Citiraj a72 prvotno napisa Vidi poruku
Molim vas da mi odgovorite i pomognete ,ako znate:
da li jedna uredna trudnoca, i porodjaj u terminu, iskljucuje trombofiliju i probleme koji idu uz to?

Moja prva trudnoca je bila uredna kao i porodjaj, sve 5.
Druga -missed u 10.tt, radila dosta nalaza,trazili uzrok i nismo nasli, (moguce losi plivaci? jer nam je tu problem sto nismo dugo uspjevali doci do trudnoce). Radila sam, nakon kiretaze i nesto nalaza na trombofiliju i bili su u redu, ali imam u porodici trombozu-baka ( nisu mi radili PAI,LAC vec proteinC,S, ACA,ANA i sl. znam koliko to moze pokazati problem)
Treca trudnoca, IVF/ICSI, ubrzano vrijeme koagulacije i krvarenja i andol100 do 12.tt. Od tada nista od terapije, bebi se uredno razvija-od pocetka naprednije za 7 dana, pl.voda dovoljna kolicina, sve ok. Imam li razloga za brigu?
Sta bih mogla sada da uradim da vidim je li sve ok, color dopler ili nesto drugo?

Sada ulazim u 30.tt. Hvala vam unaprijed!
Hm.
S obzirom da u obitelji imaš slučaj vezan uz trombofiliju, vjerojatno je da nosiš gen. Da li će se aktivirati ili ne, to niko ne zna.

Trombofilija se utvrđuje genetskim pretragama koje se neke čekaju i do dva mj.
Trenutno možeš učiniti da se obratiš nekom dr. koji zna o čemu pričaš (dr Đelmiš).
Obavezno gledati na kvalitetnom UZV protoke kroz pupkovinu i moždanu aktivnost.
Ako neko ima stariji uređaj, možda ne vidi baš najbolje.
Color dopler je sve to zajedno, sad su svi noviji uređaji takvi.
Ako misliš na 3D-4D, to je drugo.
Protoci se mjere na dopleru.

Postoji puno pretraga koje pokazuju trenutno stanje i da li se nešto odvija sada u ovom momentu.
Evo malo škicni ovdje. http://www.kbsm.hr/klinkemija/HDMB/K...ja/05_raic.pdf
Ali nemoguće je da sama odrađuješ dijagnostiku.
Obrati se stručnom liječniku.
Ne bilokojem doktoru, jer ne poznaju područje. To je još nova znanost i puno njih ne prakticira spoznaju o svemu tome.

Odi, posavjetuj se, bolje ranije, nego slučajno zakasnit.