-
Melrose nisi sama, i ja sam ti bila ista prica.
Uglavnom nije princip u praznim sikama, nego u nesto oslabljenom LetDown, to male zanovetace ili korektnije receno zahtjevnu djecu jako smeta. E sad' sta se tu moze. Na zalost, u principu nista. Moj najveci i najbolje iskoristeni savjet je da uzmes dijete poslije kupanja, pa ga u hodu, eventualno uz priguseno svijetlo i laganu muzikicu ides dojiti. Obicno se relativno brzo smire i idu spavati, osim sto ih onda ne mozes spustiti. Onda je prakticno dasu ti je dijete u marami kad' zaspi, tako da ti imas gotovo potpunu slobodu. Iz nekog razloga nije isto nositi djecu u rukama i u marami, barem su moja bila neuporedivo mirnija u marami.
Ifigenija Dakle o dojenju u hodu. Ja sam ti to doktorirala. MM maaalo k'o bilo neugodno prih par puta, a nakon toga se javlja sa:'pa daj djetetu da pije' i u situacijama kad je meni previse!!
kad s time početi
Ja ne bih dojila u hodu ako nema potrebe. Da ti recimo nisi u situaciji da se skrasis, ili je dijete nemirno. U svim ostalim slucajevima toplo preporucujem sjedeci (a mi jaaako cesto praktikujemo lezeci) polozaj, iz prostog razloga jer se onda i ti odmaras. A odmor ti je prijeko potreban nakon poroda, uz to nauciti dojiti treba isto vremena - kako za bebu tako i za mamu. Znaci, cim se dovoljno dobro osjecas, a ukaze se potreba mozes poceti dojiti u hodu!
Kako se to radi Isto k'o i sjedeci/lezeci. Izvadis siku i das djetetu. Bez ikakve komplikacije. Jedino je pitanje hoces li dijete imati u marami ili u rukama dok dojis.
Evo gdje smo mi sve dojili u hodu, nekad' u marami a nekad u rukama:
- Svaku noc redovno, kod nas ispred kamina.
- Na kasama skoro svih prodavnica.
- Kod obucara.
- U winkel-centru.
- Vodeci Benjamina u toalet
- U putu na plazu
- Pri ulazku u avion
- Na pasoskom pregledu.
Mi smo imali jako puno problema na pocetku dojenja, tako da sam prvih 6 sedmica izdajala. Prvi dan kad' je Omar nawrsio 6 sedmica smo bili u setnji, svratili u Winkel-centar (Moja dva klinca, frendica i ja), kad' se Omar razder'o. Ja ga stavila u maramu, pa na siku, dijete mirno/sretno/zadovoljno. Frendica kaze da su se bukvalno svi okretali za nama, ja nisam primjetila - bila sam na sedmom nebu od srece sto konacno mogu da dojim svoje dijete!!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma