-
što kasni porod ili ovulacija
Drage moje,
prvo da vas sve, kao novi član, lijepo pozdravim.
Moja situacija je slijedeća: datum ZM je bio 28.03., M uredne, bila sam uvjerena da je ovulacija bila 11. ili 12.04. Izračunati termini poroda su od 02.01. do 04.01. međutim još se ništa ne događa. Pa se ja lijepo bacila u istraživanja i po pregledu koji sam obavila sa 5 tjedana i 4 dana vidjela se GM (11.2 mm) ali bez ŽV i EO. Koliko sam uspijela prosurfati u 6. tjednu bi se već trebala vidjeti barem ŽV. Inače je sve ok sa plodnom vodom i bebom, ali me samo zanima da li taj početni nalaz signalizira da je ovulacija bila kasnije nego sam ja to proračunala (što bi me začudilo budući da su mi M stvarno bile uredne)?
Unaprijed hvala
-
ne znam odgovor na tvoje pitanje, ali bi ti zazeljela sretan, brz i lak porod, koji svakako uskoro ide!
-
-
Inočka - moguće je da ti je ovulacija kasnije bila. Meni su M uvijek 27 dana, a ovulacija mi je nekad 11dc, a nekad 16dc. Tako da ako nisi baš ovulaciju mjerila, može biti svašta.
A meni je sa 6+3 već kucalo srčeko.
Nema veze za par dana....bu brzo prošlo.
Želim ti lijep porod i slatku bebicu
-
Moguća je kasna ovulacija,kako ne
moje menstruacije su 28-31 dan,a zatrudnjela sam na 21 dc.
-
Znam i ja da su zakašnjele ovulacije u teoriji moguće...ono na čemu ja temeljim taj zaključak je već navedeni podatak da se tijekom polovice šestog tjedna još nije vidjelo ništa osim GM (a kao trebalo bi)...i nakako mi je logičnije da je bila zakašnjela ovulacija nego da sam porod kasni 5 dana (i to bez nekih pretjeranih naznaka da će se to promijeniti)..mada opet tko zna...možda me malena baš danas iznenadi :D
-
inočka, tvoj porod ne kasni. ako je s bebom i s tobom sve u redu normalnom trudnoćom se smatra i ona koja je dogurala do punih 42 tjedna. do tada još imaš vremena.
-
Znam da ne kasni u smislu prenesenosti i da je normalno da se rodi dva tjedna prije ili kasnije. Ono što me najviše zanima je da li navedeni nalaz sa početka trudnoće pokazuje kasniju ovulaciju.
-
-
Inočka, ja nisam imala redovite menstruacije i datum poroda mi je i izračunat prema UZV pregledima tijekom prvog tromjesečja. Ali da bi ta mjerenja bila točnija, radi se više UZV tijekom tih prvih tri mjeseca (najmanje 3) i tek tada se po mjerama bebe može utvrditi da je u pitanju "kasnija koncepcija začeća" kako je meni dr. napisala u nalazu. Po jednom UZV nemožeš biti sigurna da je u pitanju kasnija ovulacija, ali ti se i ne trebaš brinuti jer si još naveliko u terminu. Nakon prvog tromjesečja podatci o veličini bebe više nisu tako točni i iz njih se ne može utvrditi da li se radi o kasnijem začeću.
Da je po mojoj menstruaciji izračunat datum poroda bio bi 05. 01., tako da sam sretna što imam stručnu dr koja nije riskirala da me prerano porađaju jer misle da sam prenijela.
Želim ti lagan i brz porod, i da nam ubrzo napišeš sva sama lijepa iskustva s njega.
-
I jedno i drugo je jednako logično i normalno. I po mom mišljenju, trenutno nebitno. Naravno da sad razmišljaš o tome, ali ja bih ti, ako smijem, savjetovala da pustiš sve te datume i brojke pa i internet... da slušaš glazbu koju voliš, ili tišinu... i maziš svoj trbuh. Tvoja beba i tvoje tijelo znaju kad je pravi trenutak i to tako savršeno funkcionira da za mozak tu nema mjesta. Želim ti lijep porod!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma