Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Svi su bolji od mene?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Svi su bolji od mene?

Nezaposlena sam vec 1 godinu,zivim u italiji i ponekad mi uzasno tesko pada taj njihov dominantni mentalitet!Zaposlila sam se kao ispomoc u butiku djecije odjece i sve je sjajno i bajno dok sam sutila i podnosila njihovo omalovazavanje ispred kupaca.One su najbolje,najpametnije,najbrze....jednostavno mi neostavljaju niti malo prostora da pokazem ko sam zapravo ja!Potreban mi je posao i neznam kako da se postavim da ga zadrzim!
    Sta vi mislite?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

90 x pogledano i niti jedan komentar :/

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Reci ti njima Va fan culo i vrati se u lijepu našu ili traži drugi posao tamo

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

evo ja cu odgovoriti.....postavi se i stani uspravno za sebe.....ne daj da te omalovazavaju....nisi ti nicija sluskinja!
    ja isto radim u butiku odjece. budi ljubazna sa kupcima ali hladna prema kolegicama ako tako postupaju s tobom......na kraju krajeva...uvik ces naci drugi posao...mozda je bas taj posao prijelazna faza.....
    drz se i cuvaj se.....

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Zašto je tema postavljena na zdravlju odraslih :? ?Nema nikakve veze s zdravljem.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj silkica prvotno napisa
    Zašto je tema postavljena na zdravlju odraslih :? ?Nema nikakve veze s zdravljem.
    to bi išlo pod mobing, a to spada pod zdravlje

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Gdje god da odeš - stranac si. I potrebno ti je da budeš, ne jednom, ne dvaput, nego triput bolja od svih kolega da budeš prihvaćena! A s talijanima, čak i tada će uvijek izabrati 'svoga' no tebe.
    Ako možeš, vrati se. Ako želiš - bori se i dokaži da si bolja. Ali za to će ti trebati puno, puno snage i energije i još više proplakanih i frustrirajućih noći i dana. I moraš biti sigurna u sebe, vjerovati da si bolja.

Jedna moja draga prijateljica je tako otišla u Rim. Ima tome 18 godina. Stručnjakinja je u IT industriji, zvali su je iz jedne firme da dođe raditi na jednom projektu.
    Kolege su je gledali kao smeće. Hrvatica, moš mislit?! Pih...
    Ostala je tamo jer joj se svidio Rim, posao je bio vrlo izazovan i jako dobro plaćen, ALI je tek nakon 5 krvavih godina prihvaćena (kad je postala šefica svima, a izabrale su je glavešine te firme, koja nije talijanska nego belgijska). Tek je tada uspjela zasjati.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Konacno ma netko cuo :D bas vam hvala!
    Ma da stvar je u tome sto sam ja radila 5 godina u jednoj firmi i bila jedna od najboljih i sad sam tu ponizena kao klinke koje idu na praksu po ducanima i restoranima.Jednostavno neide mi niz grlo taj njihov egoizam!Tu sam dosla radi mog decka i on je jedini razlog sto vec nisam prvi mjesec pobjegla.
    Pokusavam stvari uzeti ironicno i kazem sebi polako sve ce doci na svoje...

a velite morat cu i pokazat zube

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

zašto jednostavno ne pokažeš zube osobito ako to maltretiranje je od strane kolega...ako je u pitanju poslodavac,nemam savjeta osim da neđeš drugi poso

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pokaži zube
    matletirati ćete sve dok im to dopuštaš

takvi su ti ljudi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja samo ne bi isla tako daleko da maltretiranje od strane poslovnih kolega trpam u generaliziranja i predrasude o Talijanima, o tome kako si kao stranac uvijek ugrozena, moras se deset puta vise dokazivati itd.
    Ja bih ti rekla da probas problem rijesiti prvo u svojoj glavi. Kad sebe prestanes tretirati kao manje vrijednog stranca automatski ces i te svoje radne kolegice drugacije dozivljavati. Vjerovatno i one tebe. Ako ne, mobbing na poslu sasijeci u korijenu. Najlakse je svaki problem koji dozivljavamo kad odselimo negdje utrpati pod diskriminaciju. Nekad se cisto radi o bezobrazluku onih s kojima suradjujemo i nista vise. Sta mislis da takvih stvari nema kod Hrvata i u hrvatskim firmama?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ima ih
    npr. kad ja uđem u Benettonov dućan u Šibeniku (nisam šminkerica)
    dobijem instant odmjeravanje : šta ja tu radim, to je za mene preskupo ... itd ...

mobinga ima svugdje, kao i bezobraznih ljudi koji svoje komplekse liječe

pokazati zube

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Upravo to. Problema ima svugdje. I ono sto je curi kao zadnje potrebno sada je uzivljavanje u kojekakve predrasude.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

U pravu si Zorana nije problem kakvi su oni i sta misle o meni(iako iz osobnog iskustva znam da postoji razlika mentaliteta sto samim tim pridonosi razliku stavova i dozivljavanja problema)Nezelim generalizirati i jedan narod svesti u dva reda.Ja ih zapravo zelim razumjeti pa i samu sebe ocvrstiti da me takve stvari nemogu i nesmiju poljuljati!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

gledaj ih kao osobe bez nacionalnosti
    gledaj ih u oči kakvi su ljudi

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Ja samo ne bi isla tako daleko da maltretiranje od strane poslovnih kolega trpam u generaliziranja i predrasude o Talijanima, o tome kako si kao stranac uvijek ugrozena, moras se deset puta vise dokazivati itd.
    Ja bih ti rekla da probas problem rijesiti prvo u svojoj glavi. Kad sebe prestanes tretirati kao manje vrijednog stranca automatski ces i te svoje radne kolegice drugacije dozivljavati. Vjerovatno i one tebe. Ako ne, mobbing na poslu sasijeci u korijenu. Najlakse je svaki problem koji dozivljavamo kad odselimo negdje utrpati pod diskriminaciju. Nekad se cisto radi o bezobrazluku onih s kojima suradjujemo i nista vise. Sta mislis da takvih stvari nema kod Hrvata i u hrvatskim firmama?
    potpisujem Zoranu. Mislim da ovakvih prica "mi smo stranci i ne mozemo nista" sam cula na 1000 puta i svaki put mi se digne kosa na glavi. Mislim, svugdje ces ti naci ljudi koji su protiv stranaca, pa cak i u vlastitoj drzavi. Medjutim, to nije generalno stav svih domacih, nego pojedinaca.

ja sam isto tako imala problema. Dosla na sljakerski posao, da bi me odmah prvi dan sefovi htjeli bacit na malo bolji posao. Jao da ste vidjeli kada su se svi pobunili. Pa ja sam tek dosla, pa ni jezik ne znam dobro,itd...

Sefovi su reklu, bar je kulturna Eto sta me je izvuklo. Evo sad opet trazim posao

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

sad ću ti ja napisati moje iskustvo...
    dakle radila sam sve i svašta (neke vrlo ponižavajuće stvari za male pare), onda sam iz vedra neba dobila super posao u vrlo dobroj firmi...
    no i ovdje se pokazalo da ima onih koji ne bi niš radili nego bi te maltretirali i da ti radiš za njih dok oni primaju iste pare i umiljavaju se glavnim licima u firmi...i tako je to trajalo i trajalo....mogu reći godinama, dok se nije promjenio moj stav, i mislim da je to najvažnije u cijeloj priči: STAV.
    Jednostavno sam odlučila da to neće više ići tako, da neću rintati umjesto nikoga, da me neće maltretirati, da se neću živcirati...
    kaj je najbolje nisam morala nikom pokazivati zube ni ništa slično (a to uosatalom i nisam ja), xy osoba je premještena na lošije radno mjesto, dobila sam super novu kolegicu, plaća mi je porasla, sretna sam kad idem na posao i uglavnom smješe mi se nove mogućnosti za napredak.

Zato ti ja mislim da je sve u glavi...ako se vidiš kao netko koga će šikanirati tako će i biti, ako pokažeš da ti to nije važno i da si bolja od njih i to zaista misliš..stvari će se promjeniti...

Držim ti fige da ti se stvari pomaknu nabolje...i glavu gore, ipak si ti jedinstveni primjerak u Svemiru

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

traži drugi posao!
    Znam da nije lako, ali probaj tražiti nešto novo. Čovjek u životu treba raditi, ali bi mu na radnom mjestu trebalo biti ugodno!
    Sad kad imaš posao, nemoj dopustiti da se uljujljaš, navali i traži dalje, s boljim kolegama.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kao prvo zahvaljivam se svima na na moralnoj potpori....
    Draga moja snorki i ja isto tako sam radila sljakerski(zaposlena sam konstantno od 17-e godine) i za mene nijedan posten posao nije ponizavajuci jer sam odgojena u obitelji u kojoj se sve postiglo samo radom i radom!
    Malo sam u bedu samo radi gospda koje da bi uzvisile sebe gaze sve oko sebe a razlog je sigurno taj sto sam mozda ocekivala nesto puno vise iskrenije.
    Hvala svima!
    Do sljedeceg puta!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    ima ih
    npr. kad ja uđem u Benettonov dućan u Šibeniku (nisam šminkerica)
    dobijem instant odmjeravanje : šta ja tu radim, to je za mene preskupo ... itd ...

mobinga ima svugdje, kao i bezobraznih ljudi koji svoje komplekse liječe

pokazati zube
    joj joj kako je ovo točno... ali istodobno lijepo. obući se obično i ući u bolji butik...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •