Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 99

Tema: Trudnoća nakon kiretaže

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Trudnoća nakon kiretaže

Evo u petak mi je učinjena kiretaža, nakon što su dijagnosticirali prestanak rasta bebe u 8 tj. Tuga neusporediva bilo s kojom do sada u životu. No, kad se te stvari dogode, ona jedino što mi je padalo na pamet u tom trenutku kako će proći kiretaža. Igrom slučaja bio je dr. kojeg smo poznavali. MM je razgovarao s njim kako će izgledati ta kiretaža, dr. je rekao da će učiniti sve što je u njegovoj moći da ispadne ok. i da što manje bolno. I tako je i bilo, imala sam lokalnu anesteziju ali nešto jaču, tako sam dobro podnijela bol. Dr. se trudio, razgovaro, činio je sve da bi ublažio sami posutak. Nakon toga odlazim u sobu i to sama, na noge, ležim sat vremena i dr. me pušta doma, bez ikakvih bolova i dodatnih injekcija. Kad se dogodi takvo nekakvo zlo, onda bar gledate ovaj drugi dio da vam ispadne ok. Ovo je moja mala životna priča, nakon ovog dogadjaja trudim se razmišljati kako ništa više nije važno niti može biti tako grozno, zato što sam ja sklona živciranju oko nikakvih proplema, pokušavam izvući bar nešto pozitivno ukoliko je moguće.
    Kako želim unositi što manje osjećaja u ovo sve, inače me baci u bed, pokušat ću se pripremati za sljedeću trudnoću. Zanima me nakon koliko se može u sljedeću trudnoću, i što bi bilo dobro od vitamina uzimati, kako bi organizam malo bolje pripremila...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Imaš već dosta o tome napisano na forumu. Obično se preporučuje pričekati da prođu dvije menge, premda neki gin. kažu da se može odmah na novu bebu, a neki kažu i do šest mjeseci. Možda najbolje da razgovaraš sa svojim ginekologom oko svega. Možda ti preporuči napraviti briseve i sl. Ja sam ostala trudna dva mjeseca nakon kiretaže koja je isto bila u 8. tjednu.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa to ti i jeste najvažnije sada, da se koncentrišeš na svoj optimalan oporavak. Ja sam imala dvije kiretaže, jednu u 8. sedmici nakon početka krvarenja i jednu u 11. nakon što je ustanovljeno da se beba prestala razvijati u 10. sedmici. Ginekolog mi je u oba slučaja preporučio pauzu od 6 mjeseci prije novog pokušaja. Možda će ti to u ovom trenutku izgledati dugo, a možda tvoj gin ima i neku drugu preporuku. Važno je da ti nađeš način da se na pozitivan način izboriš sa situacijom. Samo hrabro, uz puno nade i optimizma.

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

meni je rečeno da 6 mjeseci nesmijem niti pomisliti na trudnoću. zatrudnila nakon 3. svi problemi koje sam kasnije imala u trudnoći desili bi se ionako, bez obzira na to da li sam zatrudnila 6, 9 ili 12 mjeseci nakon kiretaže.
    jedino bitno je da nakon kiretaže odmiruješ barem 7 dana, od toga prva 2 u krevetu

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

rebeka,
    Zao mi je sto si kroz to morala proci.
    Nasi doktori najcesce savjetuju barem 3 ciklusa (3 mjeseca) prije slijedeceg pokusaja, cisto da se sve normalizira, no mnoge zene ostanu i ranije trudne i sve bude odlicno. Od preparata sto uzimati, dosta toga smo tu pisale, imas puno o tome na Prije zaceca, prosvrljaj malo tamo, npr:
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=48865
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=3302

Ima nas ovdje dosta koje smo prosle kroz jedan ili vise pobacaja, pomazemo si koliko mozemo, treba se koncentrirati za dalje no i ovaj sok i tugu treba prozivjeti. Drzi se

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Draga Rebeca, ja sam imala kiretažu 13.7. ove godine i danas sam otkrila da sam TRUDNA :D , s puno žena sam pričala o tome kada krenuti u novu akciju i sve su mi govorile da treba krenuti kada se svaka od nas osjeti spremna, izgleda da nema pravila 3,6,9 ili 12 mj. ako tijelo može prihvatiti bebe prihvatit će, naravno još se ne veselim skroz ipak ostane jedna tuga da si izgubio najdraže, ali treba se zbrojiti i krenuti dalje, želim ti da što je moguće prije osjetiš taj trenutak i skupa krenete po jednog malog , sretno

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hvala svima. Kad sam došla iz bolnice prva 2 dana ništa me nije bolilo, kao da ništa nisam radila. Nakon 3 dana tj. danas me počeo boliti stomak, i to nešto kao neki grčevi i tek sam jutros počela krvariti, dok u prva 2 dana nije mi bilo skoro ništa krvi. Je li to uredu, je li imao netko slično iskustvo?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Krvarenje zna dolaziti, odlaziti, biti raznih boja i intenziteta slijedecih par tjedana. Malo zna boliti, no ne bi trebalo nista jako. Obrati paznju da iscjedak nema neugodan miris i da ne dobijes visoku temperaturu - u tom slucaju odmah doktoru. Vjerojatno si na terapiji antibiotikom (daje se preventivno) i ergometrinom (za stezanje maternice)?

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj lilium prvotno napisa
    Krvarenje zna dolaziti, odlaziti, biti raznih boja i intenziteta slijedecih par tjedana. Malo zna boliti, no ne bi trebalo nista jako. Obrati paznju da iscjedak nema neugodan miris i da ne dobijes visoku temperaturu - u tom slucaju odmah doktoru. Vjerojatno si na terapiji antibiotikom (daje se preventivno) i ergometrinom (za stezanje maternice)?
    Upravo tako, na toj sam terapiji, i tako mi je nekako krvarenje, varira, nije pravilno. A bolovi su mi kao grčevi i to samo kad hodam, dok ležim ne. Jedino temperaturu još nisam pratila, zato što sam se u međuvremenu malo prehladila.
    Hvala ti, baš si mi pomogla

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja pijem samo antib. (doksiciklin), ništa za stezanje mat. je li to ok? je to diskr. pravo liječnika da odluči što treba, ovisi o tome je li bio spontani ili ne ili?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Maja_78,
    Dosta nas dobije ergometrin jer se on daje, kako pise u uputama, za "sprečavanje i liječenje krvarenja maternice nakon porođaja , carskog reza ili pobačaja". Uglavnom prvu dozu daju odmah nakon kiretaze u bolnici i onda ga prepisu za jos par dana doma. Ne znam po kojem kriteriju ga netko dobije a netko ne, no ako nemas jaca krvarenja s tim se na tvom mjestu ne bih zabrinjavala, organizam ce vec odraditi svoje, kako vec i odradi za vrijeme M. Ono sto je sada najbitnije je da si preventivno na antibioticima kako bi se dodatno osigurala da ne dodje do neke infekcije.

Cure, drzite se

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni je ergometrin bio ordiniran i nakon spontanog sa kiretazom i nakon spontanog bez kiretaze

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

manje više svi imamo iste simptome. Ali je meni isto čudno što sam ja prva 2 dana bila tako dobro, niti krvarenja niti ikakvih bolova, otišla sam u grad do ljekarne, do dr. čak sam svartila kratko popiti i kavu. Kad ono jučer ti bolovi i pomalo krvareneje. U principu ništa teško i ne radim, malo prošetam po kući i to je to. Iako mi je dr. rekao da očekovam bolove i da uzmem nešto protiv bolova, ali kako me nije bolilo, ja sam se jako dobro osjećala. Zbog čega mi je to tako, jeli to možda popsljedica što nisam strogo mirovala ta prva dva dana( što mi svi nabijaju na nos), ili je možda konačno popustila anestezija koja je bila malo jača? Opet kažem to nisu neki jaki bolovi, više tipa nekih grčeva i pomalo me vrijeđa spavanje na stomaku.

crvic avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

tako je bilo i meni nakon druge kiretaze.
    dva dana super, a onda trecu noc bolovi takvi da sam morala popiti tabletu protiv bolova. i tek sam onda pocela krvariti.
    ali sve se smirilo za dan, dva i nakon 4 tjedna sam dobila prvu menstruaciju.

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Je li vas maltretiraju da morate ležati, mirovati. Meni je dr. rekao da se odmorim dva dana i to je to.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj rebeca prvotno napisa
    manje više svi imamo iste simptome. Ali je meni isto čudno što sam ja prva 2 dana bila tako dobro, niti krvarenja niti ikakvih bolova, otišla sam u grad do ljekarne, do dr. čak sam svartila kratko popiti i kavu. Kad ono jučer ti bolovi i pomalo krvareneje. U principu ništa teško i ne radim, malo prošetam po kući i to je to. Iako mi je dr. rekao da očekovam bolove i da uzmem nešto protiv bolova, ali kako me nije bolilo, ja sam se jako dobro osjećala. Zbog čega mi je to tako, jeli to možda popsljedica što nisam strogo mirovala ta prva dva dana( što mi svi nabijaju na nos), ili je možda konačno popustila anestezija koja je bila malo jača? Opet kažem to nisu neki jaki bolovi, više tipa nekih grčeva i pomalo me vrijeđa spavanje na stomaku.
    ja nisam to prošla,ali nemaju ti što nabijat na nos...nije te boljelo,dobro si se osječala...i tako si se ponašala...moja kuma je prošla sve to u subotu u ponedjeljak se javila na posao i odradila svoju smjenu...osječala se dobro...i nije imala posljedica...sad je trudna 6 mjeseci i sve je u redu ovaj put...
    Drži se i slušaj sebe i svoje tijelo...
    i naravno koji put nas
    šaljem ti jednu veliku i nadam se da češ nam se uskoro pridružit na kružoku

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

manje više svi imamo iste simptome. Ali je meni isto čudno što sam ja prva 2 dana bila tako dobro, niti krvarenja niti ikakvih bolova, otišla sam u grad do ljekarne, do dr. čak sam svartila kratko popiti i kavu. Kad ono jučer ti bolovi i pomalo krvareneje.
    Ovako je i meni bilo.
    Ja sam predpostavila da su tada hormoni poceli da rade, a doktorka mi je to potvrdila.
    svima.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kao sto su i cure rekle moze boljeti, sada dok sve ne zaraste i ne sjedne na svoje mjesto to nije cudno. Takodjer, nemoj se opterecivati s mirovanjem ako ti ne pase. Ja niti jedan put nisam posve mirovala, samo bih prvih dan do dva malo usporila i pazila da ne dizem nista teze i ne opterecujem trbusne misice, sjecam se da sam 3. dan vec znala ici u setnje (tipa krug oko Jaruna) i da bi mi to samo pomoglo da se u glavi osjecam bolje.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nakon kir. par sati osjećala sam jaaake (kao menstr.) grčeve, nakon toga malo krvarenja, sutradan doma i ležanje i sve ok... onda 2.dan sve ok, a 3. grčevi, grčevi grčevi (mislila sam da je zbog probave, ali ipak nije)... vjerojatno se maternica oporavlja...(nadam se)
    kada da očekujem menstruaciju?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Maya-78,
    kod glavnine cura M. dodje u roku od 4 do 6 tjedana, no moze i ranije a bome i kasnije.

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tako se i ponašam ne radim ništa teško, eventualno kad mi dođe neka prijateljica skuham kavu i to mi je sav rad i kretanje. Jučer sam išla do dr. i to mi je baš pasalo malo šetnje, nije to nikakav naponi rad.
    Meni je dr. rekao da očekivam mengu mjesec dana nakon kiretaže.

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sad ću ja još nešto pitati. Koliko vremena nakon kiretaže ste radile briseve, mogu li se raditi nakon 10 dana?

crvic avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

sve pretrage sam radila tek nakon sto sam dobila prvu M nakon kiretaze.
    10 dana nakon kiretaze sam ja jos imala malo smedjeg iscjetka, a i daj si vremena da ti se malo organizam oporavi! ipak su ti na silu otvarali cerviks

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

rebeca, meni je dr. rekla da briseve mogu da radim posle prestanka krvarenja.
    Meni je proslo 4 nedelje od kiretaze, a evo jos uvek imam rozikast ili braonkast iscedak (za mene skroz neuobicajeno), pa mislim da ipak necu jos uvek da idem na briseve.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja sam u 9.tj.trudnoce upucena na kiretazu zbog prestanka razvijanja bebe, to mi je bila najteza stvar u zivotu, ne zbog uzasnih bolova (nisam dobila anesteziju nikakve vrste) nego zbog uzasnog osjecaja praznine. Napravljeni su mi brisevi mjesec dana iza toga, svi su bili redu tako da mi je ginekolog rekao da mogu ponovo planirati trudnocu cim se psihicki oporavim. Ja nisam htjela puno cekat, razmisljala sam bolje da pokusam ponovo dok sam mlada....zatrudnila sam sa Mihaelom 4 mj.iza i trudnoca mi je bila savrsena (osim sto sam se pred svaki pregled tresla od straha). Najbitnije je oporavit se psihicki.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

bebeto

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

bebeto
    Kada ste krenule u normalan keks nakon kiretaže, ja sam i prestal krvariti, i dobro se osjećam, ali me zanima postoji le nekakav vremenski rok :?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

rebeca,
    Neke od nas sacekaju prvu M, neke krenu i ranije. Ja mislim da je bitno da nema krvarenja i sukrvavih iscjedaka cisto da se izbjegne mogucnost neke infekcije, a sve drugo ovisi o tome da li se emocionalno osjecas spremnom. Pri tome doktori kazu da i ovaj prvi ciklus moze biti plodan, no najcesce savjetuju da se prva 3 ciklusa ne ide na trudnocu, dok se sve ustabili.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Rebeca, ja sam cekala sa sexom dok ne obavim briseve, negdje oko mjesec dana. Iza toga jos sam se "cuvala" tj. stitili smo se jedan mjesec i poslije toga krenuli smo u akciju ! S Mihicem sam ostala trudna iz drugog pokusaja ! Zelim ti svu srecu, samo hrabro naprijed !

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja sam imala kiretažu u 10. tj trudnoće ( blighted ovum) i jučer sam dobila mengu. krvarila sam 2 tj. i nakon toga je bilo sve ok pa smo se i upustili u keks
    mislim da je stvarno samo bitno da si spremna i da prestaneš krvarit
    ja sad nakon menge idem na briseve i sve ostale preglede pa ćemo vidjeti..........

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja ne znam kako vi, ali ja sam tako dobro podnijela taj spontani. Sebi sam sama rekla da je dosta sa tom ravnodušnošću. Nisam htjela da da me to dovede u očaj bezizlazni, možda i zato što nisam tip da me se žali. I nekako stalno mi je na pameti da sam ostala trudna uopće, pa ću onda valjda i opet. malo smo sada poredili na vitaminima. Sama kiretaža mi je prošla ok. već su prošla 3 tj. krvarenje davno stalo, a i keks se vratio... Svima želim brz oporavak... život je prekratak da bi očajavali, a pogotovo kad nam se nešto jako teško ili lijepo dogodi, onda shvatimo da uvijek poostoje i gore stvari u životu...

Matko avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Draga moja imaš sreću u nesreči ,mene nisu uspavali .Sve sam osječala i bilo mi je grozno.
    Dr. u bolnici mi je rekao da krenem na drugu trudnoću nakon onoliko vremena koliko mi je trajala predhodna.Npr, ako si bila 2 mj. trudna onda moraš i pričekati 2 mj. do slijedečeg pokušaja.
    Naravno prije toga obaviti sve potrebne kontrole koje bi mogle objasniti zasto ti se dogodio spontani.

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nisu ni mene uspavali, nego mo je dr. pojačao malo lokalnu anezteziju, tako da sam bol izdržala. Taj dr. je divan, bar nešto u cijeloj priči. Kako sam bila trudna 8 tj. i ja planiram opet u akciju 2-3 mj. Napravila sam briseve, i ništa mi nije više rekao da trebam raditi. A jučer mi je stigao patološki nalaz RESIDUA PLACENTAE, i to mi je rekao da jednostavno znači trudnoća nije uspijela, a zašto to nitko nr zna :? Misliš da bih trebala još koji pregled napraviti :?

Matko avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Neznam koje si briseve napravila?
    Možda još da napraviš test na hormone važne za održavanje trudnoće.
    Ja sam još napravila i serološke pretrage,pa mi je nadjen i hsv za koji nisam znala da imam.
    Moji brisevi bili su na Mikroplasme,klamidiju,i još nekakve bakterijice kojih se nemogu sjetiti.

Matko avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Matko prvotno napisa
    Neznam koje si briseve napravila?
    Možda još da napraviš test na hormone važne za održavanje trudnoće.
    Ja sam još napravila i serološke pretrage,pa mi je nadjen i hsv za koji nisam znala da imam.
    Moji brisevi bili su na Mikroplasme,klamidiju,i još nekakve bakterijice kojih se nemogu sjetiti.
    Nikakvu anesteziju nisam dobila,bila sam preplašena i u šoku da išta kazem.Nisam ni znala sto mi se dogadja dok nisu počeli s kiretažom.
    Toliko o ovom osoblju s kojim sa ja imala iskustva.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

rebeca, da li ti još nešto piše na PH nalazu? meni je ista dijagnoza, ali još i piše " decidualna promjena endometrija"? čačkala sam po netu, ali nisam našla šta to znači
    mene je počeo malo bolit lijevi jajnik, a prije me nikad nije bolio, pa me malo strah
    idem u pon na pregled i uzv

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj alanat prvotno napisa
    rebeca, da li ti još nešto piše na PH nalazu? meni je ista dijagnoza, ali još i piše " decidualna promjena endometrija"? čačkala sam po netu, ali nisam našla šta to znači
    alanat,
    Endometrij je sluznica maternice i on se ili ljusti s menstruacijom ili se transformira u deciduu ako dodje do trudnoce. Decidua u trudnoci cini majcinu stranu posteljice i nastaje procesom decidualizacije stanica endometrija i taj proces je esencijalan za uspostavljanje i odrzavanje trudnoce. Sto bi znacilo da je "decidualna promjena endometrija" posve normalna pojava u ranoj trudnoci.

Sretno

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Matko, napravila sam ove klasične briseve na klamidiju, ureaplazmu, i jo šneku. Test na hormone važne za održavanje trudnoće, za ovo prvi put čujem :? I serološke pretrage ne bi bilo loše napraviti, mada što se tiče moga dr. ništa ga ne zanima po njemu trudnoća jednostavno nije uspjela :?
    alanat, evo što sve piše: RESIDUA PLACENTAE, i U primljenom materijalu histološki se nađe posteljično tkivo te nezrele korijalne resice. Vilozni trofoblast bez osobitosti. Mene zanima zašto su te korijalne resice nezrele, zašto dolazi do toga, postoji li uzrok :?

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Matko, žao mi je što si to sve prošla, u biti bi trebalo biti da bar to bude što bezbolnije u tom trenutku

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

rebeca,
    nadam se da ces uskoro od doktora dobiti odgovor na tvoje dileme, u medjuvremenu evo i nesto na HR o resicama:
    http://www.poliklinika-harni.hr/teme...a/tjedan17.asp
    ako ja to dobro shvacam korionske resice su kompletno razvijene (tj. zrele) tek u 16. tjednu

Matko

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

lilium, hvala ti . Malo sam zbunjena jer moj dr. kaže da tu nema problema nikakvih, da trudnoća jednostavno nije uspjela. Da se nije sve dobro smiksalo, rakao je kako mi kažemo u narodu " mućak". I ništa mi nije predložio osim briseva, koje sam i napravila. Ali ja opet ne znam ipak godine idu ne bih voljela to opet proživjeti, možda da potražim još jedno mišljenje ili da se stvarno ne brinem i da čekam drugu trudnoću :?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

lilium,, hvala ti puno
    ja sam isto obavila briseve, aerobe, anaerobe, mycopl, ureapl., clam.
    3 tjedna moram čekat nalaz :/

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

rebeca,
    doktori idu s tim da po statistikama 15% do cak 25% trudnoca ne uspije proci kroz prvo tromjesecje, pa se onda na jedan pobacaj ne treba posebno osvrtati jer nije toliko rijetka pojava, nego je nesretan slucaj koji se najvjerojatnije nece ponoviti. Njima stvari postaju sumnjive tek nakon 2 do 3 pobacaja u nizu (tu treba uzeti u obzir da za 2 pobacaja daju vjerojatnost od 3-5% a za 3 u nizu 1%), onda se rade razni trombo testovi, imunoloski testovi genetska slika partnera i sl, nekima pronadju neki uzrok a mnogima i tada ne pronadju nista, pa i dalje ostaje sve nerazjasnjeno i jedina preporuka ostaje ici dalje dok ne uspije.

Najcesci uzroci sporadicnog pobacaja (1 pobacaj) su slucajne kromosomske greske i infekcije, pa onda dolaze hormonalni uzroci (mislim da se tu za najcesci navodi manjak progesterona iako su tu dileme da li je on uzrok ili posljedica); a zbog svega toga se najcesce i daju samo brisevi za kontrolu.

Pretrage za koje znamo da se rade za habitualne pobacaje (3 i vise) imate na: http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...004181#1004181

Sretno cure

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

lilium,

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj alanat prvotno napisa
    lilium,, hvala ti puno
    ja sam isto obavila briseve, aerobe, anaerobe, mycopl, ureapl., clam.
    3 tjedna moram čekat nalaz :/
    Gdje si ih radila?? Jer ako si ih nosila u Rokferelovu gotovi su i ranije...oni napisu 15 radnih dana a brisevi budu gotovi za 7-10 dana (ukljucujuci i neradne dane), nazovi ih tel. i pitaj po prezimenu da li su ti gotovi..

Matko avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Matko, napravila sam ove klasične briseve na klamidiju, ureaplazmu, i jo šneku. Test na hormone važne za održavanje trudnoće, za ovo prvi put čujem :? I serološke pretrage ne bi bilo loše napraviti, mada što se tiče moga dr. ništa ga ne zanima po njemu trudnoća jednostavno nije uspjela :?
    alanat, evo što sve piše: RESIDUA PLACENTAE, i U primljenom materijalu histološki se nađe posteljično tkivo te nezrele korijalne resice. Vilozni trofoblast bez osobitosti. Mene zanima zašto su te korijalne resice nezrele, zašto dolazi do toga, postoji li uzrok :?
    Hormoni za čuvanje trudnoće.
    Progesteron hormon jajnika,koji do 3 mj.trudnoće brine za nastalu bebu.Nakon 3 mj.tu ulogu preuzima posteljica.
    Hormone sam vadila u luteralnoj fazi,i tada mi je prog. bio prenizak.
    Sta znači da bum morala piti utrogestane da zatrudnim i sve do kraja 3 mj trudnoće.

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Progesteron hormon jajnika,koji do 3 mj.trudnoće brine za nastalu bebu.
    Hvala ti , mogu li ja tražiti da napravim te hormone na svoju ruku? Od koga tražim uputnicu dr. opće pr. ili gin.?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Iana27 radila sam ih u Petrovoj, čak su mi rekli da nazovem iza 13.11.?? budem zvala i prije, možda budu gotovi[/b]

Matko avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Progesteron hormon jajnika,koji do 3 mj.trudnoće brine za nastalu bebu.
    Hvala ti , mogu li ja tražiti da napravim te hormone na svoju ruku? Od koga tražim uputnicu dr. opće pr. ili gin.?
    Sigurno da možeš tražiti da napraviš test na hormone.
    Provaj kod svoje ginekologice-ga,jer on će znati sta sve treba napisati na uputnicu.Ja sam jednom tražila uputnicu za nekakav bris .jer sam mislils da imam opet ureaplasmu.Ali posto sam na svoju ruku tražila naravno to sam i morala platiti.
    Pa možes i u privatni labaratorij,ako ne želiš čekati.

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Podižem!
    Moja dijagnoza spontanog je bila RESIDUA PLACENTAE. Dr. je rekao da trudnoća jednostavno nije uspijela. Dao mi je da napravim briseve, što sam i napravila, svi su uredni. Po preporuci dr. apsitencija je 3 mj. No, ja se jako dobro osjećam i menga mi se stabilizirala. Iza mene su dvije menge, ja bi se prestala paziti i išli bi na bebu, šta vi mislite :?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •