Zanima me trebam li se brinuti. Moja M. odlicno napreduje, unatoc teskim bolestinama, na 97. je percentili i ima 7400 grama s 3 i pol mjeseca, cak si mislim da je i prebuckasta beba...
Iskljucivo doji.

Doji 8 puta na dan, rijetko duze od 10 min. Podoje ima uglavnom u isto vrijeme, recimo ovako to ide: u 1,30, u 5, pa tek u 11, pa onda u 14, 16, 18, 20i 30, 21i30 pa u 1. Brine me to sto kad se ujutro probudi a to je oko 8 sati ne zeli ni primirisati cicu. I onda oko cca 9 krece nervoziranje tipa "spava mi se ali od gledi nemrem zaspat" i onda tako cendra do 11, dok ili ne zaspe ili se ne najede. Ima dudu i u tom periodu draza joj duda od cice. Cica je prepuna i mlijeko sprica pa ju i to zivcira.

Zanima me koliko tako mala beba smije biti bez tekucine maksimalno?
I koliko podoja mora imati minimalno u 24 sata iskljucivo dojena beba stara skoro 4 mjeseca (18.1.) koja je jako dobro uhranjena?

Ona ima urinarni reflkuks, pa me i utoliko brine ako ne pije dugo. dakle, ima pojacanu sklonost ka urinoinfektu i upali biubrega. Pelene su uredno popiskite, neke jako, neke jedva malo iako zna biti i suha pelena po par sati. Stolica joj je do neki dan bila sluzava i proljevasta ali to je bilo zbog sinersula koji je pila, cim smo s njim prestali, nema proljeva. Za sad jos ne mogu reci kakve su joj stolice i koliko ucestale jer se jos nije sve reguliralo... presla je na novi lijek.

Dudu joj svaki dan odlucim ukinut, ali se predomislim jer joj je ona pomoc pri uspavljivanju. Uz nju i gazu ona se sama uspava u roku keks. Nece ni dojenje ni nosenje. samo dudu i gazu...
[/b]