molim savjet, ako netko zna u čemu je stvar
imam Gorenje mašinu, staru 9 godina. otkazala je poslušnost, bubanj se ne okreće i ne izbacuje vodu.
koliko je ozbiljan kvar, isplati li se zvati majstora ili da odmah tražim novu ?
molim savjet, ako netko zna u čemu je stvar
imam Gorenje mašinu, staru 9 godina. otkazala je poslušnost, bubanj se ne okreće i ne izbacuje vodu.
koliko je ozbiljan kvar, isplati li se zvati majstora ili da odmah tražim novu ?
Tocno, prvo filter, a onda sljedece.
Postoji sansa da ti se odsarafio saraf koji drzi bubanj, ili da je to provrtilo. Pogledati sa straznje strane masine. Ukoliko je samo saraf, treba ga dobro pritegnuti i ne moras u investiciju.
ovakve teme mene uvijek bole jer kad god nam mi se nesto pokvari, ispadne jeftinije kupiti novo
a otpad se samo gomila
ako ces trebati kupiti novu (tako smo mi sad pecnicu kupili novu jer je jeftinija nego popravak) svakako je probaj nekom pokloniti, ima ona jedna udruga sto dodje po pokvarene stvari pa ih dalje sami popravljaju i prodaju...
Da, ovi dalmatinski se zovu RETO centar.
MIslim da u ZG to uzimaju Bokci.
tolko i ja znam, pa sam to prvo napravilamirje prvotno napisa
![]()
ok, pogledat ću taj šaraf
a pokvarene stvari poklonim, tako sam sad auto poklonila![]()
ima Reto i u Zagrebu
neki dan sam vidjela njihov kombi u gradu
ako si stavila u nju nešto teško, moguće je da se blokirala. odblokirat će se sama od sebe za koji dan (možeš zvati servisera koji će ti za 100kn ustanoviti da mašina opet radiklmama prvotno napisa
).
ili je nešto upalo kroz gumu (u tom slučaju bubanj ćeš teško okrenuti rukom), možeš probati sama iščeprkati ili će ti opet serviser iščeprkati za 200kn.![]()
cure, ne znate o čemu pričate. ja jedva čekam da mi gorenjica doživi takav kvar da je bez grižnje savjesti izbacim iz kuće. nažalost, događaju se samo ovakve gluposti.
sad ste me sjetile
sinoc sam kukala prijateljici koja mi je zazeljela lijepesnove - da se snova uopce ne sjecam vec dosta dugo
i onda se sad sjetim da sam jutros u snu buljila u neku svoju ves masinu kroz neko malo stakalce kroz koje je u toj snovitoj masini bilo moguce gledati stanje remena. i da je remen bio zapetljan ko ivarova kosa ujutro.
eto, sad sam se sjetila, a anima jos nije otvorila topik "sanjarica" pa da vidim sto to znaci
Ja isto jedva cekam da moja Gorenje masina crkne. Vec godinama. Svejedno ju ne bih bacala dok radi...
Ako je na crijevu za odvod vode nepovratni filter - možda se on 'začepio'.
Ovo se nama desilo. Simptomi su bili isti kao gore opisani, nismo znali što je i pozvali majstora. 5 minuta posla = 150 kn. kad se slijedeći put ponovilo - očistili smo sami. Treći put - izvadili nepovratni filter iz sifona.![]()
niš se nije odšerafilo :/
bubanj lako okrećem na onaj remen. samo ga mašina neće okretati.
di je taj nepovratni filter ? :O
e, da, sad kad sam je izvadila, vidim lagano je mokar pod, negdje lagano curka :/
uzme
kad stavim veš, dolje pliva u vodi, gore je suh, kad mašina završi. sad sam je pustila na prazno, ista stvar, napuni vodu, pola izbaci, ne okreće i ne centrifugira
gdje je sad onaj majstor ?
trebao bi se registrirati na forum
Zanemari curkanje. Starije Gorenjke su tako krete.ski slozene i konstruirane da im je lagano curkanje maltene pokazatelj ispravnosti. Uhhhhh, diglo mi tlak ko da je moja u pitanju. Ja sam vec milijun puta rekla da cu ispilit masinu i slat komad po komad Gorenju uz proste poruke.klmama prvotno napisa
Skini odvodno crijevo pa ga provjeri. Jel ti odvod ide u kadu/umivaonik/skoljku ili u neki sifon?
u sifon u zidu
e sad čekam da završi i da je iskopčam iz struje
da ne ostanu nejaka dječica bez majke![]()
što je najgore, već dugo čekam da crkne.....ali kad se sjetim kupovati novu![]()
dok izaberem, pa dok dođe.......
a veša po podu ko u priči, preskačemo ulaz u kupaonu
Ako nije sifon zastopan ili odvodno crijevo, onda mislim da trebas majstora.
znači to gledam, i ništa više
a baš sam se ufurala, tipkam sa šerafcigerom u ruci, i imam radničke tregerice na sebi![]()
Prvo ju istekaj pa onda bockaj srafcigerom.
Znas sta, sad mi je palo napamet. Jel ti se okrece programator? Jel se grije voda? Ako NE znaci da ti crko grijac. To ti kosta cca. 50kn i promijenis ga sama ko od sale. samo moras kupiti tocan.
Kad crkne grijac, onda se voda ne grije, jelte, logicno, zar ne,i programator se ne ukljucuje, odnosno masina ne krece dalje s pranjem.
Nego stoji tako i nista se ne dogadja, a mi onda ovdje izbrijemo ko zna kakve kvarove i sranja.
AAAAAAA, klmama, procitaj topic jos jednom prije nego otrcis u ducaaaaaan.
grije vodu, probala ja i to
programator se okreće normalno
to sam sve davno utvrdila. očistila dovod vode, ništa posebno začepljeno. sad ne kontam kako očistiti odvodnu cijev, tj kako je izvaditi :/
btw perilica je ZANUSSI![]()
talijani, talijani ta #$%&$ vam majku mađarsku![]()
nepoznati lala tijekom krize oko trsta 1945 godine
za neupućene od tuda parola :-
život damo trst , ne damo i kasnija fiksacija na trst......
ma nema šanse, probala sve što se probati da
valjda je crko motor![]()
... moja je prošle godine imala slične simptome... majstor došao, promjenio kondenzator, uzeo 150 KN ...
ja sam imala gorenjku koja je trajala valjda i više od 25 godina. pa crkla. dala sam ju dalje, ljudi ju osposobili (dečki se bave kućanskim aparatima) - i prali dalje.
nakon toga uključila "rezervnu" gorenjku... pol nove mašine sam dala za popravke...
kad sam pukla (navodno otišao grijač, i NAVODNO ga je jednostavno promijeniti - ali NE na mojoj mašini) - kupila sam candy s punjenjem odozgora. stalno vrti, ja se preporodila.
Nepovratni filter je komad plastike koji se nalazi u onom metalnom dijelu koji služi za 'ubaciti' odvodnu cijev u zid.klmama prvotno napisa
(ako ovo itko razumije...)
Zna se desiti da npr. končić od ručnika zastane između tog plastičnog dijela i njegovog metalnog 'omotača'. To totalno zblesi mašinu (barem moju). Simptomi su identični.
Probaj skinuti taj kompletni metalni dio i odvodnu cijev utaknuti direktno u zid - ako je problem ovaj o kojem ja govorim, ovako spojena mašina će raditi normalno.
kaže striček u servisu da kupim novu![]()
ne znam da li da se veselim ili ne
znam samo da ne perem već 7 dana i moram se baciti u nabavku
ali sad će mi trebati stoljeća
auto kupujem već 2 mjeseca
evo odgovorio i forumski majstor na onom drugom topicu...
Brže ćeš po mašinu, to ti treba JUČER![]()
evo jedne koja je friško popravljala mašinu. btw candy 8ali sve je to isto s*anje samo drugo pakovanje).
- primala vodu, sve ok.
- grijala vodu, sve ok.
- nije vrtila bubanj (cilo pranje bi zavrtila možda 5 puta).
- nekad bi zacidila robu nekad ne bi, pa je bila lutrija kad otvorim vrata hoće li me voda zalit ili neće
- mašina bi samo ispuštala neke zvukove (kad da se grije) a programator se uredno okrećao. od jedinice do stop, sve bi odvrtio, ali bubanj bi se okrenio svega 5 puta.
nakon x dana pranja na ruke (a ja imam nježne i gospodske ruke kojima od teže žlice izađu žuljevi, a kamoli od zaciđivanja silne robe) pozovem majstora.
prominio neki dio (zaboravila sam šta, a to je bilo prije cila 4 dana) i umisto nečega od 12 on je stavio sad 16. i vrti mašina ko luda. da sidnem na nju imam osjećaj da bi prilikom centrifuge bila katapultirana korz prozor
![]()
ALI:
imam ja drugi problem i sad sam upravo pitala tog istog majstora je li to normalno (meni nije, njemu je, jer je kao tako programirana mašina) pa ako netko ima sličan primjer ili sam ja jedina da mi kaže:
stavim tamnu odjeću za prat (60 stupnjeva), mašina primi vodu odjednom (mamina mašina prima vodu iz dva puta) i kad primi cijelu vodu stoji i ne mrda punih 15 minuta. samo stoji i ne okreće bubanj.
kaže majstor da zagrijava vodu na 60 stupnjeva :?
ALI:
stavim bijelu robu (na predpranje), primi kompletnu vodu i isti tren kad primi zadnju kap vode mašina počne vrtit bubanj. ali joj kod bijele robe ne triba zagrijavanje do 90 stupnjeva :?
Evo i mene s pitanjem (ili njih nekoliko).![]()
Imam Gorenje mašinu, punjenje odozgo, stara tri godine i dva mjeseca (garancija tri godne) koja mi ponekad (u posljednje vrijeme sve češće) preskače centrifugu. Dođe do kraja i tek onda skužim da mi se veš cijedi..Bio majstor i kaže da je problem u motoru i nema mi druge da čekam da krepa skroz i onda mijenjam motor ili kupujem novu mašinu. :? Kaže nije programator. E, sad. Ja bi drugo mišljenje..
Je li se nekom događalo slično? Zna li netko pouzdanog majstora na području Zg?
evo i moja Candy od jucer ne vrti bubanj, vodu je ispistila
ocistili filter, a sad idemo traziti i taj šeraf otraga 8)
tražeći šeraf našli uzrok, pukao remen 8)
sutra kupujemo novi![]()
Priča meni frendica neki dan kak je kupila perilicu Beko. Ja nikad čula za takvo što (u obitelji je oduvijek Gorenje pojam kućanskih aparata) - pa ju priupitam otkud joj ideja? A ona: Nije ti naša voda za ove fine fensi šmensi aparate, kamenac im smrda finu tehnologiju i onda je možeš bacit! Nama ti treba neka radnička, proizvedena u Rumunjskoj il sl.da izbacuje to kamenje i smeće! Neka navikla na loše uvijete rada!
I ja ostah u čudu - pitam se je li u pravu?! :?
ja ću samo reći da naša Beko mašina (kuc kuc kuc, pljuc pljuc pljuc) radi 5 godina bez popravka.
u zadnjih 2-3 mjeseca se jače čuje bubanj pa mislim da se bliži vrijeme prvom servisu.
ako budemo morali kupovati novu, opet ćemo tražiti Beko![]()
nismo dodavali nikakva sredstva protiv kamenca i pere veš svaki dan (ponekad i više puta dnevno) - ja sam prezadovoljna :D
I ja imam zaništa vešmašinu.
Riknnuo mi grijač, a nema ni 11 mjeseci.
E sad, problem je što je i serviser odlučio zatvoriti butigu i otići na godišnji.
A zamjenski nema vremena, jer je sezona postavljanja klima.
I sad vedrim i skupljam hrpetine po podu.
mi smo isto imali isti problem prošle godine,stara je bila 14 godina i jednostavno je prestala raditi.nismo je htjeli popraviti već smo kupili novu.neke stare stvari treba zanijeniti.
masina mi se danima cudno "ponasa".Maruška prvotno napisa
juce ocistila taj filter i sad pere normalno
hvalahvalahvala
Baš danas komentiram kako je naša Gorenje perilica sve više u komi.
Još uvijek dobro pere, ALI loše centrifugira, ponekad i loše ispire, pa moram ponovo ispirati i stalno curka....
Za sada još guramo ovako, ali ako najesen sa bebom krenem prati platnene pelene, loše ispiranje i loša centrifuga postati će mi veliki problem. :/
Ja kažem samo jedno -Bosch i nemožeš pogriješiti!
12 godina bez kvara 8)
Vidiš, moja frendica je imala stalno problema sa Bosch-ovom perilicom, nakon par skupih popravaka morali su kupiti novu (Gorenjekinder prvotno napisa
), a nije niti peti rođendan proslavila...
Možda ovisi od modela do modela.
Inače, kažu da je od bijele tehnike najkvalitetniji Miele, ali brate skuuupo!!!
Predrasuda.piplica prvotno napisa
Moja perilica je bila oko 6000, a susilica 5500.
I naša je koštala oko 3500 kn prije 12 godina,ali je odslužila svaku kn i još uvjek besprijekorno radi
Ja ću se samo pohvaliti da mi prije 12 godina nije trebala perilicakinder prvotno napisa
![]()
Kakve predrasude, prošli tjedan sam gledala perilicu Miele, koštala je 16000.Deaedi prvotno napisa
Možda ti imaš neki stari model.![]()