Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Virus rubele i herpes

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Virus rubele i herpes

Pozdrav svima,
    Imam 26 god i ovo mi je prva trudnoće i jako smo presretni zbog toga...
    Naime, muči me nešto drugo. Sad sam u 13 tjednu trudnoće i dobila sam nalaze briseva i sve je negativno osim herpesa simplexa tip 1 i 2 i virusa rubele. Odmah sam se raspitala na sve strane i nailazila na netu uglavnom negativne posljedice za bebača. Užasno me strah.... Dal netko zna kako to riješiti i dal postoji šansa da ako je moj imunološki sustav jak, dal može zaštititi našeg bebača?
    Help...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Misliš da su ti titrovi ,a ne brisevi pozitivni?Vadila si krv?
    Pozitivan nalaz upućuje na postojanje antitijela ,što ne znači nužno da je do infekcije došlo u trudnoći ili da je infekcija uopće bila (jer i cjepljenje uzrokuje pozitivnu reakciju).
    Njabolje bi bilo da se savjetuješ sa ginekologom ili da si pitala na ZZJZ kad si dizala nalaze.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa
    Misliš da su ti titrovi ,a ne brisevi pozitivni?Vadila si krv?
    Pozitivan nalaz upućuje na postojanje antitijela ,što ne znači nužno da je do infekcije došlo u trudnoći ili da je infekcija uopće bila (jer i cjepljenje uzrokuje pozitivnu reakciju).
    Njabolje bi bilo da se savjetuješ sa ginekologom ili da si pitala na ZZJZ kad si dizala nalaze.
    Nisam vadila krv, samo je ginić uzeo briseve. Zvat ću u ponedjeljak ginića da vidim dal moram doći. Nisam se ni cijepila, a nisam ni preboljela nijednu takvu bolest dok sam ja bila beba.... Koja je sad procedura? Jel se mogu raditi još kakvi dodatni testovi da se sa sigurnošću vidi čega sve ima?

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Protiv Rubeole si se morala cijepiti još u, čini mi se, osnovnoj školi (tamo negdje 7.,8. razred) tako da sigurno imaš antitijela. Što se tiče herpesa, to nije bolest nego virus, možeš biti nosioc i nikada ne imati nikakve znakove da ga u sebi nosiš. Simptomi (promjena na koži) se javljaju kod pada imuniteta. Dakle, ne boluješ od nikakvih bolesti nego si nosioc tih virusa. U trudnoći je bitno da ih ne aktiviraš,dakle, da ne dođe do pada imuniteta. Možda si čak nosioc i cytomegalovirusa kao ja, a to nisam znala dok nisam napravila te neke testove u trudnoći. On isto djeluje kao herpes, nosiš ga da to ne znaš, a kad dođe do pada imuniteta, simptomi su umor, glavobolja, malaksalost itd.
    Ako je to sve ono što ja mislim da je onda DON'T WORRY Ali pokaži giniću nalaze, on će ti objasniti o čemu se radi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja sam cijepljena protiv rubeole pa nemam antitijela. Tek toliko pisem, da se ne uljuljate u laznu sigurnost......

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Moonlites26 prvotno napisa

Nisam vadila krv, samo je ginić uzeo briseve.
    ovo mi nije jasno :?
    kakvi brisevi na viruse... :?

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

zorana fakat ne znam ovo za rubeolu, ali meni je tak ginićka rekla da je to zato :?
    a ni meni baš nije jasno kakvi su to brisevi za viruse :? ja sam za to vadila krv u Imunološkom u Rockfelerovoj.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moja isprika... Točno, vadila sam krv za viruse, al sam nalaze dobila kad i nalaze briseva pa me je to malo zbunilo....
    Hvala vam svima na utješnim riječima...
    Znači, nije ništa ozbiljnoga?

Matko avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa
    zorana fakat ne znam ovo za rubeolu, ali meni je tak ginićka rekla da je to zato :?
    a ni meni baš nije jasno kakvi su to brisevi za viruse :? ja sam za to vadila krv u Imunološkom u Rockfelerovoj.
    Brisevi na viruse postoje.Uzimaju se radi dokazivanja prisustva virusa u rodnici.Npr. Hsv-2,moze stvoriti ranice na grliću maternice,za koje neznamo,jer nisu kod svakoga jednako bolne.
    Iz sviježeg brisa se određuje DNA virusa.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Brisevi na viruse postoje.Uzimaju se radi dokazivanja prisustva virusa u rodnici.Npr. Hsv-2,moze stvoriti ranice na grliću maternice,za koje neznamo,jer nisu kod svakoga jednako bolne.
    Da, ali je Moonlites pitala za virus rubele i herpesa. Zar se i za to uzimaju brisevi iz rodnice? Na te viruse sam mislila kad sam pisala gornji post.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

http://www.zdravlje.hr/clanak.php?id=12825
    evo nešto u vezi herpesa, za taj tip virusa se mogu uzimati citološki razmazi...
    za rubelu i ostalo što spada pod TORCH ne...

Matko avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

TO-toksoplasma
    R-rubeola
    C-citomegalo virus
    H-herpes virus infekcije

TORCH

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Shvatili smo Svi smo se čudili kad je Moonlites spomenula briseve za gore spomenute viruse jer se brisevi u trudnoći rutinski rade za ureaplazmu, klamidiju, aerobe..., a krv se vadi za TORCH pa nam nije bilo jasno. No, ubrzo nam je Moonlites sve rasvjetlila.

Matko avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Draga Moonlites,oprosti sto umjesto da ti dam savijet ,ja na dokazivanje svog znanja.Ja imam hsv-2.
    Zanima me dali ti je ovo prva pojava hsv-2 u životu?
    Jer ako nije,nevodi brigu.Lijecnik ce ti najvjerovatnije savjetovat dizanje imuniteta i uzimanje nekog lijeka iz skupine aciklovira.
    Jako me zanima sto ce reci tvoj gin.Molim te javi nam.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Još nečeg sam se sjetila
    I meni je Hsv 1 pozitivan, ali samo IgG. IgM je negativan. Moonlites kako je na tvom nalazu?
    Matko koje je tvoje saznanje o razlici između IgM i IgG? Navodno je bitno da taj IgM bude negativan. Da li "IgG negativan" možda znači da je virus trenutno neaktivan?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

znači da si nekad bila u dodiru s virusom i razvila antitijela...
    IGm znači akutnu infekciju...virus se ne mora nikad više aktivirat, ali i može...sve ovisi o puno čimbenika...
    svi nosimo hrpu takvih i sl. virusa u sebi, li je naš imuno sistem dovoljno jak da nas štiti...osim u iznimnim slučajevima kad imunitet drastično pada....

Matko avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

igm-su trenutačna antitijela u borbi protiv virusa.Znaci da si svijeze zarazen ili da se virus ponivno aktivirao.
    igm-su trajna antitijela,ona su uvijek pozitivna.
    Bitno je da je igm negativan.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

meni se herpes simplex često aktivira od najranijeg djetinjstva u obliku mjehurića na usnici kad god mi padne imunitet....a baš mi je specifično što se aktivira na početku trudnoće (nekoliko puta u par tjedana :shock: ), a moj gin mi kaže da u trudnoći ženi imunitet raste, pa je to malo čudno. :/ ....
    uglavnom, koliko sam se informirala taj herpes (ako se o njemu radi) u trudnoći, ne može sam po sebi imati nekog utjecaja na dijete, jedino što njegova aktivacija znači pad imuniteta, pa bi trebalo nečime podići imunitet.
    Ja sam cijelu trudnoću uzimala prenatal (iako kažu da prva 3 mjeseca nije potreban, nego samo folna, ali meni je očito trebalo nešto za podizanje imuniteta) i svaki dan popila malu bočicu bioaktiva.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa
    Još nečeg sam se sjetila
    I meni je Hsv 1 pozitivan, ali samo IgG. IgM je negativan. Moonlites kako je na tvom nalazu?
    Matko koje je tvoje saznanje o razlici između IgM i IgG? Navodno je bitno da taj IgM bude negativan. Da li "IgG negativan" možda znači da je virus trenutno neaktivan?

I meni su Hsv-Igg pozitivni, a Igm svi negativni. A najzanimljivije je da baš u vrijeme kad sam vadila krv i briseve, imala sam groznicu na usni. Koliko sam se uspijela raspitati Igg znači imunitet, a Igm znači da su virusi sad aktivni. Znači, sve je ok. I ja pijem Prenetal skoro pa od početka trudnoće i pijem razno razne prirodne sokove, to meni muž iscijedi... :D tako da mi se sad briga malo smanjila...
    Al sigurno ću vam javiti što će ginić reći u utorak...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Matko prvotno napisa
    Draga Moonlites,oprosti sto umjesto da ti dam savijet ,ja na dokazivanje svog znanja.Ja imam hsv-2.
    Zanima me dali ti je ovo prva pojava hsv-2 u životu?
    Jer ako nije,nevodi brigu.Lijecnik ce ti najvjerovatnije savjetovat dizanje imuniteta i uzimanje nekog lijeka iz skupine aciklovira.
    Jako me zanima sto ce reci tvoj gin.Molim te javi nam.

Pa sad ne znam dal mi je ovo prva pojava hsv-a... Mislim, bar po nalazima ne znam... Što se tiće klasićne pojave herpesa na usnici, nije prva... Sad u trudnoći sam prvi put radila ovakve testove... Tako da fakat ne znam.... Al sam pitala svekrivu koja je med. sestra kaj to znaći pa kaže da je to imunitet... S obzirom da je Igg u pitanju, a ne Igm...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Uglavnom, što god se uzimalo, brisevi ili krv, bitno da je sve ok...
    Hvala svima kaj ste mi malo pomogli i pružili neku utjehu u svemu ovome....
    Kad sam vidjela pozitivne nalaze, prvo mi je palo na pamet što će biti s bebačem...
    Lako za mene, nego su mi suze odmah potekle misleći na ono najgore... pobaćaj...
    Bože, oprosti me na takvim mislima..... Al sam optimist, uvijek bila i bit ću...
    Tako da u utorak idem giniću i vidjet ću kaj će reć...
    Ja osjećam da smo mi dobro....

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Oprostite što sam dosadna, al kakvi su vaši nalazi na ureu?
    Meni na nalazu nema nikakvih oznaka osim slova S kao osjetljiv...
    Eritromicin, tetraciklin, azitromicin i ofloksacin - S - osjetljiv...
    A u dnu nalaza piše, S-osjetljiv, I-srednje osetljiv, R-rezistentan...
    Što to znači?
    Jel imam ureu ili nemam?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ej cure, evo javljam se poslije redovne kontrole kod ginića.
    Hvala Bogu, sve je u redu! Evo, danas sam bila i u Vinogradskoj na UZV-u koji je isto super. Sad sam u 17 tjednu i bebač opasno aktivan, nikako ga uloviti na ultrazvuku, :D , mjere u skladu s tjednima i na Double testu. Svi ostali nalazi od prije su negativni osim, naravno uree. Dobila Eritromicin, a muž Doksiciklin pa ćemo vidjeti dal ću imati sreće da je se rješim. Uglavnom, sad sam u klubu s vama, drage moje Što se tiće rubele i herpesa, to je imunizacija tako da sam sad mirna i sretna.... I ponovna kontrola tek u 2 mj...
    Eto, toliko od mene zasada...
    Pozdrav svima...

Matko avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Bravo Monilites,jako sam sretna zbog tebe.
    Zelim ti prekrasnu i ugodnu trudnoću.
    I lagan porod.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hvala draga... Nemaš ojma kako sad lakše dišem... I ne bojim se zbog uree... Čitam ove postove i vidim koliko nas ima iste probleme pa opet sve dobro završi....
    Baš uživam i prekrasno se osjećam....
    Nadam se da je i tebi tako....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •