-
Invalidska mirovina
Mama mi je dobila rješenje o profesionalnoj nesposobnosti za rad (ima problema sa rukom nakon operacije karcinoma dojke). Da li netko zna kamo sada s tim rješenjem da bi ostvarila mirovinu. Pitala je već na sto strana i svi govore različito. U firmi su joj rekli da mora dati sporazumni otkaz. Za dvije godine ima kontrolni pregled nakon kojeg bi je mogli vratiti na posao ali tada više neće imati radno mjesto zbog tog otkaza, već bi završila na burzi. Ako netkoo nešto zna o ovome, pliz javite! Hvala!
-
po meni treba ić sa tim rješenjem na mirovinsko.
meni nema logike da da sporazumni otkaz dok ne dobije rješenje o invalidskoj mirovini, a i nije mi jasno kako se to može iz invalidske mirovine vratit na posao nakon dvije godine ?
ne znam u kakvoj to firmi radi, ali to mi izgleda najjednostavniji način za firmu da se riješi čovjeka na bolovanju.
nisam pravnik, nadam se da će ti se neki takav javit.
-
-
Hvala na odgovoru! U tvrtkovoj su joj isto tako rekli ali u firmi stalno spominju sporazumni otkaz
. Obratila se sindikatu, pravnoj službi, pa čekamo ogovor. Zanima me da li firma ima obavezu ponovo je zaposliti ako je vrate raditi na kontroli za dvije godine.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma