Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Začeće nakon poroda???

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Začeće nakon poroda???

Malo preopćenit i isklišeiziran naslov!!!!

Mislim, nije mi namjera nikoga napadati, okrivljavati ili izvlačiti iz konteksta; niti sam ja u sličnoj situaciji!!!!
    Samo me zanima jedna informacija jer sam si dosta razmišljala o njoj!!!!

Je li dobro da žena nakon poroda odmah ostane trudna (mislim na planiranu trudnoću)? Nekako sam si uvijek mislila kako tijelo treba pustiti da se "nabilda" "potrošenim" vitaminima i mineralima (folna kiselina) koje je prošla trudnoća iscijedila iz žene! Nekako si mislim da svaka slijedeća trudnoća, ako je začeće, nekoliko mjeseci nakon poroda potencijalno opasna po zdravlje žene jer je iscrpi!

Jesam li u pravu i recite mi nešto više o tome? Iskustva su dobrodošla...

Djenka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Bila sam sasvim spremna za novo zacece, osjecam se odlicno sto se tice hormona, ginekoloskog dijela, psihicki...
    Moj jedini problem je prekomjerna tezina i to mi udara na kriza i kicmu. Taj problem nemam zbog cestih trudnoca, ali bih ga, vjerojatno, lakse rijesavala da nisam stalno trudna.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bih rekla da je to individualno.

nisam bila trudna in-continuo ali sam pod "hormonima" i posebnim rezimom trosenja od 2001. (trudnoca, dojenje, trudnoca, dojenje, trudnoca, dojenje - sve bez stanke s medjusobnim preklapanjima...)

rezultiralo je time da sam ovo proljece "pukla" na noktima... doslovce su mi se listali do korjena, svi redom, a nikad u zivotu nisu... cetiri sam mjeseca pila neke kapsule za "prihranjivanje" noktiju, kose, nokti se oporavili (trebala su im dobra tri mjeseca)... dr je samo rekla da sam dobro i zdurala, a da tijelo pocinje "lipsati" prvo na perifernim dijelovima (kosa, koza, nokti)...

paziti na prehranu, odmor, unos vitamina i minerala

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    paziti na prehranu, odmor, unos vitamina i minerala
    Naravno da će tijelo kad tad početi naplaćivati svoj danak. Ovo što si gore napisala da treba paziti na prehranu, vitamine, odmor....to stoji i u pravu si samo ne znam kako to sve stići kada brineš o četvero djece???!!!! :?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

spavanje mi je na prvom mjestu osobnih prioriteta. ako mi se spava - sve drugo ceka (pri tome mislim na: ciscenje, pranje, usisavanje, slaganje robe i slicno...).

tako da mogu reci da nisam kronicno umorna ili neispavana. a nije mi se jos u zivotu dogodilo ni da nisam stigla (ili nedajboze da sam zaboravila :shock: ) jesti - dakle, ni gladna nisam

ostaju vitamini i minerali - a njih, ako ne ide drugacije - povremeno "sredim" suplementima

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Re: Začeće nakon poroda???

Citiraj abonjeko prvotno napisa
    Je li dobro da žena nakon poroda odmah ostane trudna (mislim na planiranu trudnoću)?
    Čitala sam da se preporučuje barem 18 mjeseci stanke. A ne više od 5 godina, jer se dotad i kosti vrate na svoje mjesto.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja isto mislim da nije dobro odmah. Vidim po sebi kako mi kosti pucketaju, a vitamine pijem.

Takodjer i po nedostatku vremena i zelje za rihtanjem.

Mislim da je potrebna barem godina dana. Ipak s obzirom da dojenje takodjer iscrpljuje, mozda i malo vise.

Dojenje je super, ali iscrpljuje organizam.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Rodila tri godine zaredom,zdrava i puna energije i sad i prije.
    To ovisi od osobe do osobe.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Možda ovo nije pravo mjesto za sljedeće pitanje, ali moram pitati.

Mjesec i pol nakon poroda imala sam krvarenje slično menstruaciji i od tada do danas, a prošla su četiri i pol mjeseca, ništa.

1. Je li moguće da je to bilo neko "završno čišćenje" i da još nisam dobila s obzirom na to da dojim, uz dohranu?

2. Je li moguće da sam ostala trudna mjesec i pol nakon drugog poroda???? :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •