Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Savjet molim, Maxi Cosi Cabriofix, Mercedes???

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Savjet molim, Maxi Cosi Cabriofix, Mercedes???

Recite mi molim vas koliko je sigurna Maxi Cosi Cabriofix autosjedalica bez Isofix baze?
    Na testovima koje sam ja gledala je ocijenjena odlično ali sa bazom, nigdje nisam naišla na podatke bez baze.

Mi je sada imamo montiranu u autu sa bazom ali mijenjamo auto i novi nema mogućnost montiranja baze
    a bez baze mi se sve čini nekako klimavo, labavo :/

I imate li iskustva sa autosjedalicama Mercedes?

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad ju montirate bez baze, samo ju dobro utisnite u sjedalo i zategnite pojas.
    Ja se ne bi brinula o tome da je manje sigurnija, vazno je samo da ju dobro namontirate.

Kad kazes da novi nema mogucnost montiranja baze, mislis novi nema isofix?

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Nika prvotno napisa
    Ja se ne bi brinula o tome da je manje sigurnija, vazno je samo da ju dobro namontirate.

Da, novi nema isofix iako je star samo godinu dana :shock:

Hoće li uskoro Roda organizirati negdje pregled autosjedalica?
    Stvarno me strah da ja to neću dobro učvrstiti

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dižem

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Snjeska prvotno napisa

Mercedes star godinu dana pa nema ISOFIX? to mi je fakat čudno. jesi ti sigurna da ste dobro gledali? ako stvarno nema ISOFIX a želiš imati bazu onda možeš koristiti EasyBase. MC Cabriofix paše i na tu bazu a ta se baza fiksira pojasom.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi imamo Volvo i ima Isofix, ali smo izabrali kupiti EasyBase, bazu koja se montira pojasevima i na nju se onda nakači Cabriofix. I to zbog cijene jer smo EasyBase platili 100, a EasyFix je 125 eura.
    Iako, vezanje autosjedalice pomoću Isofix sustava je najsigurnije jer je u tom slučaju sjedalica vezana na karoseriju auta, dok je bilo kakvo vezanje pojasevima uvijek podložno eventualnoj labavosti prilikom sudara.
    Mi smo procijenili da ćemo se s bebom dok je u Cabriofixu voziti po gradu, gdje je stvarno manja vjerovatnost fatalnih sudara gdje bi Isofix imao značajnu prednost u sigurnosti.
    A glede Mercedesa i neimanja Isofixa, ja sam imala ogromnu raspravu s Volvom na tu temu jer mi je debil na telefon rekao da mi u autu starom 10 mjeseci koji košta 60.000 EURa i nosi ime Volvo (simbol sigurnosti) nemamo Isofix, od čega sam ja prošvikala, ali se ispostavilo da samo nemamo nekakvu kukicu koju su nam pristali besplatno ustupiti. Debil mi je rekao ovako: Je gospođo, vi sigurno niste razmišljali o autosjedalici kad ste kupovali auto, pa da naručite Isofix. A ja tad nisam bila čak ni trudna!!!

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa

Mercedes star godinu dana pa nema ISOFIX? to mi je fakat čudno. jesi ti sigurna da ste dobro gledali? ako stvarno nema ISOFIX a želiš imati bazu onda možeš koristiti EasyBase. MC Cabriofix paše i na tu bazu a ta se baza fiksira pojasom.
    Sigurna sam, dobro sam ga pregledala i prepipala.
    Prodavač kaže da je u Mercedesu Isofix dodatna oprema koja se plaća nekih 30-tak eura a pošto mi kupujemo auto star godinu dana :/

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sada meni nešto nije jasno.

I moja baza se pored ISOFIX-a fiksira i pojasem. Da li je to onda isto što i easyBase?

Smijem li dijete voziti na MAXI-COSI EasyFix Base bez da je pričvršćena ISOFIX-om? Znači fiksiranu samo pojasem i onom "nogicom"?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

I moja baza se pored ISOFIX-a fiksira i pojasem. Da li je to onda isto što i easyBase?

Smijem li dijete voziti na MAXI-COSI EasyFix Base bez da je pričvršćena ISOFIX-om? Znači fiksiranu samo pojasem i onom "nogicom"?
    ovdje su ti MC proizvodi, pa pogledaj da li je to EasyBase
    možeš vidjeti i upute za sve proizvode (doduše ne na hrvatskom)

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa

ovdje su ti MC proizvodi, pa pogledaj da li je to EasyBase
    možeš vidjeti i upute za sve proizvode (doduše ne na hrvatskom)
    http://www.maxi-cosi.nl/maxicosi/pro...language=ot-en

zaboravan u zadnje vrijeme

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Care Bear prvotno napisa
    Mi smo procijenili da ćemo se s bebom dok je u Cabriofixu voziti po gradu, gdje je stvarno manja vjerovatnost fatalnih sudara gdje bi Isofix imao značajnu prednost u sigurnosti.
    samo da ispravim
    što se sigurnosti tiče ISOFIX nema nikakvu prednost nad montažom s pojasom, ukoliko je sjedalica ispravno montirana. prednost ISOFIX-a je da je montaža jednostavnija i što je sustav standardiziran.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Dear Daddycool, i ja moram ispraviti tebe - kao što sam napisala, kad je sjedalica pričvršćena Isofix sistemom, vezana je za karoseriju, a kad je pričvršćena pojasevima, onda nije, i tu je podložna labavosti kod sudara.
    U SAD-u se niti jedan auto ne smije prodati bez Isofixa - zasigurno ne zbog lakše montaže
    Više objašnjenja na ovu temu, gdje sam i ja saznala ove informacije, ima na nekom topicu pod Autosjedalice (ne znam ime topica, ali malo pretraži), gdje muž od Alkemičarke, koji se izrazito informirao o ovoj temi, citira određenu literaturu na ovu temu, pa ako želiš više info, malo prosurfaj

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Care Bear prvotno napisa
    Dear Daddycool, i ja moram ispraviti tebe - kao što sam napisala, kad je sjedalica pričvršćena Isofix sistemom, vezana je za karoseriju, a kad je pričvršćena pojasevima, onda nije, i tu je podložna labavosti kod sudara.
    U SAD-u se niti jedan auto ne smije prodati bez Isofixa - zasigurno ne zbog lakše montaže
    Više objašnjenja na ovu temu, gdje sam i ja saznala ove informacije, ima na nekom topicu pod Autosjedalice (ne znam ime topica, ali malo pretraži), gdje muž od Alkemičarke, koji se izrazito informirao o ovoj temi, citira određenu literaturu na ovu temu, pa ako želiš više info, malo prosurfaj
    nema smisla da se raspravljamo, ali samo da znaš da se ne slažem baš s tim tvrdnjama. kad uhvatim malo vremena elaborirat ću. a što se amerikanaca tiče, o da, oni rade sve da bi im bilo jednostavnije

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

evo nabrzaka

što kaže roemer:

ISOFIX is the term used for the standard interface between vehicle and child seat. This method of installation simplifies handling and reduces respectively avoids misuse in the installation of child car seats. ISOFIX is an alternative to the conventional installation with the vehicle belt and results in lower loads on the child, thus reducing or entirely avoiding injuries. ISOFIX was shown for the first time by VW in co-operation with RÖMER on the International Motor Show IAA 1997. Today ISOFIX is standard equipment in many new vehicles or can be obtained as extra feature when purchasing the vehicle or as an upgrade.

http://www.springerlink.com/content/nx1j011314341252/

u ovom tekstu obrati pažnju na drugu rečenicu.

a ovo kaže domaći portal na tu temu

http://autosjedalice.info/cms/index....d=25&Itemid=44

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •