Pokazuje rezultate 1 do 50 od 211

Tema: Placenta praevia

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

bila sam hospitalizirana zbog iste oko 2 i pol mjeseca,tri.rodila 5 1/2 tjedana prerano carskim rezom.dosta sam krvi izgubila,a druga posljedica je bila velika dislokacija organa od masivnog krvarenja koje je nastupilo kada su mi čupali posteljicu /tak su mi objasnili/ te djelomično zaštopan jajovod.no,ovulacija je bila baš na kontrolnom ginekološkom pregledu,jasno se vidjelo na UZV, tako da ipak nisam ostala neplodna,a i nisu mi ni odstranili maternicu što se radi ako stvari pođu po zlu.tako da mrs happy,ima razloga da budeš happy! i druge cure koje su ležale samnom a koje su imale isto ili slično su prošle OK.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj lasica prvotno napisa Vidi poruku
    bila sam hospitalizirana zbog iste oko 2 i pol mjeseca,tri.rodila 5 1/2 tjedana prerano carskim rezom.dosta sam krvi izgubila,a druga posljedica je bila velika dislokacija organa od masivnog krvarenja koje je nastupilo kada su mi čupali posteljicu /tak su mi objasnili/ te djelomično zaštopan jajovod.no,ovulacija je bila baš na kontrolnom ginekološkom pregledu,jasno se vidjelo na UZV, tako da ipak nisam ostala neplodna,a i nisu mi ni odstranili maternicu što se radi ako stvari pođu po zlu.tako da mrs happy,ima razloga da budeš happy! i druge cure koje su ležale samnom a koje su imale isto ili slično su prošle OK.
    podizem opet temu... mozda lasica ili mrs happy, pitanje za vas: jesu li vam sa sigurnoscu postavili dijagnozu p. accrete/percrete prije poroda? Na temelju cega? Meni je receno da ce se to vidjeti na samom porodu; situacija je p. previa marginalis, posteljica sprijeda, isto sam upozorena da ce mozda trebati vaditi maternicu ako dodje do velikog krvarenja, placenta je na oziljku od prethodnog cr. Vidim na netu da Ameri postavljaju spomenute dijagnoze putem magnetske rezonance?
    Drugo, jesu li carski bili pod spinalnom ili opcom? Vertikalni ili horizontalni rez?

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

evo, ja se javljam. meni su pp totalis accretu dijagnosticirali puno prije poroda na temelju ultrazvuka. nažalost, kod mene je situacija bila vrlo ozbiljna pa su mi izvršili histerektomiju. carski je obavljen (na moj zahtjev) pod spinalnom anestezijom (tako da sam poljubila svoje djetešce čim je ugledalo svjetlo dana), rez je bio horizontalan. sa bebicom je bilo sve u redu, apgar 10/10, dojila sam ga 1,5 godinu

opusti se, iz iskustva znam da pp marginalis obično ne bude problematična

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Goge prvotno napisa Vidi poruku
    evo, ja se javljam. meni su pp totalis accretu dijagnosticirali puno prije poroda na temelju ultrazvuka. nažalost, kod mene je situacija bila vrlo ozbiljna pa su mi izvršili histerektomiju. carski je obavljen (na moj zahtjev) pod spinalnom anestezijom (tako da sam poljubila svoje djetešce čim je ugledalo svjetlo dana), rez je bio horizontalan. sa bebicom je bilo sve u redu, apgar 10/10, dojila sam ga 1,5 godinu

opusti se, iz iskustva znam da pp marginalis obično ne bude problematična
    Goge hvala puno, jos malo pa vidjet cemo... nadam se da bude sve ok!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •