Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: dojenje nakon boravka u bolnici

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno dojenje nakon boravka u bolnici

nakon 10 dana što je tarzan bio u bolnici, imamo problema s dojenjem. zadnja 3 dana u bolnici je gotovo isključivo bio na kašici (banana/riža) i čaju (jer sam se i ja razboljela). dr nije ništa spominjala o prehrani nakon povratka iz bonice, samo je rekla da bi uskoro trebali početi (tarzan ima 5 i pol mjeseci).
    sad kada smo doma, nije baš zainteresiran za cicu. pojede nešto, ali to nije ni približno kao prije.
    jednom se pokakao, pelene mu baš i nisu previše mokre. strah me je da ne dehidrira. inače je super raspoložen. malo sam i ja sad opterećena s količinom pojedenog, jer sam ga 10 dana u bolnici morala vagati nakon svakog obroka i zapravo sam prvi puta postala svjesna koliko pojede. prije me nikad nije opterećivalo jel jede ili ne jede - uvijek sam mislila da ni djeca nemaju isti apetit svaki dan.

i što sad? što da radim?
    - uvedem dohranu već sad? bojim se da će onda još manje cicati.
    - pričekam pa da vidim kako će dalje biti zainteresiran za cicanje?

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Re: dojenje nakon boravka u bolnici

Citiraj Roza prvotno napisa
    sad kada smo doma, nije baš zainteresiran za cicu.
    Draga Roza, pokušaj s kontaktom "koža na kožu" i zajedničkim kupanjem. Pupica meni poslije (samo njenog) kupanja ne može dočekati da je obrišem i obučem, želi odmah dojiti!...
    Isto tako, ako ja pokažem grudi, a ona još nije mislila tražiti, najednom hoće mljekeca! Pa maženje, ne znam spavate li zajedno.
    Maleni je možda još malo iscrpljen, pa je i to razlog.

pelene mu baš i nisu previše mokre. strah me je da ne dehidrira.
    E, tu pazi. Ako neće dojiti, možeš izdojiti mlijeko i davati mu na žličicu ili čašu. S čašom je uspjela Lutonjica dok je Margita bila stara 4, ili čak samo 2 mjeseca, ne sjećam se sad.

inače je super raspoložen.
    Pa mačak je došao doma, i mamica je tu. :D

i što sad? što da radim?
    - uvedem dohranu već sad? bojim se da će onda još manje cicati.
    E, ovo nije po savjetima WHO, pa ti ne smijem to savjetovati. A i mislim da se tamo zasad najeo kašica. :/ No, vidjet ćeš.

- pričekam pa da vidim kako će dalje biti zainteresiran za cicanje?
    Ne bih čekala, nego poduzela ovo što sam ti gore napisala. A treba pripaziti i da se ne smanji količina mlijeka, ako maleni ne bi sisao kao prije. Koliko se sjećam, imaš (kršitelj koda)ovu izdajalicu. Je li još dobra?
    Sterilizirati i ... dalje znaš. Držim vam fige.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Savjeti sto ti je napisala dutka lutka uvijek pomazu u vracanju na dojenje.

Mene samo zanima je li ti se smanjila produkcija u ta 3 dana sto on nije dojio, odnosno jesi li se izdajala?

Glede mokrih pelena, sto su po tebi suhe pelene? On bi trebao imati otprilike 5x100ml u pelenama u 24 sata ako je iskljucivo na tvom mlijeku.

Sve u svemu, cini mi se ohrabrujuce to sto je on dobro raspolozen i zbog toga mislim da je najvjerojatnije sve u redu.

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala na savjetima, cure.
    hvatam ga u pospanim stanjima i onda cica. nadam se da će mu se vratiti apetit.
    a što se tiče količine mlijeka, tu nema problema. ja sam jedna od onih s hiperprodukcijom. sad se količina mlijeka smanjila ali još uvijek ima dovoljno(iako sam se izdajala, ali je tu bila i moja bolest, tj. temperatura itd) .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •