-
ako se radi o nedonošćetu da li se ide na carski?
Trenutno sam u 30. tjednu, bila sam na serklaži i doktori navijaju da izdržim bar do 36, a ako ne onda barem do 33. tjedna. Ne daj Bože da rodim ranije ali me onako informativno interesira da li tako malu dječicu porađaju normalno, odn vaginalno da ih još više izmuče ili idu preko carskog da ih odmah mogu staviti u inkubaror?
hvala na odgovoru
-
Pa neće ti oni poticati porod ako je sa bebom sve u redu. Ako porod sam krene prije vremena onda ćeš i roditi vaginalno, naravno ako ne dođe do kakvih komplikacija. U svakom slučaju, ti samo miruj i vidjeti ćeš da češ dogurati do kraja.
Evo supruga od mog bratića se otvorila u 6.mj. trudnoće i rekli su da je kasno za serklažu ali da mora mirovati. Isto su joj rekli da bi bilo dobro da izsrži barem nekoliko tjedana, a evo za 2 tjedna joj je termin i još nije rodila
-
neznaju doktori, meni su prognoze bile 100% da cu prije vremena . pa su govorili da je do 30 sedmice izgurat pa onda je bilo daj jos koju sedmicu i t da nema teorije izgurat do termina, isto sam imala serklaz, sklonili mi serklaz sa 38 sedmica i rekli da cu se jos na stolu pocet otvarat i poradjat i nista od toga ja sam jos 2 dana do termina i nista me ne boli i osjecam se punop bolje nego prije, valjda se rasteretila. Zato nemoj brinut sta oni govore ali miruj ja sam stvarno samo lezala po 24 sata samo lezala do 36 sedmice a otada samo hodam i nista opet.
-
Ja sam se počela otvarati sa 26 tj. i doktori su zaključili da je prekasno za serklaž. Bila sam hospitalizirana do 34 tj. kada mi je puknuo vodenjak i išla sam na carski ali isključivo zbog toga jer je beba bila na zadak. Ukoliko je beba položaju glavom, mislim da nema indikacije za carski. Ja sam bila jedina mama nedonoščeta u bolnici koja je rodila na carski, sve ostale su rodile vaginalno.
Držim fige da izdržiš što duže!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma