Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 51 to 64 of 64

Thread: veš mašina - popraviti ili kupiti novu ?

Quote Originally Posted by piplica
    Kakve predrasude, prošli tjedan sam gledala perilicu Miele, koštala je 16000.
    Možda ti imaš neki stari model.
    16! :shock:
    jel' to ona koja i pegla?

iako, za te novce bi trebala barem još i prozore prati

kinder's Avatar

Quote Originally Posted by Janoccka
    Quote Originally Posted by kinder
    prije 12 godina
    Ja ću se samo pohvaliti da mi prije 12 godina nije trebala perilica
    si prala na ruke ?

Što se tiče cjene Miele proizvoda ,kreću se od 6-7000 kn pa na više ,najskuplje su 16 000kn , i to ne samo Miele već i drugi bolji proizvođači

ne prati mi se cijela vaša priča i zavrzlama....

otišo je kondenzator...35 kn i 5 minuta posla i mašina leti ko Airbus

Osoblje foruma čokolada's Avatar

Marta, upomoć!

Ustanovila sam da moja 8-godišnjakinja Gorenjka ne zagrijava vodu. Mislim, tko zna otkad ne zagrijava ...uvijek perem isključivo na 60 ili 40C, a neki dan sam stavila na 90 jako prljave stvari i kasnije slučajno dotakla vrata - hladna. Onda sam drugi put provjeravala - hladna vrata i pri 60C.
    Nisam primijetila da lošije pere...istina, sve su dječje fleke ionako trajne.
    MM je istog dana primijetio da mu je veš izgubio bjelinu i kupio novi grijač, ali mašina i dalje ne grije. Čega se još moram dosjetiti prije nego kupim novu ili platim dijagnosticiranje 200kn ?

marta's Avatar

Iiiiiik, ako odradi program onda nije grijač. Jerbo kad ode grijač, a ostalo funkcionira, onda masina samo uzme vodu i ostane stajati tako jer se programator ne prebacuje dalje s obzirom da temperatura vode nije postignuta. Pa cu nabosti ko ćorava koka i reći da vjerojatno postoji nekakav senzor ili sonda koji sluze za očitavanje temperature vode i da je isti, gore spomenuti/ta, crko/la. Daklem predlazem sljedece, nazovi npr. Batis (ducan rezervnih dijelova za bijelu tehniku) i pitaj tamo jel znaju sta je. I pitaj koliko košta. Onda odlucis hoces li zvati majstora il ne.
    Mislim, jes da sam zavrsila FER, al vešmašine ipak nisam specijalizirala, pa cu sve ovo s odmakom i disklejmerom konstatirati.
    Last edited by marta; 21.06.2011 at 21:07.

MarijaP's Avatar

Hoover? Imali tko?

Quote Originally Posted by marta View Post
    Iiiiiik, ako odradi program onda nije grijač. Jerbo kad ode grijač, a ostalo funkcionira, onda masina samo uzme vodu i ostane stajati tako jer se programator ne prebacuje dalje s obzirom da temperatura vode nije postignuta. Pa cu nabosti ko ćorava koka i reći da vjerojatno postoji nekakav senzor ili sonda koji sluze za očitavanje temperature vode i da je isti, gore spomenuti/ta, crko/la. Daklem predlazem sljedece, nazovi npr. Batis (ducan rezervnih dijelova za bijelu tehniku) i pitaj tamo jel znaju sta je. I pitaj koliko košta. Onda odlucis hoces li zvati majstora il ne.
    Mislim, jes da sam zavrsila FER, al vešmašine ipak nisam specijalizirala, pa cu sve ovo s odmakom i disklejmerom konstatirati.
    Zaboravila sam odgovoriti na ovo (Marta, hvala na trudu!).
    Bio mi je serviser i doslovno prstićem svojim pomaknuo neki kontakt struje s grijačem (bilo se otkvačilo).
    220kn.
    Ja sam svjetski prvak u plaćanju serviserovih dolazaka.

Eh, spomenula sam mu kako je mašina stara 9 g., s premalo okretaja i kako razmišljamo o novoj, na što je on prevrnuo očima i rekao nek' se samo držimo mehaničkog programatora jer takvih više nema za kupiti ("vidite zbog kakve sam vam gluposti došao, nigdje pravog kvara...")

mamaineven's Avatar

Cure, pomoć! Vidim da većina ovdje ima Gorenje pa da priupitam. Moja mašina je stara 7 godina, sve je na njoj ok (bio majstor), ali ona jednostavno dobro ne pere. Na 95 C mi ne opere mrlju od kakaa, koju sam još tretirala prije bacanja u mašinu!! Nismo trenutno pri novcima, inače bi ju šutnula odmah. Ima li netko možda savjet?

Peterlin's Avatar

Zovi drugog majstora. Ili nešto nije u redu s grijačem, ili s termostatom. Pipni rukom da vidiš da li onak baš jako grije kad ju staviš na 95 stupnjeva. Ako ne grije, nekaj ne valja. Programator je vjerojatno ok ako ona vrti.

samo za informaciju ukoliko se netko sprema uzeti novu veš mašinu, dobila sam usmenu preporuku servisera za Gorenje veš mašine i sušilice, UseLogic serija.
    za sada s njima na terenu imaju najmanje brige.

mi već tri godine imamo WA63141, preporodili se s obzirom na Candy-cu kombiniranu perilicu/sušilicu.
    nedavno smo kupili gorenje sušilicu (opet ta serija) - i za sada obje rade ko švicarski sat, da bi riječ rekla.

al opet, treba ih vidjeti na djelu kad prođe tih 5 godina garancije.

mamaineven's Avatar

Joj, Peterlin, baš sam očajna. Kad ju pipnem topla je. A ovaj majstor je ovlašteni serviser, pa koga da zovem. Niš, idem prat na potok, bar bu mi čišće!

Canaj's Avatar

Quote Originally Posted by mamaineven View Post
    Cure, pomoć! Vidim da većina ovdje ima Gorenje pa da priupitam. Moja mašina je stara 7 godina, sve je na njoj ok (bio majstor), ali ona jednostavno dobro ne pere. Na 95 C mi ne opere mrlju od kakaa, koju sam još tretirala prije bacanja u mašinu!! Nismo trenutno pri novcima, inače bi ju šutnula odmah. Ima li netko možda savjet?
    eeeee to je upravo i moja situacija...bijeli veš - nula bodova-....ali kad probam dal grije....staklo je toplo.....nije da se prek stakla osjeti "da baš onak " grije.....ne znam .....perilica je boschova....iako jako stara...prirasla srcu i tako to....al evo kupila sam najprvo kilu sode i litru octa da ju najprvo operem...pa da vidim rezultat.....
    a meni se zalomi i previše veša.....a mrlje od čokoladnog sladoleda moram odmah namakat inače evo imam jednu majcu već je godinu dana zaflekana i mogu ju fino bacit.
    uh al sam se ispucala hehe

Canaj's Avatar

evo da javim da je ipak došao majstor iz servisa za boschove aparate...
    dakle - on je došao jer je curilo: pukla je cijev koja ide iz pipe u mašinu i to je zamijenio (mogli smo to i sami da smo vidjeli) - al ajde, objasnila sam mu cijelu priču oko zmazanog bijelog veša: dakle, mašina radi, staklo je toplo, a veš ostaje zamrljan)
    Majstor kaže: pogledao sam grijač - on je u redu. Mašina je u redu. "Nema se tu kaj"...Probajte drugi deterđent....soda bikarbona protiv kamenca,.....i tak. Inače - mašina je stara min 15 god i možda još i više i nerado bi ju mijenjala.....al bijeli veš...uh.... Ok...probat ću još onaj recept od "majstora" kaj ima tu na forumu za čišćenje perilice i to je to....

jel ima nektko neku drugu ideju?????

Page 2 of 2 FirstFirst 12