-
trudnoća nakon operacije mioma?
sve vam je jasno iz naslova topika. moja prijateljica je prije nekoliko dana na operaciji izvadila 6 mioma iz i sa maternice - najveći je bio veličine muške šake i nalazio se u ravnini s pupkom. ne znam detalje o tome gdje su se ostali točno nalazili, no liječnici koji su je operirali rekli su da bi ne trebalo biti problema da nakon nekog vremena zatrudni (kad sve zacijeli i to) jer je maternica sad ok. znam da je puno žena među vama imalo miome pa me zanima kakva su vaša iskustva s trudnoćom nakon operacije jer i moja prijateljica žarko želi bebu. ima 32 godine i do sada nije uspjevala ostati trudna.
-
nemam lično iskustvo (osim mog malog mioma koji u svakoj trudnoći nestane kada se materica rastegne negde oko polovine trudnoće i ponovo se pojavi nakon porodjaja), ali znam za slučaj jedne poznanice koja je prvu trudnoću izgubila zbog nekoliko velikih mioma. posle toga je imala operaciju. svi miomi su odstranjeni, ali je na materici ostalo puno ožiljaka. posle toga je više puta ostajala u drugom stanju, ali nijednu trudnoću nije iznela do kraja.
nadam se da tvoja prijateljica neće biti ovako loše sreće.
-
moja cimerica u rodilištu je iznijela trudnoću s miomom koji je, ako me sjećanje dobro služi, isto bio dosta veliki.
jedino nije uspjela roditi vaginalno, pokušala je, ali je ipak na kraju završila na carskom.
-
anamix, ja sam imala operaciju mioma (3 komada) prije trudnoće; pisala sam već par puta o tome, ali evo opet ću.
Ja sam rodila u 32. tjednu i imala sam vrlo drastičan porod, naime maternica mi je puknula tj. imala sam totalnu rupturu.
Doktori su smatrali da sam dobila trudove uslijed tko zna čeg ai da to maternica nije izdržala jer da mi je bila stanjena stijenka maternice od laparoskopske operacije koja se u Petrovoj bolnici radi nekakvom "toplom" strujom - to je moje seljačko objašnjenje.
Eto, moje iskustvo nije baš nešto - no, rodila sam i imam dijete sa kojim je sve u redu.
U svakom slučaju moj savjet tvojoj prijateljici je da joj trudnoću nadzire onaj tko ju je operirao ili da taj bude u kontaktu sa doktorom koji joj nadzire trudnoću, da mu dobro objasni i opiše što joj je i kako rađeno na operaciji; te da svi zajedno zaborave na mogućnost vaginalnog poroda. I neka bude jako jako oprezna u trudnoći, neka nađe takvog liječnika.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma