-
Recept za ružice sa cimetom (ili orsima, makom....)
Molim vas neki isprobani recept za ružice (na coolinariki ih ima samo 2) sa filom od cimeta, oraha, maka itd. Već nekoliko dana maštam o njima, danas bi se konačno bacila u posao
-
mada ne znam što je to moja rit odmah skoči zainteresirano tamo gdje se priča o hrani
u coolinarci imaš više, ako je to ono što ja zovem pužićima, jedino ako ti misliš na nešto drugo pod ružice
-
i ja ih zovem pužićima, ali mi na pužiće izbacivalo paštu :? , a na ružice - samo 2 recepta od kojih mi je jedan :/
-
-
Imam ja jedan odlican al ne mogu sad. Mozda kasnije popodne.
-
ja nisam nikad ni jedne radila, ovo sam samo linkala jer meni coolinarka puno više izbaci
-
Hvala aleksandra, iz tih linkova sam izvukla više recepata za kroasane i hljepčiće, ružice samo 2 koje mene interesiraju, ali nije to to.
Marta pls, stavi kad stigneš!!
-
Ajde, poslije rucka cu ti napisati...
-
Ah, rucak jos nije gotov... pa evo recepta:
Danske ružice
Sastojci:
kvasac
mlijeko
25 dag maslaca
3-4 dl secera
15-16 dl brasna
malo cimeta
1 jaje
mljeveni ljesnjaci, orasi, bademi...
Otopiti na vatri 15 dag maslaca, preliti s 1/4 l mlijeka i dodati 1/2 secera. dodati brasno i kvasac i zamijesiti. Po potrebi dodavati mlijeka. Ostaviti da se digne i zatim premijesiti.
A sad, ako zelis one smotane spiralne ruzice, onda razvaljaj jedan komad tijesta na tanki i uski pravokutnik, namazi maslacem, pospi secerom i ljesnjacima. Zarolaj od duze strane pravokutnika, rezi ostrim nozem, stavljaj na tepsiju i peci 10-15 min na 220°C. I tako dok ne potrosis tijesto. Namazes ih razmucenim jajem prije pecenja.
Ja motam drugacije. Razvaljam sve tijesto na malo deblji kvadrat. 2/3 namazem preostalim maslacem, pospem secerom i ljesnjacima. Onda onu nenamazanu trecinu prebacim preko srednje trecine, pa jos onu zanju trecinu preko svega toga. Onda ostrim nozes rezes trakice, koje zarolac na jenom kraju i onda ih svezes kao cvor. Pece se isto.
I ne pitaj zasto je brasno u decilitrima, jer NEMAM POJMA.
-
Evo jedan super brzi recept:
razvaljaš lisnato, po njemu posipaš ribane orahe, čokoladu i malo šećera. Zarolaš, izrežeš, ispečeš.
Ili:
razvaljaš lisnato, po njemu posipaš smeđi šećer, ribanu koricu naranče i cimet. Zarolaš, izrežeš, ispečeš.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma