Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Jutarnji strajk

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Jutarnji strajk

Zanima me trebam li se brinuti. Moja M. odlicno napreduje, unatoc teskim bolestinama, na 97. je percentili i ima 7400 grama s 3 i pol mjeseca, cak si mislim da je i prebuckasta beba...
    Iskljucivo doji.

Doji 8 puta na dan, rijetko duze od 10 min. Podoje ima uglavnom u isto vrijeme, recimo ovako to ide: u 1,30, u 5, pa tek u 11, pa onda u 14, 16, 18, 20i 30, 21i30 pa u 1. Brine me to sto kad se ujutro probudi a to je oko 8 sati ne zeli ni primirisati cicu. I onda oko cca 9 krece nervoziranje tipa "spava mi se ali od gledi nemrem zaspat" i onda tako cendra do 11, dok ili ne zaspe ili se ne najede. Ima dudu i u tom periodu draza joj duda od cice. Cica je prepuna i mlijeko sprica pa ju i to zivcira.

Zanima me koliko tako mala beba smije biti bez tekucine maksimalno?
    I koliko podoja mora imati minimalno u 24 sata iskljucivo dojena beba stara skoro 4 mjeseca (18.1.) koja je jako dobro uhranjena?

Ona ima urinarni reflkuks, pa me i utoliko brine ako ne pije dugo. dakle, ima pojacanu sklonost ka urinoinfektu i upali biubrega. Pelene su uredno popiskite, neke jako, neke jedva malo iako zna biti i suha pelena po par sati. Stolica joj je do neki dan bila sluzava i proljevasta ali to je bilo zbog sinersula koji je pila, cim smo s njim prestali, nema proljeva. Za sad jos ne mogu reci kakve su joj stolice i koliko ucestale jer se jos nije sve reguliralo... presla je na novi lijek.

Dudu joj svaki dan odlucim ukinut, ali se predomislim jer joj je ona pomoc pri uspavljivanju. Uz nju i gazu ona se sama uspava u roku keks. Nece ni dojenje ni nosenje. samo dudu i gazu...
    [/b]

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

meni se cini da je kod vas sve u redu (osim bolesti, nazalost)

bas zbog razlicitih ritmova koje bebe imaju gledaju se pelene u 24 sata
    njen je ritam takav kakav je i na tebi je da ga postujes, a dokle god ona dobro napreduje ne treba se brinuti

duda je isto OK ako ne smeta dojenju (kod vas ocito ne smeta, jer ona onda ne bi napredovala, a napreduje usprkos bolesti)

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

e da, jos je novo i to da pokazuje kao da bi jela, pa joj dam, pa ona povuce pa se otkaci pa vristi, pa tako u krug. Onda maknem cicu, pa ona trpa ruke u usta i slini li ga slini i cendra i nervozira... a ja mislim da cu se raspuknut od muke jer ne znam kaj bi, kako da joj pomognem. Pa opet slijedi nudjenje dojke, pa njeno "uzmi" i "ostavi" i "vristi"... i donda napokon zna primiti dojku, najesti se i zaspati. Ili zaspati pa u snu dojiti. Jel to samo faza? Pocelo me to frustrirati poprilicno... takve scene nemamo jedino nocu, ali tad ili spava ili je jako pospana pa to ni ne racunam. Ali danju, sve gore... i to sad traje ima nekih tjedan dana. help

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Draga, svako dijete je drugačije. Normalno je da se brineš, ali ja vjerujem da svatko prođe kroz dojenje svakakve faze. Mi smo Vedrana jedno vrijeme zvali 'trinaesto prase' jer je samo vrtio glavom s jedne na drugu stranu, a cica mu pred nosom! Pa smo se onda natezali, pa plač, pa... Sve to prođe. Glavno da M napreduje.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I mi smo imali slične situacije. Nađa je od rođenja dugo spavala ujutru i slabije sisala pre podne. Ali zato je znala celo poslepodne da provede na sisi. Dugo je trebalo da moje cice uhvate ritam, ujutru bi bile prepune i curile i kapale na sve strane, a ona još spava. Ili se probudi vesela, malo pocica i onda tek za 2-3 sata. Uredno je piškila i kakala pa se nisam brinula.
    Sve se to obrnulo negde sa 6 meseci i sad ujutru od 7 pa sve do buđenja koje je nekad čak i u 10:30 cica svaki čas

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bas imam "nos" kad nekaj ne stima... nas se jutarnji strajk pretvorio u cjelodnevni, ne zeli dojiti skoro uopce, vjerojatno je to nuspojava novog lijeka, al to me ne tjesi bas. Vidjet cemo kako dalje.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa
    e da, jos je novo i to da pokazuje kao da bi jela, pa joj dam, pa ona povuce pa se otkaci pa vristi, pa tako u krug. Onda maknem cicu, pa ona trpa ruke u usta i slini li ga slini i cendra i nervozira...
    Jel to samo faza?
    i to sad traje ima nekih tjedan dana. help
    Čini mi se da su zubići . I nama su krenuli negdje s 3 mjeseca - isti simptomi.
    Prvi zubić dobili sa 7 mjeseci.

Pokušaj nabaviti igračke za grickanje: npr. kolut s gelom iz "Konzuma", ili plosnate gume iz dm-a, malo ih pridržiš - neka beba trlja desni...
    Možda će poslije toga lakše dojiti.

Probaj i s gelom za desni, npr. Calgel-om, smije se stavljati do 6 puta na dan, mi nismo ni toliko stavljali. To smiri bol, pa se i beba smiri.

Ako nijedno od toga ne pomogne, onda nisu zubići, iako sumnjam da nisu.

Samo pazi da ti malena ne dehidrira, a i zbog refluksa mora dosta mokriti. Tekućinu gubi i slinjenjem.

Kako može piti? Svoje mlijeko možeš joj ponuditi i na žlicu, tu zubići neće smetati. Dobro bi bilo da se izdajaš ako ovakvo stanje potraje više dana, da se ne bi smanjila proizvodnja mlijeka.
    Sjećam se i da je Lutonjica svojoj Margiti mlijeko ponudila na čašu - uspješno , a mislim da je tad malena imala 2 ili 4 mjeseca, nisam sigurna. Možeš pokušati.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hvala cure

Dutka, meni se sad isto cini da bi mogli bit zubici. Uz sve su se pojavili i neki uzasni vriskovi... Ipak, bojim se pripisati to ponasanje zubicima. Kaj ako je nesto drugo? Tako je imala upalu uha a mi mislili grcevi. I danas se nastavlja jucerasnje ponasanje nakon mirne noci. Dvije su pelene bile jutros jako mokre tako da me to tjesi, ali strajk u budnom stanju se nastavlja, ujedinjen s vriskovima, cendranjem, slinjenjem, trpanjem svega u usta, osim cice. fakat postajem frustrirana

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Hvala cure

Uz sve su se pojavili i neki uzasni vriskovi... Kaj ako je nesto drugo? Tako je imala upalu uha a mi mislili grcevi.
    Vriskovi, cendranje.. Upala uha se zna vratiti, no pri toj upali bol je najjača noću, što kod vas nije slučaj.
    Da biste isključili upalu uha, bilo bi dobro otići još danas pedijatru, pogleda nakratko kroz otoskop.

I danas se nastavlja jucerasnje ponasanje nakon mirne noci. Dvije su pelene bile jutros jako mokre tako da me to tjesi, ali strajk u budnom stanju se nastavlja, ujedinjen s vriskovima, cendranjem, slinjenjem, trpanjem svega u usta, osim cice. fakat postajem frustrirana
    Citiraj dutka_lutka prvotno napisa
    Pokušaj nabaviti igračke za grickanje: npr. kolut s gelom iz "Konzuma", ili plosnate gume iz dm-a, malo ih pridržiš - neka beba trlja desni...
    Možda će poslije toga lakše dojiti.

Probaj i s gelom za desni, npr. Calgel-om, smije se stavljati do 6 puta na dan, mi nismo ni toliko stavljali. To smiri bol, pa se i beba smiri.

Ako nijedno od toga ne pomogne, onda nisu zubići, iako sumnjam da nisu.

Samo pazi da ti malena ne dehidrira, a i zbog refluksa mora dosta mokriti. Tekućinu gubi i slinjenjem.

Kako može piti? Svoje mlijeko možeš joj ponuditi i na žlicu, tu zubići neće smetati. Dobro bi bilo da se izdajaš ako ovakvo stanje potraje više dana, da se ne bi smanjila proizvodnja mlijeka.
    Sjećam se i da je Lutonjica svojoj Margiti mlijeko ponudila na čašu - uspješno , a mislim da je tad malena imala 2 ili 4 mjeseca, nisam sigurna. Možeš pokušati.
    Oprosti ako sam dosadna, ali mislim da bi ovo trebalo poduzeti.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nisi dosadna, puno ti hvala, neizmjerno mi pomazes.

Grickalice vec imamo, sad joj ih ja stavim u usta i cini se da joj pase, ali ne traje dugo. Imam i gel za desni, ali ne taj, neki drugi i malo joj natrljam, cini mi se da joj vise pase gore nego dolje, a gore su joj i tvrdje desni... Vidjet ce danas pedijatar. Ruke su joj NON STOP u ustima, cendra s njima, pa zvuci priguseno, ma koma.

Izdajam se ako preskoci obrok i to uvijek bude oko 120-130 ml mlijeka, nisam pojma imala da toliko nutri ima , s tim da joj nudim dojku svakih pola sata do sat i uvijek malo potegne. Izdojeno joj dam na onu spricu za davanje lijeka, cisto mi je prakticnije nego zlica. Inace, kad nece piti, nista drugo doli zlica/sprica ne pomaze. Pokusala sam joj jednom dati na flasicu, ma kakvi, jos gora faca nego kad ponudim dojku. Za sad mi izgleda dobro hidrirana: jezik je rozi, slini i piski, jedino je nenormalno nervozna i vrisne tu i tamo sto pripisujem zubicu, za sad.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Nisi dosadna, puno ti hvala, neizmjerno mi pomazes.

Dobro, nisu moje zasluge baš tako velike...
    Grickalice vec imamo, sad joj ih ja stavim u usta i cini se da joj pase, ali ne traje dugo.
    Da, tako je bilo i kod nas. :/
    Imam i gel za desni, ali ne taj, neki drugi i malo joj natrljam, cini mi se da joj vise pase gore nego dolje, a gore su joj i tvrdje desni... Vidjet ce danas pedijatar.
    Znači, godi joj... Da, desni nabreknu.
    Ruke su joj NON STOP u ustima, cendra s njima, pa zvuci priguseno, ma koma.
    Hm, taj period izgleda treba izdržati.
    Izdajam se ako preskoci obrok i to uvijek bude oko 120-130 ml mlijeka, nisam pojma imala da toliko nutri ima
    :D
    s tim da joj nudim dojku svakih pola sata do sat i uvijek malo potegne.
    Izdojeno joj dam na onu spricu za davanje lijeka, cisto mi je prakticnije nego zlica. Inace, kad nece piti, nista drugo doli zlica/sprica ne pomaze.
    Super ideja!

Čini mi se da sve radiš dobro.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hvala DL!
    danas smo bolje, jos slini nenormalno ali jede normalno, spava uobicajeno i manje vristi. Imam dojam kao da je otkrila vrisak i sad ga iskusava.
    Bili kod pedijatra, savrseno je zdrava, fala Bogu, barem ono koliko je on uspio vidjet. Ma, bolje otici bezveze nego ne otici kad treba. Vratili smo se prijasnjem lijeku, tako da ono ponasanje mozemo pripisati promjeni lijeka. Vidjet cemo. Hvala u svakom slucaju.
    Nista nije spominjao glede zubica, samo je rekao da ih ne vidi. I meni i MM zubi dosli rano, s cca 5 mj, tako da ima jos vise sanse da ju zub zeza. Samo kako to da jedan dan panika, a drugi sve ok? Jel tako i kod vas bilo? (sori ako sam vec dosadna )

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Hvala DL!
    danas smo bolje, jos slini nenormalno ali jede normalno, spava uobicajeno i manje vristi. Imam dojam kao da je otkrila vrisak i sad ga iskusava.

Bili kod pedijatra, savrseno je zdrava, fala Bogu, barem ono koliko je on uspio vidjet.
    Nista nije spominjao glede zubica, samo je rekao da ih ne vidi.
    Vidjet će ih.
    Samo kako to da jedan dan panika, a drugi sve ok? Jel tako i kod vas bilo?
    Pa, ne mogu baš reći da je bila takva razlika od dana do dana. Par dana bi je uhvatilo cendranje, vrištanje itd.
    (sori ako sam vec dosadna )
    Nemoj me nasmijavati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •