Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: oticanje- posljedica prekomjerne težine ili...?

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno oticanje- posljedica prekomjerne težine ili...?

Sad sam 37+5, sa +20 kg, a bojim se da je sad i nešto više od 20 kg! Primjećujem već neko vrijeme, moglo bi se reći otprilike mjesec dana kako mi otiču noge, prsti, pa čak i lice, prije bi to bilo uslijed hodanja i obično navečer (tad su mi samo noge oticale), a zadnjih tjedan dana to mi je tokom cijelog dana-( i to noge, ruke, lice, )i bez obzira jel ja hodala ili mirovala..
    e sad..od nekih sam načula da do oticanja dolazi kod onih trudnica koje su dobile previše kilograma...kakva su vaša iskustva?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kakav ti je tlak? Ne smije biti veći od 140/80. Oticanje nogu i ruku je normalno u kasnijem stupnju trudnoće, ali oticanje lica može biti znak preeklampsije.
    Ja sam u 35. i dobila sam 15 kg, što nije neka greda, da sad nema 100kg. Znači imam viška i bez trudnoće, pa mi dokica uvijek pazi na tlak i oticanje. meni su noge malo natečene a prsti ponekad. A ličeko se može malo napuhnuti i od kilaže - meni je to uvijek bila najveća briga prije trudnoće, hoću li dobiti podbradak Taština moja je grda stvar

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam dobila 15kg u trudnoci i oticala sam kad bi pretjerala sa setnjom ili kad bi predugo sjedila. nisam to povezivala sa kilazom vec sa trudnocom to je ko normalno kad si trudan

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

tlak mi je skoro pa savršen - 120/80, nekad odstupanje za 10- 110/80 ili 130/80...sad baš nešto čitam po netu, kaže kako i sol u prehrani dosta utječe na to, a fakat volim slano.. a ovo moje oticanje lica..možda je to debljina pa se ja tješim sa oticanjem
    nisam nikad imala problema ni sa debljinom, ni sa ikakvim oticanjem, sad sam ko medo odjednom postala

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ako nema tlaka i albumina u mokraći onda je od debljine, smanji sol svakako.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

hvala....
    a naljutila se na svoju majku kad mi je rekla da mi je to od debljine..oprosti mama

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja sam dobila 12 kg...oticala sam zadnjih mjesec dana jako..u licu sam bila ko buhtla...tlak uredan,kks,dks sve uredno...

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

meni oticu noge, tj. stopala. vecinom uvecer. ne brinem, ispuhat ce najkasnije zajedno sa trbuhom. :D

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

meni takoder dosta oticu noge i prsti,i jucer sam bila bas pri kucnom doktoru koji je ujedno i ginekolog i reko je da je to i od plodne vode i da se samo ne treba jesti prevec slano u trudnoci i da to ode poslije poroda........tak da nije nikaj strasno

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

hehhe sad ćete se smijat kad čujete da je meni samo desna noga otečena, to mi baš čudno..mislim, je i lijeva al skoro nezamjetno! Razlika se vidi iz aviona..
    sutra ulazim u 40.tjedan....i svaki dan se veselim da je onaj pravi i da ću uskoro roditi...kako to iščekivanje ubijaaaa

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

kristina, sad si me podsjetila na moju "desnu".
    ajme, kao da nije bila moja. a lijeva, ništa. doktorica je komentirala - noge dviju različitih žena.

ne brini, čim rodiš, već sljedeći dan doći će sve na svoje. na očigled se ispuše.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

znači nisam jedina

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

nisi...nisi jedina

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja rodila 27.1. prekrasnu curu od 3700 i dugačku 54!!!
    u startu izgubila 10 kg, i da splasnula sam, no ni dalje ne mogu vjenčani prsten stavit na prst pa si sve razmišljam dal da ga idem uskoro proširivat ili da još ipak pričekam neko vrijeme :?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

strpi se još malo, treba skinut sve što si gomilala devet mjeseci neće prsten nigdje pobjeć

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •