Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Dohrana prema podneblju i sezoni?!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Dohrana prema podneblju i sezoni?!

Evo svagdje lijepo piše kod dohrane držite se podneblja i sezone za voće i povrće, i sad ti misli. Moje malo zlato jede samo mrkvu, rižu i jabuku (ne sviđa mu se). Na početku dohrane ide još koraba, tikvica (nije sezona niti jednog niti drugog), špinat i blitva se ipak baš ne preporuča, kukuruznu krupicu ne dajem, jer se nekako bojim da postoji mogučnost da ipak sadrži gluten. Pa što da mu onda dam za jesti???? Gumeno/vodene korabe i tikvice??? :?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Bundevu možda? Ne znam koliko je beba stara.
    I mene to muči, ali joj ipak dajem kelerabicu, tikvicu nisam. Proso možeš ono je bez glutena.
    Nađa ima 8.5 meseci pa ćemo sad karfiol i krompir.
    Vidi, ja nemam apsolutno nikakvu mogućnost da nabavim nešto domaće, znači sve je kupovno. Konkretno voće prskano je ono u sezoni kao i ono van sezone. Svekiji su nam nabavili nekoliko kg jabuka koje su kontrolisano prskane (znači samo jednom), ne smem ni da pomislim koliko je prskano ovo što se prodaje na pijaci. A zasigurno znam (MM imao lokal u pijaci) da su uglavnom sve one bakice koje prodaju svoju robu iz svoje bašte nakupci.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moj savjet je pustiti dijete da jede ono što hoće i voli, ništa na silu. Moj sin je počeo s dohranom s 6.mjeseci i do prve godine je htio isključivo voće jesti. Živio je od voća i mlijeka. Od onda jede apsolutno sve, sam od sebe, bez sile!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ma ne silim ja njega, mrkvom u kombinaciji s rižom je oduševljen, to mu dam koliko želi. Jabuka mu se više baš ne sviđa, to pojede 1-2 žličice i kad ne želi ne nudim više. Nego mislim da je dosta jednolična samo mrkva i riža, a bundeva je čini mi se po mojoj tablici s 8 mjeseci, a on je oko 7. Znam da ne treba žuriti, ali nekak si mislim da je vrijeme da proba još koju namirnicu, a ne znam što. Jedino da probamo ipak proso. Imam domaću korabu doma u zamrzivaču, a nemam pojma da li je pametno dati takvu prethodno smrznutu. Mada možda bolje smrznuta s našeg vrta, nego kupljena made in tko zna gdje!?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja mislim da može smrznuta hrana, mislim da se vitamini ne gube. A nije toliko loše ni made in tko zna gdje, budući da nemamo vrt pa nemamo ni izbora. Odlične su kombinacije voća i povrća, nama je možda strašno, ali je bebama slatkog okusa i ne osjete povrće i onda jedu što god im daš, a zdravo je!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •