Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: Sukvrica u stolici - HITNO!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Sukvrica u stolici - HITNO!

Sve je pocelo prije 2 tj. kad sam mislila da mu izbijaju zubici. Imao je klasicne simptome slinjenja, nervoze i guranja prstica u usta. Ali vec 4 noci se poceo buditi vec u 2 ujuto i onda svakih pola sata-sat. Posto je na ad. mljeku, znala sam da to bas nije normalno jer nebi trebao biti gladan. Kad se budio ponekad je glasno zaplakao a ponekad sam malo kmecao. Smirivala sam ga cajem, mazenjem, nosanjem itd. Vise nisam bila sigurna da su zubici... Prije 3 dana dobio je osip po trbuhu koji se sve vise siri. Jucer sam otisla kod pedice koja me narucila za danas ujutro tako da uzme urin. prije nego smo krenuli on je poceo tiskat kao da kaka. Bio je sasvim dobre volje, smijao se i sve 5. Ali kad sam ga krenula presvuc, vidjela sam da nije kakao nego je na peleni bilo samo 10-tak kapi smeckaste krvi. Pelenu sam ponjela sa sobom. Pedica, naravno, nema pojma. Vadili smo krv, dali urin a sad cekamo da kaka da uzmemo i stolicu. Prije 3 mjeseca smo kontrolirali stolicu, sve je bilo super a i napomenula mi je da nije alergican na mljeko. I onda mi danas kaze da mozda ipak je! :?
    Pa kak sad IPAK mozda je?
    Uglavnom, da ne duljim, ja sam koma jer stvarno neznam od kud ta sukrvica i taj osip. Molim vas ako imate iskustva, pomozite mi!
    Ili bar zavibrajte za mog misonju...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo ja nemam nikakav pametan savjet, osim da provjerite da nije stvarno alergija na mlijeko. Šaljem vam puuuuno pusa.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

meni je dr rekao da se kod m,ale djece alergijske reakcije nekad razviju i kasnije, npr. dosla mu je mama sa ebacem koji je sa 4 mjeseca pokazao alergiju na jaje(samo ga je dojila) a ona je jaja jela normalno od pocetka samo se njemu tek tada prvi put pojavila reakcija.
    vibre da nije nista strasno! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ako postoji krvarenje u stolici može biti znak refluksa.ali može biti i od jako tvrde stolice.također i alergija,naravno.najčešće alergije idu i uz proljević.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

sad sam skužila da je na adaptiranom.to bi po meni bilo to.no izvadi mu krv za alergen,jer ako je na mlijeko,vjerojatno je i na druge stvari,te je podložan i atopijskom dermatitisu.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Eto, nije dobro. Krv uopce nije iz stolice nego iz urina! Ima puno eritrocita i mjesanih bakterija.
    Leukociti su mu poviseni sto je znak upale.
    Pedijadrica kaze da se nezna od cega to nastaje, dala mi je antibiotik i nakon 7 dana moramo ponovit pretragu.
    Moja sveki, koja je doktorica, je pregledala nalaze i kaze da se boji da bi mogla biti anomalija tj. suzeni bubrezni kanalici.
    Najgore od svega je to kaj smo prvu bebicu izgubili upravo zbog zacepljenih kanalica i otkazivanja bubrega. Iako to nije bilo nasljedno a i svi su rekli da se takva stvar ne ponavlja.
    Luda sam od brige, stalno poskrivecki placem ali trudim se da maleni ne osjeti nervozu....

emanina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja ću malo zavibrat da brže prođe
    ~~~~~~~~~~~~~~~

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a joj, ajde drzi se ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da brzo prodje!

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

meni su s Elom u 32.j. trudnoće rekli da ima suženi kanalić(ipak nema,ja skoro umrla brinući se!)da nije ništa opasno uzrokuje vracanje urina u bubreg i izaziv upalu!takva djeca su češće na antibioticima i to se uspješno da liječiti,moj savijet:neka te ped. pošalje na ultrazvuk pa da to bebaću provjere!ako je to znat ćeš što napraviti i prije nego se razvije jaka upala ,a znati će i ped. puno sreće i ne plaći oni su jaki i to će proći!

IVANO 2.5 GOD.
    ELA 3 MJ.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hvala cure na vibricama!
    Nakon sto popije ove antibiotike ja cu sama okrenut nebo i zemlju da saznam sta mu je tocno. Pedica mi je dosta povrsna tako da cu morat preuzet stvari u svoje ruke uz pomoc sveki jer ona ima veze posvuda!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

CRVENKASTI TRAG NA PELENI!!!
    Na mokroj peleni vidi se uz žutu i crvenkasto ciglasta mrlja i kod dječaka i kod djevojčica.ne brinite,nije riječ o krvi¨!To su soli mokraćne kiseline iz mokraće,što je normalno i posve je bezopasno.

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nalaz urina upućuje na upalu mokraćnih kanala a brojni eritrociti te krv u urinu mogu upućivati i na upalu bubrega. Ne mora nužno značiti da je uzrok urođena anomalija mokraćnog sustava ali se i tu može govoriti o naslijednosti kod nekih anomalija (npr. refluks, mislim da je tetamaja6 na to mislila).
    Jeste li radili urino kulturu? Ako vas pedijatrica uputi na daljnje nefrološke pretrage, savjetujem vam da se prije dobro informirate o svim pretragama koje se rade u bolnicama.

za brzo ozdravljenje:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo, ovo pise na nalazu tj. to je oznaceno kao vazno

Kemijska pretraga:
    leukociti 3+
    ph 7.0
    proteini u tragu
    krv-eritrociti 3+ jako pozitivna

Sediment.
    eritrociti 3-5 blijeda
    leukociti - mnogo
    bakterija - dosta mjesanih

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja sam laborant!taj nalaz definitivno upućuje na upalu,samo je bed što ne možeš znati gdje je upala(mjehur,bubreg).terapija je ista antibiotici,puno bi bilo lakše da ste odmah napravili antibiogram(iz urina se vidi koja je točno bakt. i na koji antibiotik najbolje reagira),ovi u običnom labosu vide okrugle i štapićaste pa zato pišu "mješane"sretno javi ako mogu pomoć!!!

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    za što bolje nalaze i nikakvih anomalija i inih problema!
    tebi

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

za uroinfekcije ti je dobra poliklinika helena www.poliklinika-helena.hr.također,dok upala ne prođe nemoj bebu kupati već je tuširaj (a rađe i poslije),mijenjaj pelenu svaka 2 sata,kad se pokaka otuširaj joj donji dio samo s vodom i ne maži nikakve kreme po spolovilu i okolo,čak ni na guzu.ako baš moraš ond rađe neku hidratantno mlijeko za tijelo koje se brzo upije jer bakterije se vole množiti u slojevima masnih krema.ako će vam preporučiti,mi smo dobili i brusnicu kapi i evo kuc kuc nama je to profilaksa.i nakon takvih upala jednom mjesečno se kontrolira urin i prije svakog cijepljenja ili bolesti ili bilo kakvog čudnog ponašanja,jer ako se bebama razvije u toj dobi infekcija jako se brzo širi i dosta štete može napraviti.ali neće ne brini se.biće sve ok,došli ste na vrijeme.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Uff! lasica nisam pojma imala ovo za kupanje! A ja ga kupam svaku vecer. A problem je i u tome kaj tusiranje nikako nevoli.
    [/b]tetamaja hvala ti na strucnim savjetima.

Nego, jel moze ta upala biti razlog njegovom nespavanju ponoci? Jel njega nesto boli, pece?
    Nocas sam spavala samo od 5 do 7....
    Inace je preko dana normalan, smije se puno ko i uvijek, spava i jede normalno, sve dok ne dode noc...
    I imam jos jedno pitanje? Dali je kod beba, rektalno mjereci, temp. 37,8 povisena?

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kako beba dobiva antibiotik? Tako mala beba urinarni infekt treba lijeciti makar u dnevnoj bolnici. Drzte se, mi smo imali urinarni infekt prije mjesec dana, bili na Salati 12 dana na intavenoznoj terapiji antibiotikom.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

37, 8 rektalno bi trebalo biti ok.
    Moze nespavati i urinarna infekcija pece.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa
    Kako beba dobiva antibiotik? Tako mala beba urinarni infekt treba lijeciti makar u dnevnoj bolnici. Drzte se, mi smo imali urinarni infekt prije mjesec dana, bili na Salati 12 dana na intavenoznoj terapiji antibiotikom.
    Pije sirup na zlicicu bez problema. Svaki dan jednom. Ja mu dajem prije spavanja.
    Mene isto brine traljavost moje pedice. Imam osjecaj da taj antibiotik nije dovoljan da rijesi sve nase probleme. Mislim, nadam se da je, ali nekak cisto sumnjam...

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

imas pp

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

37, 8 rektalno bi trebalo biti ok.
    Moze nespavati i urinarna infekcija pece.
    E to i ja mislim. Pedica me pita dal ima temp. a ja kazem ne jer koliko ja znam i koliko sam se nacitala, tek je iznad 38 povisena.
    Ali ona kaze da je i ovo povisena samo da jos netrebam skidat.

p.s. oprostite zbog onog lose napisanog posta, tj podebljanog teksta

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

evo quote Lutonjicinog posta:

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    Raspon tjelesne temperature koji se može izmjeriti kod novorođenčadi:

NORMALAN RASPON:

- Rektalna temperatura - od 36.8 - 38 Celzijevih stupnjeva

- Aksilarna(pazušna) temperatura - od 36 - 37.2 Celzijevih stupnjeva

BLAGO POVIŠENA TEMPERATURA:

- Rektalna temperatura - iznad 38.2 Celzijevih stupnjeva

- Aksilarna temperatura - iznad 37.4 Celzijevih stupnjeva

VISOKA TEMPERATURA:

- Rektalna temperatura - iznad 39.8 Celzijevih stupnjeva

- Aksilarna temperatura - iznad 39 Celzijevih stupnjeva

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja bi dala još jedan mali savjet.njemu je isto bolno ta upala kao i odraslom čovjeku!nekad si sigurno imala upalu mjehura pa znaš o čemu pričam!osim što pecka u većini slučajeva probada i boli doljni dio stomaka ,a s obzirom da su možda i bubrezi u pitanju možda boli i na leđima!daj mu pola žlice lupoceta,osim što ce držati temp. pod kontrolom smanjiti će mu bol!

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ako nema visoku temperaturu, to je dobar znak, medjutim nakon trodnevne terapije, nebi bi trebalo biti bolje. Ako je terapija dobra. Ako je preslaba, mozda se samo sprecava sirenje infekcije, ali ona je i dalje tu. Koliki je bio CRP? Drzim vam fige da sve bude ok, a ako imalo sumnjas u bilo kaj, zaleti se ili na Salatu ili u Zaraznu, provjerit ce urin odmah i CRP i znat cete na cemu ste.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

nebi bi trebalo biti bolje.
    trebalo je pisati "bebi"

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

svakako treba prekontrolirati CRP on je osjetljiviji navodno od leukocita.moj je prek dana isto bio super i veseli i nije nikada imao temperaturu u toj fazi pa je imao svejedno infekt. ali je zato po noći bilo buđenja,a inače uredno prespava 10 h u komadu.tak smo i posumnjali.jednom je nevezano uz to imao 37.8 i dr. nam je rekla da je to granična temperatura,ali nije za skidanje.držte se
    ~~~~~~~~~

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo malo dobrih vijesti, nocas je odspavao od 21 do 8 sa jednim budenjem u pola 6 kad je popio 2 gutljaja caja i nastavio dalje. Ujutro je bio vidno odmoren i iznimno dobre volje. Cini se da antibiotik pomaze. Nego, nisam bas upucena, kaj je to CRP?

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

CRP je C-reaktivni protein, molekula koja pomaže tijelu da sto prije smanji stetno djelovanje bakterije ili virusa. Povisen CRP pojavljuje se u krvi par sati nakon pocetka infekcije a CRP kod upale brze raste od sedimentacije leukocita i bolje daje uvid u to je li rijec o virusnoj ili bakterijskoj infekciji jer je kod bakterijske veci porast. Ref. vrijednosti su cini mi se do nekih 9 mg u litri krvi, ali su mi rekli da kod bebe moze biti i malo visi a da nije nista. Kod jakih infekcija CRP se penje na 100, 150... Nama su to kontrolirali pri bilo kojoj sumnji na infekciju i tijekom lijecenja urinoinfekta.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hvala na objasnjenju. Na nalazu nema CRP-a. Jel ja to moram posebno zatrazit?

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da je to malo cudno da nije radjen CRP a prisutna je krv u urinu. Poslala sam ti pp. Ja bih otisla jos danas na Zaraznu (vjerujem tamosnjim infektolozima) da izvade krv i vide urin i da oni kazu da je beba ok.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Čisto vezano za strahove; bliski prijatelji imaju dva već veća dečkića kojima su čak i operacije predlagali radi suženja kanala i refluksa. Oni nisu prihvatili operaciju iz nekih svojih razloga, bilo je čestih infekcija i konstantna terapija, ali su to danas zdravi i aktivni dečki, 10 i 11 godina. Vjerujem da je grozna spoznaja d ti je dijete bolesno (ja sam nervozna i kad samo nosevi cure) al ovo je čisto za ohrabrenje!
    Dobro je isplakati se i ne moraš se sramiti ili sakrivati. Oboružaj se informacijama i samo hrabro!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ref. vrijednost CRP-a je do 7 mg/l čini mi se

uvijek umirem od straha kad provjeravaju taj CRP... nakon viroze, Luki je jednom bio 12 - pratili su i pao je, ali već je bio stand up stanje :/

da, i meni je čudno da nisu provjeravali CRP

good luck

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

CRP je jako vazan, moj pedijatar ima kod sebe spravicu za provjeravanja CRP-a i kod bilo kakve sumnje on ga radi.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

CRP je jako vazan, moj pedijatar ima kod sebe spravicu za provjeravanja CRP-a i kod bilo kakve sumnje on ga radi.
    slažem se

moja pedica to nema, ali čim joj je nešto sumnjivo traži provjeru CRP-a i to sa naznakom HITNO... tak da nemam zamjerki

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ref.vrijednost CRP-a je do 0.1 do 5.0
    vjerojatno nije rađen zato što su u urinu nađene bakterije koje jasno upučuju na bakterijsku infekciju!
    ako ima temperaturu,a nema bakt. u urinu i nisu povišeni leukociti niti sedimentacija(koji reagiraju na bakt.)onda se radi CRP koji je jako osjetljiv na viruse!
    mislim da je ped. dobro postupila i ako je to prvi put upala mokraćnih puteva mislim da nemaš razloga brinuti!

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

crp se radi i fa se vidi koliko se razbuktala infekcija. Nije isto 50 ili 100. Znam da si po struci laborant, ali ne slazem se da se "ne treba brinuti" ako je prva infekcija. Ne kazem ni da treba cupat kosu od panike, ali se te stavri ne smiju niti olako shvacati. barem ja ne bih. Kod prve urinarne infekcije se treba iskljuciti urinarni refluks, koji, na zalost ima velik postotak beba s urinarnom infekcijom. Za slucaj refluksa, uzima se profilaksa i ceka se da se sam povuce kroz djetinjstvo, pojednostavljeno receno.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

sori na tipfelerima, tipkam u mraku

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

napisala sam u prošlom postu, i slažem se da svakako treba raditi urinokulturu i ultrazvuk,ali ju tješim i potpisujem detaljan pregled!

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

sad kad smo si dobri,lucija ellen,zove se sedimentacija eritrocita,ne leukocita!

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lapsus calami.
    Fali "i broja" - ako si mislila na ono "sedimentacije leukocita"! Trebalo je pisati: "..raste brze od sedimentacije i broja leukocita." Te dvije stvari, uz CRP, gledaju kod infekta. No, nisam laborant pa se sigurno ne kuzim tako dobro. Hvala sto si uvidjela i ispravila moju brzopletu gresku.

A kaj, bile smo si lose?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

koksy, jel ima kavih novosti? nadam se da je bebac dobro. evo jos malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •