Rekla mi je da mirujem i da je to prijeteca pp, koja je trenutno totalis spustena. To sto se moze podici s rastom maternice mi je naravno takodjer rekla, ali kad vidis kako vaginalni uzv direktno u nju tuce te kako je ona prokrvljena, onda ti je prilicno jasno da trebas mirovati.

Jasno je da se konacna pp dijagnosticira sa 32 tjedna, ali je vrlo jasno i da se do tada mnoge zene s takvom dijagnozom vec porode i vec tjednima leze u bolnici, pa bas i ne vidim sto je tu neodgovorno da te netko na to upozori. Inace meni je u prosloj trudnoci sa 12 tjedana posteljica bila u kontr. dijelu, tako da nije istina da je kod svih zena na pocetku nisko. Naravno da se i ja nadam da ce se dici, ali eto sto vise citam ispada da se one dijagnosticirane malo kasnije od moje (sa 16 tjedana) i to ako su potpune jako rijetko podizu.

Ma dosta sam procitala o tome, mozda i previse, i nema smisla sada previse citati jer se samo opterecujem, a najvise sto mogu napraviti je mirovati, nadati se da ce se podici ili ako se ne podigne da ce sve biti OK.

Mene najvise zanima da li ovo mirovanje i u prvom dijelu kad maternica i plod jos nisu tako teski dok pritiscu na posteljicu mora biti tako apsolutno, lezanje bez sjedenja i dizanje iskljucivo na WC ili se jos 2-3 mjeseca mogu malo vise opustiti, odmarati, ali ipak ne cijeli dan lezati? Ima li netko iskustva s tim?