sva 3 časopisa, a mislim da mi je na "Bebe" pretplata upravo istekla. Ima puno reklama, i kršitelja Koda, a članci... kako koji. Pisao neki stariji dr o porodu, zalaže se za strogo vođenje poroda itd.

da na boku beba moze spavati jedino pod nadzorom jer bi se mogla okrenuti na trbuh i ugusiti
    :shock: To je mislila moja mama prije X godina, prvo dijete, pa su se meni spljoštile kosti glave.

Na trbuhu se dijete neće ugušiti, nego je nešto povećan rizik od SIDS-a.
    Osim toga, na trbuh se dijete u snu ne okrene tako lako. A uvijek malo pogledamo, i uključimo baby monitor, zar ne?

Zato postoje i rolice.

A pise i za podmetanje rucnika pod leda da nije dobro al zaboravila sam sad zasto
    :?

Što ti kaže pedijatar na to? Možeš pitati i telefonom.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ako on iz sjedećeg položaja ili kad puže baci se na glavu ili na leđa i ponaša se kao da je na krevetu pri tom se udari i ostane mu modrica ja mislim da baš nije spreman. A ako je spreman za akrobacije onda nije svjestan gdje je na podu ili na krevetu. :/ Već dva dana se podiže na koljena pa kleči. Djeluje mi nestabilno jer se klacka.
    Teško je njega vratiti da leži, trudim se držati na rukama koliko mogu, ali imam i jednog od 3 god. pa mi nedozvoljava jer je ljubomoran.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj "dutka_lutka
    [quote
    prvotno napisa
    da na boku beba moze spavati jedino pod nadzorom jer bi se mogla okrenuti na trbuh i ugusiti
    :shock: To je mislila moja mama prije X godina, prvo dijete, pa su se meni spljoštile kosti glave.

[/quote]
    e toga je i mene strah pa ga stalno okrecemo, malo ovako malo onako, cini mi se da s nicim ne pretjerujemo, al ako primjetim da mu nesto ne pase onda ga ne forsiram, tj uopce nista ne forsiram. a za sve sto sam do sad trazila i procitala (lezanje na bok, prsa, ledjima, sjedenje...) ima hrpa za i protiv osim stvari koje su izricito zabranjene.

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

kak se sjedne? sam? daj malo detaljnije opiši kak to izvede?
    Kad leži digne se kao da radi trbušnjake u skroz sjedeći položaj,no ne može se zadržati u sjedećem položaju pa se izvrne na stranu.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Tamo su vježbice, tzv. "baby fitness", za one koji žele raditi s djetetom. Vježbaju se pravilni položaji i pokreti, a jača se i emotivna veza majke (ili oca) s djetetom.
    A onda u slijedećem poglavlju dotični doktor napiše kako svako dijete može naučiti spavati. Cry out metodom, naravno. Toliko o emotivnim vezama. Meni je to bilo dovoljno da zaklopim knjigu i vratim ju u knjižnicu.

Znam, OT, ali nisam mogla izdržati.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    A onda u slijedećem poglavlju dotični doktor napiše kako svako dijete može naučiti spavati. Cry out metodom, naravno. Toliko o emotivnim vezama. Meni je to bilo dovoljno da zaklopim knjigu i vratim ju u knjižnicu.

Znam, OT, ali nisam mogla izdržati.
    Je OT.

Inače si u pravu. Osobno smatram da je on tamo mislio na malo veću djecu, ali ne piše na koju se dob ta metoda odnosi.
    Druga zamjerka je šećer u receptima (sastavila viša med. sestra), iako u tekstu navodi da ga treba izbjegavati.
    Sve ostalo mi je super, knjigu sam kupila i jako mi je korisna.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

dl hvala za knjigu, potrazit cu je
    Ne znam gdje se nalaziš, inače je dr Jovančević držao i tečajeve baby fitnessa, subotom. Mi smo bili.
    Dovoljno je jednom, a neki idu i više puta, jer im se sviđa.
    Na mene je dr J. ostavio jako dobar dojam, svojom blagošću i stručnošću.
    Imali su i tečaj masaže protiv kolika.

E, da, neke vježbice imaš i na CD-u UNICEF-a "Prve 3 su najvažnije" (bilo svojedobno u "Jutarnjem listu").

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ne znam gdje se nalaziš, inače je dr Jovančević držao i tečajeve baby fitnessa, subotom. Mi smo bili.

E, da, neke vježbice imaš i na CD-u UNICEF-a "Prve 3 su najvažnije" (bilo svojedobno u "Jutarnjem listu").

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

u st pa nista od vjezbica uzivo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •