mozarela, ja sam imala totalnu pp, već u 16. tjednu su rekli da su jako male šanse da se povuče prema gore jer je bila skroz preko ušća. Recimo da je prošlo sve dobro, kako je moglo biti. Radi krvarenja sam ostala u bolnici dva mjeseca na strogom mirovanju i rodila sam dva mjeseca ranije, hitan carski- prokrvarila sam. Napominjem, ja sam imala totalnu pp. Opet, znam par mama koje u imale istu dijagnozu, pa su izgurale do cca 37. tjedna. Budući da kod tebe vjerovatno nije totalna, vjerujem da neće biti problema.

Krvarenje kod pp je obilno. Obično započinje tako da prokrvariš, bude sve ok i nakon par sati/dana prokrvariš još jače i onda je potreba za hitnom intervencijom ako se to krvarenje ne smiruje. Tako su meni objasnili doktori i tako mi se desilo dva puta. Prvi put sam prokrvarila u 23. tjednu, završila u bolnici, otpuštena peti dan i isti se vratila radi ponovnog krvarenja. Bilo je prilično obilno, ali stalo je. Drugi put u 30. tjednu, također se smirilo i nije bilo jako. 32. tjedan, vrlo jako i hitan carski.

Strogo mirovanje je potrebno ako je totalna pp. Nemojte se previše brinuti, povući će vam se posteljica gore. Bitno je da ona ne prekriva ušće.