Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Invalidska mirovina

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Invalidska mirovina

Mama mi je dobila rješenje o profesionalnoj nesposobnosti za rad (ima problema sa rukom nakon operacije karcinoma dojke). Da li netko zna kamo sada s tim rješenjem da bi ostvarila mirovinu. Pitala je već na sto strana i svi govore različito. U firmi su joj rekli da mora dati sporazumni otkaz. Za dvije godine ima kontrolni pregled nakon kojeg bi je mogli vratiti na posao ali tada više neće imati radno mjesto zbog tog otkaza, već bi završila na burzi. Ako netkoo nešto zna o ovome, pliz javite! Hvala!

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

po meni treba ić sa tim rješenjem na mirovinsko.

meni nema logike da da sporazumni otkaz dok ne dobije rješenje o invalidskoj mirovini, a i nije mi jasno kako se to može iz invalidske mirovine vratit na posao nakon dvije godine ?

ne znam u kakvoj to firmi radi, ali to mi izgleda najjednostavniji način za firmu da se riješi čovjeka na bolovanju.

nisam pravnik, nadam se da će ti se neki takav javit.

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

O Bože ovak bolesnu ženu navući na tanak led !
    Dakle ovak, ona nikako ne smije dati otkaz ! Onda gubi sva moguća prava i u firmi i na burzi. Prvo firma joj je po Zakonu o radu dužna naći adekvatno radno mjesto zbog njenog zdravstvenog stanja,a ako to nisu u mogućnosti odnosno nemaju takvo radao mjesto, mogu joj dati poslovno uvjetovani otkaz i onda ona ostvaruje pravo na otpremninu i prava na burzi. Očito se žele žene riješiti i to još bez otpremnine.
    Evo tak kaže moja kolegica iz pravnih poslova u firmi, ženi je radno pravo struka. sretno !

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala na odgovoru! U tvrtkovoj su joj isto tako rekli ali u firmi stalno spominju sporazumni otkaz . Obratila se sindikatu, pravnoj službi, pa čekamo ogovor. Zanima me da li firma ima obavezu ponovo je zaposliti ako je vrate raditi na kontroli za dvije godine.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •