-
Drži hranu u ustima
Imate li iskustva s ovim i kako rješavate ?
Nije baš da je propast svijeta, ali nikako da izađe iz te faze. Zadnji zalogaj zadrži u ustima i ni makac s njime - ni da ga proguta, ni da ispljune. Digod upali voće, voda, itd ... nešto zanimljivije od onog šta trenutno drži u ustima. U zadnje vrijeme ni to, jer je već u tom trenutku sit i nije mu do jela. A vađenje prstom bi stvarno htjela izbjeći (plakanje, protest - skroz razumljivo), kao i čekanje (jer se možemo načekati do idućeg obroka).
Da ne kažem da i tete u vrtiću imaju taj problem. Ono šta im kažem je da pokušaju s nekom drugom hranom ili pićem, ali da mu u svakom slučaju prije spavanja izbace zalogaj iz usta (i uz plakanje ako treba).
-
Renata je nekad to radila, ali ne dugo, jednostavno zaboravi da ima hranu u ustima
Nju je trebalo samo lagano dodirnuti ispod brade, da se sjeti žvakati.
-
-
E, da, i isto je počeo jako ljutito plakati ako bih mu je izvadila prstima. Imao je i fazu kad se natrpavao, tipa, narežem mu jabuku na kockice, a on cijelu jabuku, kockicu po kockicu, utrpa u pola minute u usta i onda mu sve curi slina koliko su mu usta prepuna, ne može ni žvakati... :shock: Prošlo je i to.
-
Malisa to radi s komadom ne bas socnog mesa (tipa pileca prsa), malo krace, ili s opnicom od mandarine/klementine, duuuze. Par puta ponudim izvaditi, na kraju se smiluje pa mi ispljune.
Sjecam se da mi je rodjak kao dijete to radio, on bi do vecere jos drzao komadic salate od rucka u ustima
-
Luna, ja se toplo nadam da je to jedna dulja faza koja bi trebala proći, baš kao i kod Kaleba. Ne bi inače dizala temu, ali ova Nikolina faza traje li ga traje. Nije da nemamo strpljenja - naravno, imamo. Sve je to skupa i komično. A radi baš to šta je i Kaleb radio - natrpa svega u usta i onda mu cure sline
Summer, kamo sreće da se i moj hoće smilovati kao i Krešo
Je, i on nikako da prožvače neke veće komade, kao i piletinu ili mandarinu. Pa me sve to i ljuti jer sam mislila da smo već odmakli od kašica
Samo me digod strah da se ne zagrcne jer se usput i smije, i priča, ustvari i zaboravi da su mu usta puna hrane. A nije mi drago da to radi i u vrtiću, gdje tete ne mogu samo njega imati na oku 100% vremena.
Jao, nema druge nego se nadat da će u skoro vrijeme dobiti neki klik u glavi s kojim će ili ispljuniti, ili progutati taj nesretni zadnji zalogaj ...
-
Malisa to radi s komadom ne bas socnog mesa (tipa pileca prsa), malo krace, ili s opnicom od mandarine/klementine, duuuze. Par puta ponudim izvaditi, na kraju se smiluje pa mi ispljune.
Sjecam se da mi je rodjak kao dijete to radio, on bi do vecere jos drzao komadic salate od rucka u ustima
moja sestra bi prespavala noć sa komadom mesa /npr. teletine/ , a moja mama je bila :shock: svaki put kad joj ova ispljune za dobro jutro komad bijelog nedefiniranog sadržaja[/quote]
-
eh, blago mi se što ga skvotah
-
ja sam znala sjesti i pred njim jesti njemu nešto puno zanimljivije,on bi punih usta signaliziro da bi i on to ,ali šta cu moram pojest sama kad on ima puna usta.kod nas je uvijek pljuvanje i kad jednom ispljune nema šanse da on nastavi jesti.moram izmišljati "nešto drugo".još je tako!ima 2.5 god.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma