Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Regulacija bojlera - protok tople vode

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Regulacija bojlera - protok tople vode

U stanu imamo cudnu kombinaciju: grijanje preko toplane, a toplu vodu (kuhinja i kupaona) iz naseg bojlera. Bojler je 25 godina stari Tiki, protocni, i radi ko urica osim sto imamo problem sa podesavanjem omjera protoka i topline tople vode. Naime kaj - imamo staru tus slusalicu punu kamenca i vec nam je dosadila i kupili smo novu, no kad ju stavimo i okrenemo vodu na najtoplije, nakon mozda 20 sekundi vruce potece hladna voda jer se ugasi bojler (sa starom tus slusalicom radi OK na najtoplije, no cim stavimo toplu vodu na malko hladnije od najtoplijega, dakle, ne vruce nego toplo, ista stvar, ide hladna). E, sad se tu treba igrati sa podesavanjem one dvije polugice, veci/manji protok tople vode i vrucija/manje vruca voda ... i igrali smo se vec x puta i uvijek bez rezultata!

Jel ima netko kakav savjet iz iskustva, nekakav stos kako da dobijemo toplu vodu i pri najjacem mlazu i/ili toplu vodu i kad pipa nije na najtoplijem?
    (pokusavao sam skuziti da li mozda postoje tus slusalice sa vecim i manjim protokom vode, no nisam nista pronasao ... :/ )

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hm, iz ovoga mogu zaključiti da biste trebali pričekati da se i u novoj slušalici uhvati kamenac i smanji protok vode

jel bojler ima plamičak ili nema?

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja sam uz "slušalicu" dobila 4 vrste gumica koje se stave unutra, da se smanji ili poveća protok, crvena za najmanji, crna za najveći

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

... meni se događa slično i sa plinskim bojlerom... kad se tuširam namjestim si vodu, i onda na jednom šok- krene vrela voda i iza nje mrzla... to traje par sekundi i iza toga opet poteče onakva kakvu sam namjestila...
    Striček "od bojlera" mi je rekao da namjestim na bojleru temperaturu vode na 60C i onda kad se tuširam, perem suđe, slavinu okrećem na maksimum tople vode... tako se, kaže on, štedi i plin... :/

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nama je striček došao,.. kao servisirati i od tada nikako nisam zadovoljna. prije sam znala okrenuti na najjače i sa skoro vrućom vodom se tuširati... sad mi je onako... bezvezna... i čak imam osjećaj da je bolja kad nije na najjače okrenuta.

k'o da vidim da ću ga opet morati zvati. a mrzim inače popravke!

hoću reći... houston... imamo (isti) problem

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nisam baš neki stručnjak, ali smo imali sličnih problema. Nije kriva ni "slušalica" ni bojler nego sama mješalica. Nju nam je promijenio striček vodoinstalater i sad uživamo u točno onakvoj vodi kakvu si napravimo :D .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •