Vidi rezultate ankete: Od čega je bila prva kašica vaše bebe?

Glasači
85. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • Voće

35 41.18%
  • Povrće

15 17.65%
  • Žitarice

35 41.18%
Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Prva kašica - voće, povrće ili žitarice?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Prva kašica - voće, povrće ili žitarice?

Hello!

Evo, Maša će tek za mjesec dana navršiti šest mjeseci, pa sam polako počela proučavati što i kako i kada sa dohranom. Ne žuri nam se, ali dobro je pročitati i informirati se unaprijed. Već imam i tablicu dohrane (malo prepravila - neke stvari odgodila još za kasnije mjesece..).

Sad, zanima me s čim ste počele prvo? Voćem, povrćem ili žitaricama? Znam da je svejedno, ali vidim da postoji neka tendencija davati voćne kašice na našem području, a čitala sam da nordijske zemlje daju prvo povrće, dok SAD preferira prvo dati žitarice. Navodno bolje dati prvo povrće ili žitarice, jer voće ionak vole, pošto je slatkasto? To je kao jedan od argumenata.

Pa eto čisto informativno - što je bilo vaše iskustvo i kak ste se na to odlučile?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Vidim da za sad vode žitarice. Tak sam i ja nekak razmišljala. Možda prvo rižine pahuljice mješane s mojim mlijekom... A vidjet ćemo..

Kak ste se odlučile na voće/povrće/žitarice? Da li to bila preporuka ili čisto vaša odluka ili zbog nekog posebnog razloga?

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

nama je prva kašica bila kruška

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

žitarice imaju neutralan okus pa se dijete ne mora privikavati na dvije novosti istovremeno: nepoznat okus i nepoznatu teksturu. kad svlada gutanje krute hrane (za nekoliko dana, ako je dijete spremno za dohranu) ponudi malo naribane jabuke ili kruške.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nama je prva bila voćna kašica.
    od povrća kašicu (kupovnu) nikad nije prihvatila (kakav je okus ne bi ni ja ), pa su te kašice bile home made.

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Vocna.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

vocna, jabuka

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Riana prvotno napisa
    nama je prva kašica bila kruška
    i nama....a planirala sam povrće, al tata nam donio domaće kruške i nismo smjeli propustit priliku

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Počeli smo sa rižinim pahuljicama zbog istog razloga:

žitarice imaju neutralan okus pa se dijete ne mora privikavati na dvije novosti istovremeno: nepoznat okus i nepoznatu teksturu.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

obična riža vulgaris na vodi
    sisa prije i poslije

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod marge je prvo bilo voće. i to ne kašica (kašice u pravom smislu te riječi nikad nije ni jela), nego je uzela komad banane i sisala ga

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Vidim da jos uvijek vode žitarice, no i voće je ipak dosta zastupljeno. Vjerojatno bi se i ja odlucila za voce, ako bi dohrana pocela negde u ljetnim mjesecima, kad ima friskog voca na maminom organskom vrtu :D Al ovak, mislim da bi bilo pametno poceti s zitaricama. Makar je mama sacuvala nespricane jabuke, valjda su prezivjele

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi cemo krenut s jabukom. Kraljicom voca. Ali tek na proljece. I svakako ce biti iz eko uzgoja. A onda cemo probati mrkvicu i rizine pahuljice s mojim mlijekom.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam se inspirirala knjigom J. Boban-Pejić (premda nisam makrobiotičar) pa sam krenula s prosom i smeđom rižom, zatim sam dodala mrkvice i špinat (domaći iz našeg vrta) i tek onda sam dodala jabuku.
    U knjizi mi je pisalo da je bolje dijete naviknuti prvo na žitarice i povrće, jer ako se krene s voćem može odbijati ostalo.
    A zanimljivo je bilo to da joj se cijelo vrijeme stolica uopće nije mijenjala, jedino bih ponekad našla neprobavljene mrvice kašica, ali struktura, boja i miris su ostali po starom. Sve dok nisam dodala tu jabuku. Zapravo samo četvrt kuhane i pasirane jabuke u kašici od riže, od čega je pojela pola, pa je to bilo možda osmina jabuke. Isti se dan i cijepila pa ne znam je li to moglo utjecati, ali taj dan nije kakala uopće pa se probudila usred noći i napunila pelenu najvećom i najsmrdljivijom tvorevinom koju sam do sad vidjela.
    Tako da joj opet par dana nisam davala voće, ali pokušati ću za par dana opet da vidim kako će to izgledati i ima li to neke veze ili se radi o nečem drugom. Sad opet kaka normalno.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ps. sad otkad sam dodala voće to ipak najbolje prolazi bez obzira na moje tehnike navikavanja... jede voće sirovo (stružem žličicom tako da je svaki zalogaj friški a ne kad se nariba pa sve potamni), u kompotu i u kašicama, a najdraža joj je jabuka.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mi smo poceli sa mrkvicom

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I ja sam prvo dala rižine pahuljice. Tako ih je slatko smazala, taj prvi put u svom malenom životu da sam ja ostala :shock: . I sada jede odlično, sve i zdravo.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja mislim da sam počela sa sokom od jabuke, ali ne bih se kladila (kakva nemajka koja to ne pamti :/ ), ali sam nekako u isto vrijeme počela i s čistim rižinim pahuljcama (milupinim bez dodataka), tako da zapravo ne znam za što da glasujem.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

kompot od domaćih(više crvljivih ,crve smo izvadili)jabuka.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kad sam joj prvi i jedini put dala samo kuhanu mrkvicu bez dodataka, doslovce joj je digao želudac i izrigala se! Na ništa drugo nije tako reagirala. Sad dobiva mrkvice u kašicama s drugim sastojcima i to jede.

Kompot od jabuka joj je najbolji, tako da obično skuham kompot od jabuke a onda na bazi soka kompota kašicu. Unutra dodam i zgnječenih jabuka iz kompota. Kad neće više kašicu onda još malo jede kompota, najviše sok.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja sam počela sa voćem ali mi voće ne voli (sve slatke okuse ne voli), sada joj dajem povrće i to voli. Tako da to nije uvijek istina da bebe vole slatkaste okuse. Nisu sve bebe iste, iako sam u trudnoći jela dosta slatko - tako da i ta teorija ne štima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •