-
Lilium jos jednom hvala.
Ako sam dobro shvatila heparin ne bi pomogao u slucaju problema s fetalnom cirkulacijom a baby aspirin bi?
Doca je preskocio moje pitanje o baby aspirinu, ali je prokomentarisao da je pozeljno da se uvede niskomolekularni heparin nakon ET. Cak iako kod mene ne postoje klinicke indikacije (bar za sada), kaze da cesto kad se nadju pred zidom kod niza neobjasnjivih neuspeha tokom IVF procedure, uvedu heparin profilakticki i u 60 % slucajeva dolazi do trudnoce. Koliko je opasna kombinacija jednog i drugog?
E sad posto imam i smanjenu rezrevu nemam mnogo fore da se okusavam na IVF-u pa sam rada da i g... probam kako bih eliminisala sve sto moze da interferira.
U martu idem na IVF u potpuno prirodnom ciklusu.
Zagolicao me je i taj pai-1 sto spominjete. Danas prevrnuh ceo Bg, ali se to kod nas ne radi u komercijalne svrhe. Dolazim u iskusenje da skoknem
do Zgb.
Ne znam da li je dovoljno da se urade klasicni faktori koagulacije.
Uputio me je dodatno na analizu FII, FV, FVII i FX i anti beta 2 GPI antitela. Ostalo je OK (antitrombin, protein C i S, APCR, LaC, antikardiolipinska at, anti TPO i anti TG i fibrinogen). Jedino mu je sumnjivo sto mi je nesto produzeno protrombinsko vreme.
Ima li nesto od analiza sto sam propustila?
MM cemo morati skinuti s antikoagulantne terapije i prevesti ga na heparin da bi mogao i on da uradi analize.
Ako sam dobro shvatila A1298C je varijanta MTHFR enzima? Ni kod nas se ne proverava taj faktor. Samo klasicni trijas F V Laiden, P II i MTHFR
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma